news.team

REM έχουν καταφέρει εκτός από υψηλές πωλήσεις των δίσκων τους να θεωρούνται και υπερ επιτυχημένοι στο χώρο των video clips. Σε πρόσφατη μεγάλη έρευνα που έγινε από αμερικάνικο κανάλι οι REM συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ποσοστό ανάμεσα στους ανθρώπους στην ερώτηση «ποιο video clip σας έρχεται πρώτο στο μυαλό».
Σχολιάζοντας ο μπασίστας Mike Mills είπε «Πάντα δίναμε μεγάλη σημασία στην κατασκευή των video clips. Άμα χρησιμοποιείς μία φόρμουλα προώθησης της δουλειάς σου πρέπει να την κάνεις σωστά. Εμείς ήμασταν τυχεροί λόγω του Mike (Stipe). Είναι απόλυτα καταρτισμένος στις εικαστικές τέχνες και είχε γνώση εξαρχής πάνω στο αντικείμενο οπότε μπορεί μνα πει κάποιος ότι ξεκινήσαμε με ένα αβαντάζ σε σχέση με τους άλλους. Εξαρχής ανέλαβε αυτό το κομμάτι και τον εμπιστευόμασταν τυφλά όλοι».

Έτσι εξηγείται πως στο video clip για το Mine Smell Like Honey, που θα είναι το single προπομπός του καινούργιου τους album ('Collapse Into Now)υπάρχει μία ευθεία αναφορά και αποτείνουν φόρο τιμής στον κολοσσό του αμερικάνικου κινηματογράφου, Buster Keaton (φωτο). Σκηνοθετημένο από τον Dominic DeJoseph χρησιμοποιεί εμφανώς τη λογική των καταστροφικών πτώσεων, καταρρεύσεων εμφανώς όμως σε ένα στημένο σκηνικό όπως ακριβώς συνέβαινε εν γνώση του κοινού και στις παλαιές αυτές ταινίες όπου πρωταγωνιστούσε ο Keaton.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured