news.team

Μια σειρά δακτυλικών αποτυπωμάτων του John Lennon τα οποία θα έβγαιναν - μαζί με 850 ακόμα αντικείμενα του μουσικού -  σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη το περασμένο Σάββατο, κατασχέθηκαν από FBI μετά από έφοδο στον χώρο όπου θα γινόταν η δημοπρασία. Το FBI κατέσχεσε το υλικό με την αιτιολογία ότι η καρτέλα με τα αποτυπώματα του πρώην Beatle θεωρείται κρατικό έγγραφο. Ο αρμόδιος υπάλληλος του FBI δήλωσε στο BBC ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί πως ακριβώς κατέληξε αυτή η καρτέλα σε χέρια ιδιωτών.

Τα αποτυπώματα χρονολογούνται από το 1976, όταν ο Lennon είχε υποβάλλει αίτηση σε ένα αστυνομικό τμήμα στην Νέα Υόρκη, για μόνιμη παραμονή στις Η.Π.Α. (πράσινη κάρτα). Η τιμή εκκίνησης για την καρτέλα ήταν τα 100.000 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξετάζεται επίσης η περίπτωση, η καρτέλα με τα αποτυπώματα να είχε κλαπεί, αφού σύμφωνα με τον πρώην δικηγόρο του Lennon, Leon Wildes, κάποια προσωπικά έγγραφα του μουσικού – συμπεριλαμβανομένης και της επίμαχης καρτέλας – εκλάπησαν το 1976.

Το 1991 ο οίκος Sotheby’s  είχε πουλήσεισε δημοπρασία ένα παρόμοιο έγγραφο με δακτυλικά αποτυπώματα του Lennon, προς 4.125 δολάρια, χωρίς καμία επέμβαση από το FBI. Εκπρόσωπος του οίκου που ερωτήθηκε για το θέμα απάντησε ότι «δεν ήταν επίσημο έγγραφο, αλλά ένα αντίγραφο του πρωτότυπου».

«Αν τα αποτυπώματα ήταν οποιουδήποτε άλλου, τότε δεν θα ανακατευόταν κανένας. Το γεγονός είναι, ότι το FBI πιστεύει πως οτιδήποτε έχει σχέση με τον Lennon και την κυβέρνηση, δεν πρέπει να βρίσκεται στα χέρια των πολιτών», δήλωσε στο Entertainment Weekly ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ‘Gotta Have It!’  Pete Siegel, o οποίος είχε αναλάβει την διοργάνωση της  δημοπρασίας.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured