Οι Pink Floyd κέρδισαν τη δίκη ενάντια στην ΕΜΙ.

news.team
news.team

Τον τελευταίο χρόνο οι Pink Floyd βρίσκονταν σε δικαστική διαμάχη με την EMI, λόγω του ότι η δισκογραφική πουλούσε μέσω διαδικτυακών καταστημάτων ξεχωριστά τα τραγούδια της μπάντας, ενώ οι Floyd ήταν αντίθετοι σε αυτή την ενέργεια της δισκογραφικής.
Νικητές από αυτή τη διαμάχη βγήκαν οι Pink Floyd, εμποδίζοντας έτσι το label να πουλάει ξεχωριστά τα τραγούδια τους.

Η μπάντα έχει πλέον ρήτρα στη σύμβασή της με την εταιρία EMI που εξασφαλίζει ότι μόνο ολόκληρα μπορούν να πωλούνται τα albums των Floyd σε διαδικτυακά καταστήματα.

Τον περασμένο Μάρτιο, οι Floyd είχαν κερδίσει το δικαστήριο για την ιδια υπόθεση, με την ΕΜΙ να υποστηρίζει τότε ότι η σύμβαση της μπάντας το 1999 η οποία ανέφερε ότι η μουσική των Pink Floyd πρέπει να πωλείται μόνο ως albums δεν περιείχε διατάξεις για το νέο ψηφιακό μέσο (διαδικτυακή πώληση) και έτσι η εταιρία μπορούσε αργότερα αφού δεν δεσμευόταν, να πουλάει μεμονωμένα τραγούδια σε ιστοσελίδες όπως το iTunes και το Amazon. Ο δικαστής σε εκείνη τη δίκη είχε αποφασίσει ότι πρέπει να διατηρηθεί η ακεραιότητα των albums και να μην πωλούνται ξεχωριστά τα τραγούδια, όμως η EMI, άσκησε έφεση.

Τέλος, οι Pink Floyd διεκδικούν 15,7 εκατομύρια δολάρια από την δισκογραφική λόγω απλήρωτων πνευματικών δικαιωμάτων, από πώληση της μουσικής τους την περίοδο 2002-2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο οποίο θα δείτε, μεταξύ άλλων, την Kylie Jenner, τη Rosaliá και τη Normani.

Κι αυτό γιατί η Lady Gaga ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη ραδιοφωνική της εκπομπή στο Apple Music.

Μετά από μια σεζόν, το Hulu ακυρώνει τη σειρά με την Zoë Kravitz.

FEATURED TODAY

Στο τελευταίο του Incoming για τον Αύγουστο, ο Δημήτρης Λιλής κοιτά με απορία την επικαιρότητα και ψάχνει τη θέση των μουσικών σε αυτή.

Στο τελευταίο του Diggin' πριν τις διακοπές, ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει το The Mosaic of  Transformation της Kaitlyn Aurelia Smith.

Top