KNOT
ΜOΥΣΙΚΗ

Καλλιτεχνική περίοδος 2010-2011

Knot Gallery
Μιχαλακοπούλου 206 & Πύρρου, Αμπελόκηποι

site // knotarts.blogspot.com

 email // Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

25/09 …(Nikola Mounoud) http://www.myspace.com/threelilpoints
Precious Metals http://www.myspace.com/prcsmtls
Dead Gum http://www.myspace.com/thedeadgum

Ο Ελβετός Nikola Mounoud, με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «. . .» και με μέσο του τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, δημιουργεί έντονα ηχητικά περιβάλλοντα απο στρώματα digital θορύβου. Οι Precious Metals παίζουν καταιγιστικό noise rock ενώ ο Dead Gum ένα κράμα lo-fi ψυχεδέλιας και βιομηχανικού θορύβου.


03/10 Lucio Capece http://www.luciocapece.blogspot.com/
Νίκος Βελιώτης http://www.nikosveliotis.com
Κωστής Κηλύμης http://syndromesrandomcontent.blogspot.com/

Ο διεθνώς καταξιωμένος Αργεντινός αυτοσχεδιαστής Lucio Capece (bass clarinet) έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με τους σημαντικότερους καλλιτέχνες στο χώρο του ηλεκτρακουστικού/ελεύθερου αυτοσχεδιασμού (Lee Patterson, Rhodri Davies, Toshimaru Nakamura, Mattin, Axel Dorner) αλλά και του ευρύτερου ηλεκτρονικού πειραματικού χώρου (Vladislav Delay, Mika Vainio, Lasse Marhaug). Στη συναυλία αυτή θα παίξουν μαζί του ο Νίκος Βελιώτης (τσέλο) και Κωστής Κηλύμης (electronics)


08/10 Francisco Lopez http://www.franciscolopez.net/
Z’ EV http://www.myspace.com/rhythmajik

Ο Ισπανός Francisco Lopez θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του
πειραματικού χώρου. Στις συναυλίες του χρησιμοποιεί ήχους από άγρια πανίδα μαζί με αστικούς ήχους ή βιομηχανικούς βόμβους, δημιουργώντας ένα συνολικό αποτέλεσμα με ιδιαίτερη μουσικότητα.
Ο Aμερικανός Ζ’ev ήταν ένας από τους πρωτεργάτες του industrial κινήματος στα τέλη της δεκαετίας του 70, ενώ στις επόμενες δεκαετίες συνέχισε με τη χρήση κρουστών να εντρυφεί στον πειραματικό και ακραίο ήχο. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του πειραματικής μουσικής, όπως οι Boyd Rice, John Zorn, Genesis P. Orridge, Henry Rollins, David J. (Bauhaus), B.J. Nilsen, Pita, Masami Akita, Chris Watson. Η συναυλία θα περιλαμβάνει ένα σετ από τον κάθε καλλιτέχνη ξεχωριστά και θα τελειώσει με την πρώτη ζωντανή σύμπραξη τους.


15/10  Batur Sonmez http://www.myspace.com/batursonmez
Γεώργιος Καραμανωλάκης http://www.myspace.com/georgioskaramanolakis

Ο Batur Sonmez είναι οπτικο-ακουστικός καλλιτένχης απο την Κωσταντινούπολη. Δραστηριοποιείται στο χώρο της πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής απο το 1998. Αισθητικά η μουσική του συνδυάζει στοιχεία από noise,industrial, drone. Ο Γεώργιος Καραμανωλάκης αρθρώνει ηλεκτρονικό ήχο χρησιμοποιώντας διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές αυτοσχεδιάζοντας ζωντανά.


22/10  Στυλιανός Τζιρίτας , Παντελής Παντελόπουλος performance
 Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν


29/10 Ilios http://www.siteilios.gr/
Coti http://www.cotik.com/

Ο Ilios ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο χώρο της διερεύνησης ακραίων ηχητικών φαινομένων από τις αρχές των 90s χρησιμοποιώντας, ως επί το πλείστον, ηλεκτρονικά μέσα. Με πολυάριθμες κυκλοφορίες και πάνω από 200 ζωντανές εμφανίσεις παγκοσμίως αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές παρουσίες στο χώρο του ηλεκτρονικού πειραματισμού. Ο Coti έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες (Stereo Nova, Evan Parker, Phill Niblock, Tuxedomoon). στην προσωπική του δουλειά, ή οποία, παρά τον πειραματικό της χαρακτήρα, διέπεται και από αβίαστη μουσικότητα,  χρησιμοποιεί ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και ακουστικά όργανα.


6/11 Ashtray Navigations http://www.myspace.com/ashtraynavigations
Earzumba http://www.earzumba.com/
The Mongrelettes www.myspace.com/themongrelettes

Οι Βρετανοί Ashtray Navigations είναι ένα από τα σημαντικότερα σχήματα του διεθνούς ψυχεδελικού underground. Από το 1991 έχουν κυκλοφορήσει αμέτρητα Cd, Cdr, Lp και  κασέτες και έχουν δημιουργήσει ένα εντελώς προσωπικό ήχο που συνδυάζει τον πρώιμο μινιμαλισμό του Tony Conrad με το krautrock, την ψυχεδέλεια και το noise χαράζοντας από τη δεκαετία του 90 το δρόμο που ακολουθούν οι πιο σημαντικοί underground μουσικοί σήμερα. Ο Αργεντινός Earzumba, πρώην μέλος των θρυλικών Reynols, κινείται στο χώρο του ηχητικού κολάζ και των plunderphonics. Η μουσική του είναι ταυτόχρονα μελωδική και ανοίκεια και συχνά διέπεται από χιουμοριστική διάθεση. Οι Mongrelettes είναι πέντε κοπέλες από την Αθήνα που παίζουν 60s garage.


10/11 Francisco Meirino http://www.phroq.com/
Mecha/Orga http://www.mecha-orga.com/

Ο Ισπανος Francisco Meirino έχει δώσει πάνω από 100 συναυλίες σε Ευρώπη, Ιαπωνια και Αμερική ενώ έχει συνεργαστεί με σημαντικούς εκπροσώπους του ηλεκτρονικού πειραματισμού (Zbigniew Karkowski, Astro, Kiko C. Esseiva, Lasse Marhaug κλπ). Χρησιμοποιώντας κυρίως ηλεκτρονικούς υπολογιστές δημιουργεί εύπλαστα και λεπτομερή ηλεκτρονικά ηχοτοπία από ανορθόδοξους ήχους. Ο Mecha/Orga έχει παίξει σε πολλές συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αγγλία, Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ρωσία, Ελβετία) και έχει εκδώσει 7 CD. Η μουσική του έχει σαν πρώτη ύλη τις περιβαλλοντικές ηχογραφήσεις, τις συχνότητες, τη σιωπή και το θόρυβο.


14/11  Δανάη Στεφάνου http://danaestefanou.tumblr.com/ http://acte-vide.blogspot.com

Η Δανάη Στεφάνου, μέλος του ντούο Acte Vide και άλλων αυτοσχεδιαστικών συνόλων (6daEXIt, La Situation Conga, Seul a 3)  δουλεύει με διευρυμένες τεχνικές και με λεκτικές / γραφικές παρτιτούρες, διερευνώντας το ατέλειωτο ηχητικό φάσμα που παρέχει το πιάνο ως υλικό, ως όγκος και ως επιφάνεια, καθώς και τα σημεία σύζευξης του αυτοσχεδιασμού με την περφόρμανς. Στη συναυλία της στις 14/11 θα παρουσιαστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση η λεκτική παρτιτούρα Words of Nothing (2010) του συνθέτη και αυτοσχεδιαστή Aλέξη Πορφυριάδη


25/11 - 26/11 Medea Electronique hosts ElectroMediaWorks10. An Annual Meeting for the Collective Arts and ArtisticSynergies http://www.medeaelectronique.com/residency/

Διήμερη διεθνής μουσική συνάντηση που οργανώνεται από την καλλιτεχνική ομάδα Medea Electronique με θέμα τον συλλογικό αυτοσχεδιασμό και τις inter-media προσεγγίσεις. Στα πλαίσια του θα γίνουν συναυλίες, εργαστήρια και προβολές ταινιών. Λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τους συμμετέχοντες θα αποσταλούν εν καιρώ.


4/12  Στυλιανός Τζιρίτας Unit http://www.myspace.com/stylianostziritastrio

Οι Unit είναι το πιο πρόσφατο δημιουργικό όχημα του Στυλιανού Τζιρίτα (Trypanosoma, Κοψωκέφαλοι κλπ) και κινούνται στο χώρο του ήχου προσπαθώντας να αναδημιουργήσουν μουσικότητα μέσα από τη σύμπνοια ενορχηστρώσεων και τυχαιότητας.


14/01  Giuseppe Ielasi http://ielasi.com/

O Ιταλός Giuseppe Ielasi είναι ένας απο τους πιό δραστήριους και πολυδιάστατους καλλιτέχνες της διεθνούς ηλεκτρονικής σκηνής. Εξ’ ίσου εξοικειωμένος με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, τα drone-ambient ιδιώματα αλλά και τις πιο ρυθμικές φόρμες της ηλεκτρονικής μουσικής, έχει πάνω από 15 κυκλοφορίες στο δυναμικό του, που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα ηχητικής διερεύνησης.

Στο πρόγραμμα ενδέχεται θα προστεθούν και επιπλέον μουσικές εκδηλώσεις. Για σχετική ενημέρωση: http://knotarts.blogspot.com/

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured