Πτώση στις ηλεκτρονικές πωλήσεις δίσκων και τραγουδιών για το 2010

news.team
news.team

Σε σύγκριση με το 2009 τα αποτελέσματα των πωλήσεων σε digital albums ή μεμονωμένα tracks είναι πεσμένη τουλάχιστον κατά 10% στην παγκόσμια αγορά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Τα τραγούδια είναι πεσμένα κατά 95 εκατομμύρια ενώ οι πωλήσεις των δίσκων λιγότερες κατά 47 εκατομμύρια.
Τη διαφορά στην αμερικάνικη αγορά έκαναν ελάχιστοι δίσκοι όπως για παράδειγμα η Taylor Swift και ο καινούργιος της δίσκος Speak Now που έφτασε τις πωλήσεις των 3 εκατομμυρίων τραγουδιών και των 390.000 digital δίσκων. Η είσοδος των Beatles στο ITunes ήταν μάλλον μία μικρή άνοιξη μιας και προσέφεραν πωλήσεις των 144.000 δίσκων και των 1.4 εκατομμυρίων τραγουδιών. Οι ειδικευμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι ακροατές προτίμησαν τα internet radios ή τα live streaming videos για ακροάσεις και απόλαυση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο θρυλικός τραγουδιστής της soul έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια. 

Με σύνθημα το «Η απόσταση μας ενώνει», το Ίδρυμα Ωνάση φέρνει την τέχνη στις οθόνες σας, αυτές τις μέρες που «μένουμε

Για το κομμάτι "Early Morning", που είναι ό,τι πρέπει για χαλαρή ανοιξιάτικη Παρασκευή (σαν αυτές που ζούμε τελευταία

FEATURED TODAY

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής γράφει για εκείνα τα παιδιά που έμαθαν να προσφέρουν στην μουσική κουλτούρα, χωρίς να ξεχνάνε από που ξεκίνησαν. 

Η Τάνια Σκραπαλιώρη επιλέγει τα μουσικά εκείνα βιβλία που πρέπει να έχετε στη βιβλιοθήκη σας -και προς Θεού, μην ξεχάσετε τον Simon Reynolds.

Πίσω στο 1992, η 28άχρονη Αμερικανίδα δεν σχετιζόταν ούτε με την ηλεκτρονική επίγευση που άφησαν τα 1980s, ούτε με τον grunge ορυμαγδό που ακουγόταν στον ...
Top
0
Shares
0
Shares