Στυλιανός Τζιρίτας

Μπορεί να είδε το φως της κυκλοφορίας η καινούργια δουλειά των Strokes με τίτλο Angles αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ήταν μία ήρεμη και ήσυχη κυοφορία. Όπως όλα τα μέλη καταμαρτυρούν υπήρχαν διαλυμένα κομμάτια της μπάντας που έπρεπε να επανακολληθούν.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Shortlist το σύνολο της μπάντας ο κιθαρίστας Albert Hammond Jr. είπε χαρακτηριστικά ότι στο παρελθόν «…η μπάντα ήρθε σε αδιέξοδο και σταμάτησε να επικοινωνεί. Εγώ προσωπικά κρύφτηκα πίσω από έναν ωκεανό ναρκωτικών και θυμού». Ο ντράμμερ Fabrizio Moretti υποσημείωσε την επιρροή της απότομης δόξας στη μπάντα συμπληρώνοντας ότι «Όπως σε κάθε οικογένεια υπάρχει ευτυχία και γκρίνια. Είναι εξάλλου διαφορετικό το να χτυπάς μια κάρτα εργασίας και συνυπάρχεις με κάποιους ανθρώπους και διαφορετικό το να πρέπει να είσαι στο χώρο με κάποιους ανθρώπους και να πρέπει να είσαι και δημιουργικός μαζί τους».
Ο μπασίστας Nikolai Fraiture υποστήριξε ότι «η κατάσταση ποτέ δεν έφτασε σε εκρήξεις, απλά πολύ έντονες φωνασκίες».
Τέλος ο τραγουδιστής και μπροστάρης της μπάντας Julian Casablancas είπε "Θεωρώ ότι ήμουν σε αρκετές φάσεις η φωνή της λογικής. Νομίζω ότι υπάρχουν στη μπάντα που ακόμα και αν ήταν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομείο θα ήθελαν να κάνουν αυτό το δίσκο απλά δεν ήταν πάντα όλα τα άτομα εδώ, πάντα."

Όπως έγινε γνωστό η ιστορία των Strokes στο στούντιο είχε πολλά ξεκινήματα και απότομα φινάλε. Μέρος της μπάντας επέστρεψε το 2007 σε διαδικασίες ηχογράφησης αλλά μετά από τρεις άκαρπες προσπάθειες τα πάντα σταμάτησαν. Ο Hammond θεωρεί ότι το καλύτερο πράγμα που έκαναν από εκείνο  το σημείο και μέχρι τις μέρες μας ήταν η προσπάθεια που έκαναν όλοι τους στο να αρχίσουν να συνδέονται εκ νέου μεταξύ τους, κάνοντας παρέα και εκτός των υποχρεώσεων τους ως μπάντα.      
«Δεν είμαστε 18 και είναι τελείως ηλίθιο να κάνεις στα 28 σου πράγματα που έκανες 10 χρόνια πίσω. Το ποτό δεν ήταν ποτέ πρόβλημα αλλά με τα ναρκωτικά το κλίμα είχε βαρύνει αφόρητα»
Τέλος ο Valensi είπε ότι υπάρχουν πολλά τραγούδια έτοιμα και ενορχηστρωμένα. «Είμαστε σε καλό σημείο τώρα, θα μπορούσαμε και θέλουμε να βγάλουμε άλλο ένα δίσκο μέχρι το τέλος της χρονιάς".

{youtube width="480" height="300"}_l09H-3zzgA {/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured