Στυλιανός Τζιρίτας

tv-sets

Η νοσταλγία έπαιξε έναν κάποιο ρόλο. Είναι φανεροό όμως ότι τα μουσικά θέματα που επιλέχθηκαν από τους αναγνώστες του Rolling Stone έχουν από πίσω τους και εμβληματικές τηλεοπτικές σειρές που είτε στο δράμα είτε στην κωμωδία άφησαν εποχή. Ένα συντριπτικό ποσοστό εξ αυτών έχει προβληθεί και στη χώρα μας. Κορυφαίο (και δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη αν αναλογιστεί κάποιος την τρομακτική επιτυχία που είχε στις ΗΠΑ) το Cheers όπου με κωμικό τρόπο δόθηκε το τέλος μιας αμερικάνικης εποχής και η αυγή του ρηγκανισμού.

Το Top 10 λοιπόν είναι:

1. Cheers - Where Everybody Knows Your Name' (συνθέτης ο Gary Portnoy, συνθέτης επίσης τραγουδιών για τους Air Supply και την Dolly Parton)

2. Hawaii Five-O - Theme Song (η εκτέλεση των Ventures έφτασε έως το #11 του Billboard το 1969. Ο Στηβ Μαγκάρετ στα ντουζένια του όπως θα δείτε και στο video παρακάτω)

3. M*A*S*H - Suicide Is Painless (Οι στίχοι είναι γραμμένοι από τον τότε 14χρονο υιό του Robert Altman. Συνθέτης ο Johnny Mandel και σαφώς μία από τις καλύτερες πικρές κωμωδίες [;] που έχουν περάσει από την tv)

4. Friends - I'll Be There For You (Οι εκ Los Angeles ορμώμενοι Rembrandts ξεκίναγαν επί σειρά ετών μια πολύ αγαπημένη σειρά και των Ελλήνων 30 something)

5. The Sopranos - Woke Up This Morning (Από τους πρωτοποριακούς Alabama 3 που σε ανύποπτο χρόνο συνδύασαν dance ρυθμολογίες με στοιχεία gospel, blues, rock και country)

6. The Fresh Prince of Bel-Air - Theme Song (Μην ξεχνάμε ότι ο Will Smith ήταν αστέρας του εμπορικού rap 3 χρόνια πριν ξεκινήσει η αστέρευτου γέλιου σειρά που διακωμοδούσε της άνοδο της μαύρης φυλής στην αστική ζώνη)

7. That 70s Show - In The Street (Σειρά που προβλήθηκε ελάχιστα στην Ελλάδα αλλά μας αποκάλυψε τους Cheap Trick)

8. Miami Vice - Miami Vice Theme (Ποιος ξεχνάει τα φλαμίνγκος στα ζενερίκ της αρχής αλλά και τη μουσική του γνωστότατου session πιανίστα Jan Hammer, που κέρδισε μάλιστα 2 Grammy γι αυτό το τραγούδι)

9. Sanford and Son - The Streetbeater (Ο μέγας Quincy Jones υπογράφει σύνθεση και παραγωγή)

10. Golden Girls - Thank You For Being A Friend (σύνθεση του αστέρα του soft rock Andrew Gold για μια θαυμάσια σειρά όπου οι 4 κυρίες σκλάβωσαν τους πάντες με την ανθρωπιά τους αλλά και το απίθανο χιούμορ τους)

{youtube width="480" height="300"}sy23OM9_vJk{/youtube}

{youtube width="480" height="300"}AepyGm9Me6w{/youtube}

{youtube width="480" height="300"}3TQIi77XsyM{/youtube}

{youtube width="480" height="300"}lGTOru7pwL8{/youtube}

{youtube width="480" height="300"}NUT07eZoXPw{/youtube}

{youtube width="480" height="300"}mp8YIPV1QT8{/youtube}


{youtube width="480" height="300"}M1JTj6rssW4{/youtube}
 

{youtube width="480" height="300"}lU4Zeiwvy6g{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured