news.team

Πριν από δύο περίπου μήνες, είχαμε πει στα νέα του Avopolis, ότι θα άνοιγε ξανά η υπόθεση του Jim Morrison σχετικά με την προσβολή της δημόσιας αιδούς, στην συναυλία των Doors το 1969 στο Miami των Η.Π.Α. Τότε,  ο frontaman των Doors, είχε συλληφθεί για δημόσια μέθη και επίδειξη των γεννητικών του οργάνων στο κοινό – κάτι το οποίο δεν αποδείχθηκε από το φωτογραφικό υλικό που είχαν συλλέξει οι τότε αρχές από τη συναυλία.

Σύμφωνα με το CNN, η υπόθεση επανεξετάσθηκε στις 9 Δεκεμβρίου από αρμόδια επιτροπή της Florida και ο Morrison έλάβε απονομή χάριτος, σχετικά με αυτή την κατηγορία για την οποία είχε καταδισκαστεί το 1969 σε οκτάμηνη φυλάκιση. Ο τραγουδιστής αρνιόταν τότε ότι είχε προβεί σε κάποια άσεμνη κίνηση και είχε κάνει έφεση. Λίγο αργότερα έφυγε για το Παρίσι όπου και πέθανε το 1971. Ο τωρινός κυβερνήτης της Florida, είχε υποσχεθεί το περασμένο φθινόπωρο να επανεξετάσει την υπόθεση, μετά και από αίτημα των οπαδών του τραγουδιστή.

Σήμερα, τα εναπομείναντα μέλη των Doors όσο και η οικεγένεια του τραγουδιστή, μετά την επίσημη «συγχώρεση» του Morrison εξέδωσαν μια επιστολή για αυτό το θέμα, μέσα από τη οποία δίνουν μια ηχηρή απάντηση στις αρχές της Florida.

Το κεντρικό μήνυμα της επιστολής είναι ότι  «Δεν είναι ο Morrison που πρέπει να συγχωρεθεί». Οι Doors ανακαλούν τα γεγονότα εκείνης της νύχτας του 1969 και αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «Μπορεί να ήταν μια χαοτική συναυλία, αλλά σίγουρα δεν ήταν παράνομη. Ο χώρος ήταν γεμάτος κόσμο αφού είχαν πουληθεί περισσότερα εισιτήρια απ’ όσα έπρεπε και η αστυνομία βρισκόταν εκεί, για να προστατεύσει τα μέλη της μπάντας, όχι για να τους περιορίσει κατά οποιοδήποτε τρόπο. Μετά τη συναυλία οι αστυνομικοί βρέθηκαν μαζί μας στα παρασκήνια, όπου αστειευόμασταν και πίναμε μαζί μπίρες, λίγο προτού αναχωρήσουμε από την πόλη», πιο κάτω αναφέρουν: «Δεν αισθανόμαστε ότι ο Jim πρέπει να συγχωρεθεί για κάτι. Αν η Πολιτεία της Forida και η πόλη του Miami θέλουν να  επανορθώσουν για αυτή την σύλληψη-παρωδία του Jim Morrison σαράντα χρόνια μετά το γεγονός, μια απλή συγνώμη από την πλευρά τους θα ήταν περισσότερο πρέπουσα».

O πρώην drummer των Doors, John Densmore μίλησε πρόσφατα για το θέμα στο NBC. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα:
 
http://www.msnbc.msn.com/id/3032619/vp/40595980#40595980

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured