Ο τραγουδιστής των Models, James Freud βρέθηκε νεκρός χθες Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου στο σπίτι του στην Μελβούρνη της Αυστραλίας. Ήταν 51 ετών.

Ο φίλος και συνεργάτης του τραγουδιστή, Michael Gudinski (ιδρυτής της Mushroom Records), επιβεβαίωσε χθες με δήλωσή του, τον θάνατο του μουσικού: «Ο James έδινε χρόνια τώρα μάχη με τον αλκοολισμό. Τα δύο αυτοβιογραφικά του βιβλία για την εξάρτησή του από το αλκοολ – τα οποία έγραψε σε περιόδους απεξάρτησης - έδωσαν σε εκείνους που είχαν το ίδιο πρόβλημα, ελπίδα. Δυστυχώς, ο James υπέκυψε τελικά στην ‘ασθένειά’ του και αφαίρεσε τη ζωή του, σήμερα το πρωί».

Ο Freud συνέγραψε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Models, όπως τα 'Out of Mind, Out of Sight', 'Barbados' και 'I Hear Motion'.
Ο τραγουδιστής μπήκε στην μπάντα το 1982 και έμεινε μέχρι τη διάλυσή του σχήματος το 1988. Αργότερα ο Freud ακολούθησε solo καριέρα ενώ το 1992 συνεργάστηκε με τον Martin Plaza (Mental as Anything) και κυκοφόρησαν ένα album (ομώνυμο) με το όνομα Beatfish. Το τελευταίο του solo album με τίτλο ‘See You In Hell’ κυκλοφόρησε το 2008.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured