news.team

Μπορεί να μην ακούγεται ως έκπληξη άλλη μία τιμητική διάκριση στον Robbie Robertson αλλά για πρώτη φορά ο χαρισματικός συνθέτης των Band θα βραβευτεί από φορέα της χώρας του, μιας και είναι Καναδός στην καταγωγή.
Επίσης σημασία έχει διότι μέχρι στιγμής το Καναδικό Ινξστιτούτο βράβευε σαφώς πιο ευρείας αποδοχής καλλιτέχνες όπως ο Paul Anka. Επίσης είοναι η πρώτη φορά που θα τιμηθεί συνθέτης για το σύνολο της παραγωγής του και όχι για κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι όπως συνηθιζόταν.
Οι Band αν και αρχικώς υπήρχαν στη συνείδηση του κοινού ως η μπάντα που συνόδευε επί σκηνής τον Bob Dylan επί σειρά ετών εντούτοις κατάφεραν ένα επιβάλλουν την αυτόνομη παρουσία τους στο αμερικάνικο rock n roll και να χαιρετίζονται σήμερα ως ακρογωνιαίος λίθος που έχει θέσει τη βάση για όλα τα συγκροτήματα που ασχολούνται όχι μόνο με το rock γενικότερα αλλά ειδικότερα για κατηγορίες όπως το folk rock ή americana. Και καθόλου τυχαία δεν συνεργάστηκε μαζί τους ο Martin Scorsese στην κατασκευή του περίφημου The Last Waltz που κινηματογραφεί την επί σκηνής δράση τους, από του οποίου και τα γυρίσματα είναι η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο...

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured