Πέντε χρόνια έχουν περάσει από το χτύπημα του τυφώνα ‘Katrina’, που ισοπέδωσε τότε τη Νέα Ορλεάνη. Εκείνη την περίοδο το NBC διοργάνωνε έναν τηλεμαραθώνιο για τη συγκέντρωση χρημάτων τα οποία θα δίνονταν στους πληγέντες από τον τυφώνα.

Πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες και άνθρωποι της showbiz είχαν εμφανιστεί στον τηλεμαραθώνιο καλώντας τον κόσμο να συνδράμει όπως μπορεί και μεταξύ αυτών ήταν και ο rapper Kanye West.
O rapper τότε είχε κάνει μια δήλωση που όπως φαίνεται είχε εξοργίσει τον τότε πρόεδρο των H.Π.Α. George W. Bush. O West βγήκε στον τηλεμαραθώνιο και έκανε δρυμεία κριτική για τον τρόπο με τον οποίο η τότε κυβέρνηση διαχειριζόταν την έκτακτη αυτή κατάσταση κατακεραυνόνωντας τόσο τους παρευρισκόμενους όσο και το κοινό που παρακολουθούσε με την δήλωση: «Ο George Bush δεν νοιάζεται για τους μαύρους».

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά ο Bush μιλάει για πρώτη φορά στo NBC για εκείνο το ξέσπασμα του rapper δηλώνοντας ότι ήταν μια «αηδιαστική στιγμή» η οποία σηματοδότησε την προεδρία του. «Δεν το εκτίμησα τότε, δεν το εκτιμώ ούτε και σήμερα. Είναι άλλο να πει κάποιος ότι δεν το αρέσει ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκα την  όλη κατάσταση και άλλο να πεί ότι είμαι ρατσιστής, πράγμα που δεν ισχύει. Εκείνη η στιγμή ήταν  μια από τις πιο αποτρόπαιες και αηδιαστικές στιγμές που έζησα ως Πρόεδρος», λέει ο Bush.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε και το σχετικό απόσπασμα με την επίμαχη δήλωση του West το 2005:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured