Δελτίο Τύπου

TOM_ZE


Το Red Bull Music Academy μπορεί να ολοκληρώθηκε για το 2011, αλλά οι μουσικές εμπειρίες που βιώσαμε στη Μαδρίτη αντηχούν ακόμα στην πόλη και στις καρδιές όλων όσων συμμετείχαν. Φέτος η Ακαδημία πραγματοποιήθηκε από τις 23 Οκτωβρίου ως τις 25 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή εμπνευσμένων μουσικών από 34 χώρες. Ο πολυτάλαντος παραγωγός από τη Νέα Υόρκη, Nick Hook, που συμμετείχε στην Ακαδημία πήρε το μικρόφωνο με την ολοκλήρωση της τελευταίας ακρόασης, δηλώνοντας στους παρευρισκόμενους ότι αυτή ήταν η πιο μαγική εμπειρία της ζωής τους. Ο τραγουδιστής της σόουλ Jesse Boykins III αποκάλεσε αυτή την εμπειρία «μνημειώδη» και «πνευματική», ενώ ο επαναστάτης της αναλογικής ντίσκο Marco Passarani εκμυστηρεύτηκε: «Όλα τα projects μου πάνε πολύ καλά αυτή την περίοδο, αλλά σε κάθε περίπτωση, η Ακαδημία είναι ό,τι καλύτερο. Μου δίνει την απαραίτητη ενέργεια για την υπόλοιπη χρονιά». Η ολοκλήρωση της φετινής Ακαδημίας σηματοδοτεί επίσης μια αρχή, καθώς τα studio της αποθήκης Matadero (που έχει μετονομαστεί πλέον σε ‘Navé de Musica’) θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται σαν καταφύγιο δημιουργικότητας για τα ανερχόμενα μουσικά ταλέντα της πόλης, μια πρωτοβουλία που προέκυψε από τη σύμπραξη της Red Bull με το Δημοτικό Συμβούλιο.

ERYKHA_BADUH_live

BOOTSIE_COLLINS

Στην Ακαδημία της Μαδρίτης συμμετείχε πλήθος ομιλητών και δημιουργών, όπως ο θρύλος της funk, Bootsy Collins (που τραγούδησε μαζί με τους σπουδαστές), ο Wu-Tang auteur RZA και ο Tony Visconti, σημαντικός παραγωγός και δημιουργός, γνωστός από τη μακροχρόνια συνεργασία του με τον David Bowie. Από τους συμμετέχοντες, ο Rhylon Durham από την Κορέα, ο Grayson Gilmour από τη Νέα Ζηλανδία και ο Andrea Balency από το Μεξικό δημιούργησαν ένα νέο κομμάτι στο κυρίως studio ηχογράφησης, με τον ομιλητή και θρύλο από την Γκάνα Gyedu-Blay Ambolley, ο οποίος διεύθυνε το μάθημα από το Vibraphone. Οι δεκάδες μαθητές της Ακαδημίας είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις εγκαταστάσεις και να δημιουργήσουν σε πραγματικό χρόνο αληθινά αριστουργήματα. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και η τελευταία συλλογή των Various Assets της Ακαδημίας που θα προσφέρει μια γεύση του τι έλαβε χώρα στο studio, με τη συμμετοχή δημιουργών από μακρινές χώρες του πλανήτη όπως η Σαγκάη και η Δυτική Βεγγάλη.

bedroom_studio

Πέρα όμως από το Matadero, οι εκδηλώσεις της Ακαδημίας πραγματοποιήθηκαν σε μερικούς από τους πιο υπέροχους χώρους της Μαδρίτης. Στο επταώροφο club Kapital φιλοξενήθηκε το φουτουριστικό outerspace disco event των Tiger & Woods, με τα γεμάτα γκλίτερ hits του Nile Rodgers, συμπεριλαμβανομένων αρκετών πλατινένιών επιτυχιών από την εποχή που συμμετείχε στο disco συγκρότημα Chic. Το event απογειώθηκε στην κυριολεξία όταν ο Nile έπαιξε τραγούδια που είχε γράψει για άλλους καλλιτέχνες όπως το 'Let’s Dance' του David Bowie, το 'Like A Virgin' της Madonna, τα 'We Are Family' και 'Lost In Music' των Sister Sledge και τα 'I'm Coming Out' και 'Upside Down' της Diana Ross. Μια εβδομάδα αργότερα, η συναυλία της Ακαδημίας στο Palacio de Cibeles (στο οποίο φιλοξενείται το Δημαρχείο της Μαδρίτης), αποτέλεσε ένα απτό παράδειγμα του πώς ένα ξεκάθαρο καλλιτεχνικό όραμα μπορεί να γεμίσει μια αίθουσα. Οι γιγαντιαίοι χώροι αυτού του νεοκλασικού κτηρίου του 1909 αποτέλεσαν το σκηνικό για την παρουσίαση του νέου ήχου 14 μαθητών της Ακαδημίας, ενώ το μέλος του studio Dorian Concept εμφανίστηκε σε έξι διαφορετικά θεωρία, εκτελώντας από ένα τραγούδι, με τη συνδρομή ενός show φωτισμού που δημιουργήθηκε από την Klang! Collective.

ANDREW_WEATHERALL_2
 
Από το 1998, το Red Bull Academy αποτελεί ένα παγκόσμιο μουσικό εργαστήριο που συγκεντρώνει ταλαντούχους δημιουργούς και επικεντρώνεται με σοβαρό τρόπο στη μουσική δημιουργία, ιστορία και γνώση. Αποτελεί επίσης ένα μέρος όπου δημιουργούνται μακροχρόνιες φιλίες, όπου άνθρωποι από διαφορετικά μέρη συνεργάζονται με χαμόγελο, μουσικές καριέρες ξεκινούν και η όλη εμπειρία αποτελεί μια γιορτή. Για να παραφράσουμε έναν από τους ομιλητές του 2011 και από τους σημαντικότερους τραγουδιστές της εποχής μας, τον Erykah Badu: «Έχουμε πίστη σε όλους σας!».

Συντονιστείτε στο Red Bull Music Academy Radio στο rbmaradio.com για πρόσβαση στις ηχογραφήσεις όλων των event της Μαδρίτης, καθώς και σε επιπλέον συνεντεύξεις, ζωντανές εμφανίσεις και playlists από κορυφαίους μουσικούς.
Αν προτιμάτε την εικόνα, επισκεφτείτε το site του Red Bull Music Academy,  redbullmusicacademy.com για videos των καλύτερων εκτελέσεων και ομιλιών.


 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured