Στυλιανός Τζιρίτας

 petetown5

Ο ηγήτωρ των Who ως γνωστόν δε μασάει τα λόγια του. Σε συνέδριο που είχε να κάνει με τον αείμνηστο John Peel και την πολιτιστική του παρακαταθήκη (και που διοργανώθηκε από το ραδιόφωνο του BBC) ο διαχρονικός κιθαρίστας και συνθέτης άσκησε κριτική και είπε πολλά γενικότερα για τη σημερινή μουσική βιομηχανία.
Για το παράνομο downloading σημείωσε ότι: «Η άνεση με την οποία υποστηρίζουν κάποιοι ότι είναι φυσικό να κατέχουν χωρίς να πληρώσουν το οτιδήποτε στους πνευματικούς ιδιοκτήτες των μουσικών έργων, σημαίνει ότι κάτι πάει λάθος με την ανθρώπινη ηθική και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Ειδικότερα για το iTunes σημείωσε ότι τα οφέλη των δημιουργών είναι ελάχιστα από τη συγκεκριμένη  πλατφόρμα ενώ στα σίγουρα ωφελεί αποκλειστικά τους καλλιτέχνες που είναι επιτυχημένοι. Για τον ίδιο τον Steve Jobs σημείωσε σε σχετική ερώτηση ότι «ήταν από τους πλέον έξυπνους και ευχάριστους ανθρώπους πάνω στον πλανήτη αν και στο παρελθόν είχα απειλήσει μέσω συνέντευξης να του κόψω τα γεννητικά όργανα εξαιτίας των αδικιών που διαπράττονται μέσω του iTunes».

{youtube}4mXukYtOcsA{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured