news.team

H διάβαση πεζών στην Abbey Road στο Λονδίνο, που έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο από το εξώφυλλο του ομότιτλου δίσκου των Beatles τo 1969, κρίθηκε ως διατηρητέο πολιτιστικό μνημείο με απόφαση του υπουργού Τουριστικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς, John Penrose.

Η διάβαση, η οποία εδώ και πολλά χρόνια είναι ένας τόπος «προσκυνήματος» για τους fans των σκαθαριών, με αυτή την απόφαση η οποία λήφθηκε την περασμένη εβδομάδα, θα προστατεύεται ως εθνικής σημασίας μνημείο, ενώ είναι η πρώτη φορά που δίνεται μια τέτοια «τιμή» σε μια διάβαση πεζών.

Ο Paul McCartney δήλωσε ότι αυτή η αναγνώριση είναι «το κεράσι στην τούρτα, μέσα σε μια μεγάλη χρονιά, για μένα και τους Beatles», αναφερόμενος και στην θεαματική, φετινή είσοδο της μουσικής της μπάντας στα iTunes.

Ο Penrose δήλωσε: «Αυτή η διάβαση στο Λονδίνο, δεν είναι ούτε κάστρο ούτε καθεδρικός ναός, αλλά χάρη στους Beatles και σε μια 10λεπτη φωτογράφιση, ένα Αυγουστιάτικο πρωϊνό του 1969, αυτή η διάβαση πρέπει να θεωρηθεί ως μέρος της κληρονομιάς μας».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured