news.team

Αναζητώντας έναν νέο ήχο ύστερα από τη διάλυση της μπάντας του Kyuss, ο κιθαρίστας Josh Homme άντλησε έμπνευση από την έρημο της Καλιφόρνια, ώστε να δουλέψει σ’ ένα νέο project. Απορρίπτοντας τις λασπωμένες εκτάσεις της προηγούμενης μπάντας του για μια πιο σφιχτή δομή τραγουδοποιίας  γεννήθηκαν οι Queens Of The Stone Age.

Αν η παρούσα επανακυκλοφορία δεν καταγράφει μια «ώρα μηδέν», τότε έχει περάσει μόλις για μερικά λεπτά. Το “Regular John” συστήνει τον Homme ως έναν ήπιο, με αυτοπεποίθηση τραγουδιστή, με σπουδαίο μελωδικό ένστικτο. Τραγούδια όπως το “Avon” και το “Walkin’ On Sidewalks” κεντράρουν σε βαριά riffs, τα οποία συναρπάζουν με τις επαναλήψεις τους και τους ευφυείς τους ελιγμούς. Είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι κάτι τόσο άμεσο σαν το “How To Handle A Rope” δεν έκανε μεγαλύτερη αίσθηση στο mainstream ραδιόφωνο τον καιρό της αρχικής του κυκλοφορίας. Ανάμεσα στη μεσαία ριφολογία και τον συνειδητό πειραματισμό ενός καλλιτέχνη που δημιουργεί έναν νέο ήχο για τον εαυτό του, βρίσκονται κιθαριστικές μελωδίες που σκοτώνουν και που εύκολα μπορούσαν να έχουν παραχθεί το 1971, το 1991 ή το 2011. Είναι μέρος της διαχρονικότητας αυτού του ανεπιτήδευτου ντεμπούτο άλμπουμ.

Η επανέκδοση της Rekords Rekords έχει ένα πλήρες νέο mastering από τις αρχικές ταινίες και έχει επαυξηθεί κατά τρία τραγούδια. Τα “The Bronze” & “These Aren’t The Droids You’re Looking For” (από το split EP του 1998) και το “Spiders And Vinegaroons”, που ήταν τμήμα του μετά τη διάλυση των Kyuss split EP με τους Queens Of The Stone Age.

Το Queens Of The Stone Age κυκλοφορεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου σε CD (REK001CD), διπλό βινύλιο (REK001LP) και ψηφιακό downloading (REK001 D). Οι Queens Of The Stone Age θα κάνουν ευρωπαϊκή περιοδεία τον Μάιο.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured