news.team

Λίγος καιρός έχει περάσει από τότε που γράφαμε ότι οι Black Eyed Peas έτρεχαν στα δικαστήρια για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι μια ακόμα αγωγή έχει καταθετεί εναντίον της μπάντας, για το τραγούδι τους ‘Shut Up’ του 2003.

Ο τραγουδιστής George Clinton κατηγορεί τα μέλη των Peas, ότι χρησιμοποίησαν χωρίς άδεια ένα sample από το δικό του τραγούδι '(Not Just) Knee Deep'.
Το τραγούδι του Clinton συμπεριλαμβάνεται στο album 'Uncle Jam Wants You' (1979) και samples του τραγουδιού έχουν χρησιμοποιηθεί από τους De La Soul, Snoop Dogg και 2Pac.
Ο Clinton είπε ότι γνώριζε πως οι Black Eyed Peas ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το τραγούδι του, όταν τον επισκέφθηκε ένας παραγωγός δίσκων το 1999 για να του ζητήσει άδεια για  ένα νέο remix του '(Not Just) Knee Deep', αλλά ο μουσικός απέρριψε το αίτημα.

Τώρα ο Clinton, ζητά αποζημίωση 150.000 δολαρίων για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και ζητά επιπλέον την λήψη ασφαλιστικών μέτρων για να σταματήσει η διανομή της remix έκδοσης του τραγουδιού του.

Πριν από ένα μήνα ο Will.i.am και η παρέα του, δέχθηκαν αγωγή από τον Τεξανό συνθέτη Bryan Pringle ο οποίος κατηγορούσε τη μπάντα ότι έκλεψε τη μελωδία που ακούμε στο ‘I Gotta Feeling’ (LP ‘The E.N.D. 2009) από ένα demo το οποίο εκείνος είχε στείλει στις Interscope, UMG και EMI τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμα μια αγωγή είχε κατατεθεί από την Phoenix Phenom (Ebony Latrice Batts) η οποία ισχυρίζόταν ότι οι Black Eyed Peas έκλεψαν το single της ‘Boom Dynamite’ για να φτιάξουν το ‘Boom Boom Pow’ (LP ‘The E.N.D. 2009).

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured