Στυλιανός Τζιρίτας

SteveReich23

Ο μινιμαλιστής συνθέτης προκάλεσε αντιδράσεις με την επικείμενη κυκλοφορία του, της οποίας και το εξώφυλλο απεκάλυψε πριν λίγες ημέρες η δισκογραφική Nonesuch. Στην εκ νέου συνεργασία του με τους Kronos Quartet, o Reich διαπραγματεύεται (όπως εξηγεί ο ίδιος) όχι μόνο το γεγονός της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους το 2001 αλλά και τα συναισθήματα που αυτή δημιούργησε στις μετέπειτα ημέρες και χρονιές.

tewin5Εντούτοις η αντίδραση υπήρξε ισχυρή και η εταιρεία αναγκάστηκε να αποσύρει το επίμαχο εξώφυλλο και να υποσχεθεί ότι θα αντικατασταθεί από διαφορετικής λογικής αισθητική.

 Ο ίδιος ο συνθέτης πάντως σε δήλωση του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «...σε συναυλία που δόθηκε πρόσφατα με αποκλειστική παρτιτούρα το συγκεκριμένο έργο και τους Kronos οι αντιδράσεις κοινού και Τύπου ήταν τουλάχιστον συγκινητικές. Γι αυτό και έρχεται σε ευθεία και παράξενη αντιπαράθεση η κριτική που δέχθηκε η εταιρεία όταν απεκάλυψε μέσω του ιστότοπου της το artwork. Είναι άδικο τελικά όμως να σφετεριστεί η ύπαρξη του συγκεκριμένου εξωφύλλου την αξία της ίδιας της μουσικής και να γίνει μεγαλύτερη κουβέντα για την επίμαχη αισθητική παρά για την ίδια τη μουσική. Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό αποφασίσαμε την αλλαγή του εξωφύλλου»...


{youtube width="480" height="300"}jiV9f1_PFHE{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured