Ο κορυφαίος Ισπανός χορευτής του flamenco Joaquin Grilo παρουσιάζει το έργο του έλληνα συνθέτη Χρίστου Τζιφάκι, “Flamenco Alchemy” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κυριακή 17 Οκτωβρίου.

news.team
news.team

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Κυριακή 17 Οκτωβρίου
(Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.)

Joaquin Grilo

Το Flamenco σε όλο του το μεγαλείο!
Times

Ένας από τους καλύτερους χορευτές της νέας γενιάς!
Observer

Αυτή είναι η Ισπανία του Flamenco που θέλουμε!
El Pais

 

O Μεγάλος  Ισπανός χορευτής παρουσιάζει το έργο του Έλληνα συνθέτη, και  κιθαρίστα  Χρίστου Τζιφάκι


'Flamenco Alchemy'


Για πολλά χρόνια συνεργάτης του Paco de Lucia, ο καταπληκτικός ερμηνευτής του φλαμένκο Joaquin Grilo χορογραφεί και χορεύει σε πρώτη εκτέλεση το έργο του έλληνα συνθέτη Χρίστου Τζιφάκι, “Flamenco Alchemy “ σε ενορχήστρωση του Μιχάλη Τραυλού.

Ο κορυφαίος Ισπανός χορευτής του flamenco είναι ήδη γνωστός στο Ελληνικό κοινό από τις εμφανίσεις του στο Ηρώδειο και τον Λυκαβηττό με τον Paco de Lucia.

Γεννημένος στο Jerez de la Frontera ξεκίνησε τον χορό με τους Fernando Belmonte  και Paco del Rio. Σύντομα έλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στο μπαλέτο “Albarizuela”, εμφανιζόμενος στην Γαλλία, Αγγλία, Ελβετία, Μαρόκο, Ισραήλ, Ιαπωνία. Το 1986 εμφανίστηκε στο Queen Elizabeth Hall στο Λονδίνο. Το 1987 κέρδισε το πρώτο βραβείο του τηλεοπτικού διαγωνισμού  “Gente Joven”. Μετά την νίκη του χόρεψε στο παλάτι της Σεβίλλης για τον βασιλιά της Ισπανίας και την βασίλισσα της Αγγλίας.  Το 1989 κέρδισε το πρώτο βραβείο του εθνικού διαγωνισμού χορού της Ισπανίας στην Κόρδοβα. Το 1992 συνεργάστηκε με τους πέντε κορυφαίους χορευτές της Ισπανίας στο έργο “Zambra” (Joaquin Cortez, Antonio Canales, Cristobal Reyes, Joaquin Ruiz, Adrian Gallia). Έκτοτε συνεργάστηκε τακτικά με τους  Paco de Lucia, Joaquin Cortez, Vicente Amigo. Το 2004 ανέλαβε χορογράφος του Εθνικού Μπαλέτου της Ισπανίας. Το 2006 η παράσταση του “a Solas” ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη παράσταση flamenco της χρονιάς.
 Με τον Χρίστο Τζιφακι χορογραφεί για πρώτη φορά μουσική μη Ισπανού καλλιτέχνη.

Συμμετέχουν:
Ορχήστρα Εγχόρδων “INTRARTI” διευθύνει  Νίκος  Χαλιασας
Χρίστος Τζιφακις –σολο κιθάρα 
FLAMENCO AIRE
Carmen Grilo, Jose Valencia τραγούδι, Juan Requena  κιθάρα


Τιμές εισιτηρίων:  25 € ( φοιτητικό ) , 35 €,  45€, 55 €,  75 € ( διακεκριμένη ζώνη )

Για περισσότερες πληροφορίες  επικοινωνήστε στο 210-7282333 Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  η  στο 210-6980044   www.wepromotion.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας οδηγός για τις ταινίες που θα δείτε αυτή την εβδομάδα στο Backstage Film Festival

Στο τελευταίο επεισόδιο των Simpsons, η Lisa αποκτά έναν φανταστικό φίλο που είναι «ένας καταθλιπτικός τραγουδιστής

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο τα λέει με τον Κυριάκο Μπαλάνο των Silent Winter.

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής αναπολεί τις εποχές που τα blogs καθόριζαν τις νέες μουσικές τάσεις. 

Η δισκογραφία του Nick Cave, μέσα από κείμενα που δημοσιεύτηκαν στο Avopolis, μαζί με κάποιες σκέψεις που φέρνουν αυτά τα ταξίδια...

Top