Γνωστός για τις οικολογικές του ανησυχίες ο τραγουδιστής των Radiohead, Thom Yorke, αποκάλυψε ένα νέο project μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των Radiohead Radiohead.com/deadairspace, το οποίο δεν είναι μουσικό, αλλά αφορά στην εκστρατεία για την κλιματική αλλαγή.

Σε αυτό το project o Yorke καλεί τους κατοίκους του Brighton – και όχι μόνο - να συμμετέχουν τo επόμενo Σάββατο (27 Νοεμβρίου) στη δημιουργία ενός «ανθρώπινου γλυπτού», μια συμβολική πράξη διαμαρτυρίας ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Η οργάνωση 350 Earth.org υποστηρίζει την εκστρατεία, ενώ ο καλλιτέχνης Stanley Donwood συμμετέχει στο εικαστικό μέρος.

Το «ανθρώπινο γλυπτό» του Yorke  - το οποίο απαιτεί 2,000 ανθρώπινα σώματα για τη δημιουργία του -  θα αναπαριστά τον King Canute (έναν βασιλιά των Bίκινγκ που κυβέρνησε την Αγγλία τον 11ο αιώνα). Σύμφωνα με τον θρύλο, ο βασιλιάς είχε τοποθετήσει τον θρόνο του δίπλα στην θάλασσα και απαιτούσε από τα κύματα να υποχωρούν μπροστά του. Όταν φυσικά, κάποια στιγμή το νερό έφτασε στα πόδια του Canute, εκείνος κατάλαβε το λάθος του και δήλωσε ότι ούτε η δύναμη ενός βασιλιά δεν μπορούσε να αναμετρηθεί με τους αιώνιους νόμους της φύσης.

«Το σχέδιο είναι να γίνει αυτή η εικόνα του γλυπτού, ορατή από το διάστημα» γράφει ο Yorke και εμείς του ευχόμαστε καλή τύχη...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured