news.team

To "21" της Adele είναι αυτή την εβδομάδα το κορυφαίο σε πωλήσεις άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με την υπηρεσία της Nielsen Soundscan, το album έχει δώσει κάτι παραπάνω από 352.000 αντίτυπα, αλλά πάνω από το 60% αυτών έρχεται από ψηφιακές πωλήσεις.

Τί συμβαίνει αντίστοιχα στην Ελλάδα; Τα νούμερα, παρά τις καλές προσπάθειες της εδώ δισκογραφικής της (το διαφημίζει, το παίζουν όλα τα ραδιόφωνα κτλ), είναι απογοητευτικά. Λίγο το πολύ περιορισμένο ενδιαφέρον για την αγορά cd που πλέον έχουν ταυτιστεί με το δώρο της εφημερίδας στο περίπτερο, λίγο η κρίση που έχει πλήξει όλες ανεξαιρέτως τις αλυσίδες (αλλά και τα μικρά δισκοπωλεία), λίγο η παντελής έλλειψη εγχώριου σοβαρού παίχτη στο κομμάτι των ψηφιακών πωλήσεων μουσικής, η αναλογία των αριθμών πωλήσεων για τη συγκεκριμένη καλλιτέχνιδα σε σχέση με τις Η.Π.Α. είναι ένα προς 1.000.

Και το χειρότερο είναι ότι δεν διαφαίνεται φως, παρά μόνο κατήφεια και (ίσως αναγκαστικά, για λόγους επιβίωσης) περαιτέρω ξεζούμισμα του παλιού καταλόγου όλων των εταιριών μέσω προσφορών στις εφημερίδες...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured