Οι COLOUR HAZE (de), 1000Μods & Human Asteroid στο An Club το Σάββατο 16 Οκτωβρίου!

Η Catch The Soap Productions παρουσιάζει τους:

COLOUR HAZE (Γερμανία)
1000Mods (Κόρινθος)
Human Asteroid (Αθήνα)
Σάββατο 16 Οκτωβρίου
@ An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)

 

Είσοδος:
€20 προπώληση/ταμείο
€15 (περιορισμένες κρατήσεις στο: http://colourhazeath2010.eventbrite.com) SOLD OUT
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Σημεία προπώλησης:
Public – Σε όλα τα καταστήματα Αττικής
Tickethouse - Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς)
Rhythm Records - Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια
VinyLust Records - Γαμβέτα 6, Αθήνα
Sound Effect - Ζαϊμη 30, Εξάρχεια

Καθώς το φετινό φθινόπωρο θα απλώνει τις μουντές του αποχρώσεις στην ατμόσφαιρα, μια χρωματιστή παραζάλη θα φτάσει σαν καλοκαιρινός αέρας για να σκορπίσει ευδαιμονικές παραισθήσεις, ρετρό πολυχρωμία και ομιχλώδη ψυχεδέλεια στο τοπίο. Οι Colour Haze, το μυθικό stoner/psychedelic rock power trio από τη Γερμανία, θα καταφτάσει στις 17 του Οκτώβρη για μία και μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα – μια εμφάνιση που περίμεναν με ανυπομονησία για χρόνια όλοι οι Έλληνες οπαδοί του rock και της ψυχεδέλειας.

Σχηματισμένοι το '94, άρχισαν να ιχνηλατούν τα βήματα των Cream, των The Jimi Hendrix Experience και των Black Sabbath, σε μια παράλληλη όμως ηχητική πορεία με τον σύγχρονο ήχο των Kyuss. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό: ήχος πολυδιάστατος αλλά με φόρμα απλή και άμεση. Μια φόρμα που θα ενσωματώσει μέσα της την stoner fuzzάτη παραμόρφωση, την 70s ψυχεδέλεια, τον jazz αυτοσχεδιασμό, τον drone μινιμαλισμό, την kraut rock επανάληψη και την world music: όλα μαζί κάτω από τη σκιά της τεράστιας πολιτιστικής rock κληρονομιάς των ειδώλων τους - στοιχεία που αποτυπώνονται ξεκάθαρα και στους δίσκους τους, έξι δείγματα τεράστιας δημιουργικής δυναμικής αλλά και feelgood attitude που αντικατοπτρίζουν την μουσική εξέλιξη της μπάντας. Μια εξέλιξη με άλματα αντί βημάτων που συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την πορεία της.

Η διθυραμβική αποδοχή της σπουδαίας δισκογραφίας τους (τόσο από τους κριτικούς όσο και από τους μουσικόφιλους σε όλο τον κόσμο), καθώς και η ίδρυση της τεράστιας Elektrohasch Records (RotoR, My Sleeping Karma, Los Natas, Causa Sui και άλλα) από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα της μπάντας Stefan Koglek, θα τους καθιερώσει σαν μία από τις σημαντικότερες Ευρωπαϊκές μπάντες του stoner rock (ή και γενικότερα rock) ήχου, δίνοντας μια αναζωογονητική πνοή στη new wave stoner ψυχεδέλεια και δίνοντας την αφορμή για την δημιουργία της σύγχρονης γερμανικής stoner σκηνής.

Μαζί τους οι 1000Mods, μία από τις σκληρότερα εργαζόμενες ελληνικές μπάντες του υπόγειου βαρέως ήχου, που με την εμμονή κι επιμονή τους στους αργούς και βαρείς stoner rock ρυθμούς και τον vintage εξοπλισμό, έχουν κάνει τα βλέμματα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής stoner κοινότητας να στραφούν πάνω τους. Την βραδιά θα ανοίξουν οι βετεράνοι της ελληνικής underground Human Asteroid, με το εξαιρετικά σφιχτοδεμένο και πολύπλοκο αλλά ταυτόχρονα σαρωτικά grooveάτο prog/psychedelic rock τους να αναλαμβάνει να προετοιμάσει το έδαφος.

Links:
http://www.myspace.com/colourhaze
http://www.myspace.com/1000mods
http://www.myspace.com/humanasteroid
Event pages:
http://www.facebook.com/event.php?eid=136862933001303
http://www.last.fm/event/1603389
Venue:
http://www.anclub.gr/


Ο PETER NALITCH (ru) και οι φίλοι του, στο Gagarin 205 το Σάββατο 23 Οκτωβρίου!

Η Catch The Soap Productions παρουσιάζει τον:

PETER NALITCH & FRIENDS (Ρωσία)
& guests T.B.A.
Σάββατο 23 Οκτωβρίου
@ Gagarin 205 (Λιοσίων 203-205, Αθήνα)

Είσοδος:
€25 προπώληση/ταμείο
€20 (περιορισμένες κρατήσεις στο:
http://peternalitchath2010.eventbrite.com
€15 (early bird διαθέσιμο μέχρι 3 Σεπτεμβρίου ή εξαντλήσεως στο http://peternalitchath2010.eventbrite.com

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Σημεία προπώλησης:
Public - Σε όλα τα καταστήματα εντός Αττικής
Tickethouse - Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς)
Rhythm Records - Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια
VinyLust Records - Γαμβέτα 6, Αθήνα
Sound Effect - Ζαϊμη 30, Εξάρχεια

 

“I've never been lonely, 'cause me is so cool”

Χαρισματικός, δημιουργικός, είρωνας, αυθεντικός, απλά αξιαγάπητος: ο πολυτάλαντος Peter Nalitch, συνθέτης του τρομερού τραγουδιού-φαινομένου “Guitar” με πάνω από 4.000.000 views στο youtube και εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Eurovision του 2010, θα επισκεφτεί την Ελλάδα (μετά από απαίτηση εκατοντάδων fans στην χώρα μας) παρέα με την 9μελή μπάντα του για μια και μοναδική εμφάνιση γεμάτη πανέμορφα τραγούδια, άφθονο χιούμορ, χαρούμενο χορό και το μοναδικό του στυλ που τόσο αγαπήσαμε.
Γεννημένος στη Ρωσία το 1981, με σπουδές στην αρχιτεκτονική και τη μουσική και ήδη εργαζόμενος ως αρχιτέκτονας για δύο χρόνια, ξεκινάει μια μέρα του 2007 να ηχογραφεί τα τραγούδια του και να τα παρουσιάζει μέσω του YouTube. Πολύ σύντομα ένα απ' αυτά, το απίθανο “Guitar”, με την ερασιτεχνική του υφή, το αξιαγάπητο βίντεο, τα αξιαγάπητα σπαστά αγγλικά του και τους αυτοειρωνικούς στίχους του θα τον κάνει διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μετρώντας πάνω από 4 εκατομμύρια αναπαραγωγές και έναν πολύ μεγάλο αριθμό αφιερωμάτων στα διεθνή ΜΜΕ, το “Guitar” ήταν το όχημα που τον εκτόξευσε σε τεράστια επίπεδα δημοτικότητας, κάνοντας τον από τις πιο αναγνωρίσιμες και συμπαθείς φυσιογνωμίες στη Ρωσία αλλά και στη χώρα μας.
Η συμμετοχή του στην Eurovision του 2010 με το “Lost And Forgotten” εκπροσωπώντας την Ρωσία θα προσθέσει χιλιάδες οπαδούς στην ήδη τεράστια fanbase του, εδραιώνοντας τον τελικά σαν μια από τις χαρακτηριστικότερες σύγχρονες διαδικτυακές περσόνες αλλά και έναν από τους πιο χαρισματικούς και αυτοδημιούργητους performers των τελευταίων χρόνων.
Στις 23 Οκτωβρίου, ο χαρισματικότατος αυτός τραγουδοποιός θα εμφανιστεί και στη χώρα μας, μαζί με το 9μελές προσωπικό του σχήμα για μία από τις περιβόητες εμφανίσεις του, γνωστές για το αστείρευτο κέφι και την μοναδική καλαισθησία τους. “Jump to his Yaguar” λοιπόν, και αφεθείτε στις τρελές του κούρσες...
“Baby, you have a possibility, play it with me!”

Links:
http://www.peternalitch.ru
http://www.myspace.com/peternalitch
Event pages:
http://www.facebook.com/event.php?eid=139245386096803
http://www.last.fm/event/1614341
Venue:
http://www.gagarin205.gr
Διοργάνωση:
www.ctsprods.com


Οι GALLON DRUNK (uk), σε Αθήνα (An Club, 5/11) και Θεσ/νικη (Γαία Live, 6/11)!

Η Catch The Soap Productions & η Lovelight Productions παρουσιάζουν τους:

GALLON DRUNK (Αγγλία)
& guests
Παρασκευή 5 Νοεμβρίου
@ An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, Αθήνα)
Σάββατο 6 Νοεμβρίου
@ Γαία Live (Δόξης 1, Λαδάδικα, Θεσ/νίκη)

Είσοδος:
€20 προπώληση/ταμείο
€15 (περιορισμένες κρατήσεις στα:
http://gallondrunk2010.eventbrite.com - Αθήνα
http://gallonskg.eventbrite.com - Θεσ/νικη
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Σημεία προπώλησης:
Αθήνα:
Public - Σε όλα τα καταστήματα εντός Αττικής
Tickethouse - Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς)
Rhythm Records - Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια
VinyLust Records - Γαμβέτα 6, Αθήνα
Sound Effect - Ζαϊμη 30, Εξάρχεια
Θεσ/νικη:
Tickethouse - Μητροπόλεως 102
Stereodisc - Αριστοτελους 4
Metropolis - Τσιμισκή 33


Ένα μεθυσμένο organ και μια επιληπτικά παθιασμένη φωνή. Ένα στοιχειωμένο rock & roll groove. Ένα κακόηχο σαξόφωνο και μια στρυφνή garage κιθάρα που σχίζει λυτρωτικά την αλκοολική ατμόσφαιρα: οι Gallon Drunk, το προσωπικό σχήμα του James Johnston (Nick Cave And The Bad Seeds), έρχονται 20 χρόνια μετά την ίδρυσή τους στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις - φορτισμένες με ηλεκτρισμό και ποτισμένες με αλκοόλ.
Σχηματίστηκαν το 1990 στο Λονδίνο, εν μέσω του σαρωτικού Brit-Pop τυφώνα. Πεισματικά αντίθετοι όμως οι ίδιοι στο mainstream ρεύμα, συντονίζονται με τον απόηχο του swamp rock κύματος της Νοτιας Luisianna και Texas. Το αποτέλεσμα θα είναι η δημιουργία ενός ήχου υβριδικού, που ενώνει την ωμότητα με την ευαισθησία και την ομορφιά με την αγριότητα – όλα μαζί καλουπωμένα σε μια εκρηκτική rock & roll μήτρα, σμιλεμένα με έναν τρόπο που μόνο οι γοητευτικότεροι ήχοι μπορούν να πετύχουν.
Από το τραχύ και υπόγειο rock του “You, The Night And The Music” μέχρι το γοητευτικό και ώριμο “In The Long Still Night”, οι Gallon Drunk συνέχισαν ακάθεκτοι να εξασκούν με πρωτοφανή επιτυχία το παραδοσιακά ηλεκτρισμένο rock & roll τους, χωρίς να ξεφεύγουν όμως από τις διαχρονικές τους εμμονές: τον έρωτα, το αλκοόλ και την περιπετειώδη νύχτα. Παντρεύοντας το καλλιτεχνικό θάρρος των Birthday Party, την μουσικοσυνθετική ιδιοσυγκρασία των The Fall, την λάγνα γοητεία των The Cramps, τον ρομαντισμό των Tindersticks και την retromania του Jon Spencer, η ηχητική τους ταυτότητα εξελίχθηκε σταδιακά με τα χρόνια σε έναν ήχο ακόμα βαθύτερο – με την πλούσια δισκογραφία τους να αποτυπώνει ξεκάθαρα αυτήν την καλλιτεχνική ανάπτυξη, μια δισκογραφία που περιλαμβάνει εκτός των άλλων διακρίσεις ως single of the week για κάθε κυκλοφορημένο single τους, ένα LP στην Warner Bros, ένα Peel Session αλλά και μια υποψηφιότητα για Pulitzer.
Μετρώντας περιοδείες σε Ευρώπη, Αμερική και Ιαπωνία, με εμφανίσεις πλάι σε καλλιτέχνες όπως ο Morissey, ο Νick Cave και η Lydia Lunch (με την οποία και δημιούργησαν τους Big Sexy Noise) και κάνοντας παγκοσμίως διάσημες τις ζωντανές εμφανίσεις τους – ξακουστές για την εκρηκτικότητά τους, το ηλεκτρικό feeling και την ανοιχτή, ειλικρινή επικοινωνία του Johnston με το κοινό – οι Gallon Drunk θα έρθουν κι από την Ελλάδα για μια επίδειξη ανεπιτήδευτου, σκοτεινού και μεθυσμένου rock & roll.

Links:
http://www.gallondrunk.com/
http://www.myspace.com/gallondrunk
Event pages:
Αθήνα:
http://www.facebook.com/event.php?eid=109666052417486&index=1
http://www.last.fm/event/1601033
Venues:
Αθήνα: www.anclub.gr
Θεσσαλονίκη: www.gaia.gr

Οι THE DILLINGER ESCAPE PLAN (usa) live για πρώτη φορά στην Αθήνα (13/11 @ Gagarin 205)!

Η Catch The Soap Productions παρουσιάζει τους:

THE DILLINGER ESCAPE PLAN (ΗΠΑ)
Tardive Dyskinesia (Αθήνα)
Σάββατο 13 Νοεμβρίου
@ Gagarin 205 (Λιοσίων 203-205, Αθήνα)

Είσοδος:
€30 ταμείο
€25 προπώληση
€20 (περιορισμένες κρατήσεις στο http://depath2010.eventbrite.com)
€15 (πολύ περιορισμένες κρατήσεις στο http://depath2010.eventbrite.com) SOLD OUT
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Σημεία προπώλησης:
Αθήνα:
Public - Σε όλα τα καταστήματα εντός Αττικής
Tickethouse - Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς)
Rhythm Records - Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια
VinyLust Records - Γαμβέτα 6, Αθήνα
Sound Effect - Ζαϊμη 30, Εξάρχεια
Θεσ/νικη:
Tickethouse - Μητροπόλεως 102
 

Αδιαμφισβήτητοι πατέρες του mathcore κινήματος, μουσικές συνθετικές διάνοιες, εξωφρενικοί live performers: οι Dillinger Escape Plan, ένα από τα σημαντικότερα σχήματα του σύγχρονου τεχνικού προοδευτικού σκληρού ήχου, έρχονται στην Αθήνα στις 13 Νοέμβρη για μια εκρηκτική εμφάνιση στη σκηνή του Gagarin 205.
Αναδύονται το 1997 και με το σαρωτικό ομώνυμο EP τους ταράζουν τα λιμνάζοντα νερά της τοπικής hardcore σκηνής του New Jersey. Σύντομα θα τραβήξουν την προσοχή της Relapse Records, στην οποία και κυκλοφορούν το εξίσου εκρηκτικό “Under The Running Board” – την πρώτη τους σημαντική αναγνώριση αλλά και προπομπό της πρωτοφανούς επιτυχίας που θα ακολουθούσε. Το 1999 κυκλοφορούν το πρώτο τους LP με τίτλο “Calculating Infinity” - τον καταπληκτικό δίσκο που τους άνοιξε και το δρόμο της επιτυχίας. Αποθεώθηκε από το mainstream και underground κοινό, καθιερώθηκε ως σημείο αναφοράς για τον σύγχρονο σκληρό ήχο, κι έκανε 100άδες μπάντες να ζηλέψουν και να προσπαθούν να αντιγράψουν το μοναδικό ήχο και στυλ του, δημιουργώντας το νέο αυτό ρεύμα που αργότερα θα γινόταν γνωστό ως “mathcore”.
Με τον διεθνή Τύπο να παραμιλάει ακόμη για την πρωτοφανή καλλιτεχνική τους επιτυχία και ενώ οι μύθοι γύρω τους οργιάζουν (τα σενάρια που τους θέλουν να βρίσκουν τα μουσικά μέτρα τους στην τύχη με τη βοήθεια ζαριών διαδίδονται ακόμη) χωρίζουν δρόμους με τον τραγουδιστή τους Dimitri Minakakis. Συνεργάζονται λοιπόν με τον “μεγάλο” Mike Patton για τη δημιουργία του “Irony Is A Dead Scene”, την πιο ιδιαίτερη ίσως δουλειά τους μέχρι σήμερα, όπου δεν θα διστάσουν να διασκευάσουν μέχρι και Aphex Twin. Η πορεία τους παραμένει από τότε σταθερά ανοδική. Με τον εκπληκτικό Greg Puciato πλέον στα φωνητικά κυκλοφορούν τα “Miss Machine” και “Ire Works”, με τα οποία θα φτάσουν και στο peak της εμπορικής τους επιτυχίας.
Με τον αέρα των επιτυχημένων progressive/tech hardcore/metal ηρώων και έχοντας πραγματοποιήσει πελώριες σαρωτικές περιοδείες ανά την υφήλιο, θα συνεχίσουν το σερί των επιτυχιών με το “Option Paralysis”, έναν από τους πιο πολυσυζητημένους δίσκους της φετινής χρονιάς. Έχοντας πλέον το πιο ενεργητικό line up της καριέρας τους, οι The Dillinger Escape Plan θα έλθουν επιτέλους και στην χώρα μας, δίνοντας τη δυνατότητα στους χιλιάδες Έλληνες οπαδούς τους να επιβεβαιώσουν οι ίδιοι την φήμη που τους θέλει “την πιο εκρηκτική μπάντα του πλανήτη”.
Μαζί τους οι σαρωτικοί Tardive Dyskinesia οι οποίοι επιλέχθηκαν από τους ίδιους τους The Dillinger Escape Plan για να ζεστάνουν το κοινό τους! Έχοντας γυρίσει τις σκηνές της Ευρώπης στο πλευρό των Pro-Pain με τη δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά τους στις αποσκευές, είναι στη καλύτερη φόρμα που τους έχουμε δει μέχρι σήμερα. Ελάτε από νωρίς!
  

Links:
http://www.myspace.com/dillingerescapeplan
http://www.myspace.com/tardivedyskinesia
Event pages:
http://www.facebook.com/event.php?eid=126616657385812&index=1
http://www.last.fm/event/166528
Venue:
www.gagarin205.gr


Οι WOVEN HAND, στο Gagarin 205 το Σάββατο 27 Νοεμβρίου!


Η Catch The Soap Productions παρουσιάζει τους:

WOVEN HAND (ΗΠΑ)
Σάββατο 27 Νοεμβρίου
@ Gagarin 205 (Λιοσίων 203-205, Αθήνα)

Είσοδος:
25€ (προπώληση/ταμείο)
€20 (περιορισμένες κρατήσεις στο:
http://wovenhand2010.eventbrite.com/)
€15 (early bird διαθέσιμο μέχρι 15 Οκτωβρίου ή εξαντλήσεως στο http://wovenhand2010.eventbrite.com/)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Σημεία προπώλησης:
Public – Σε όλα τα καταστήματα Αττικής
Tickethouse - Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς)
Rhythm Records - Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια
VinyLust Records - Γαμβέτα 6, Αθήνα
Sound Effect - Ζαϊμη 30, Εξάρχεια

Κατέθεσαν ψυχή και σώμα, μαγεύοντας με τις περίτεχνα πλεγμένες μουσικές ιστορίες τους τους παλιούς και νέους οπαδούς τους. Ένα χρόνο μετά την αξέχαστη εμφάνιση τους, οι Woven Hand -το αναγεννημένο μέσα από τις στάχτες των 16 Horsepower προσωπικό σχήμα του David Eugene Edwards- επιστρέφουν στην Ελλάδα με νέο άλμπουμ, έτοιμοι όσο ποτέ να μας διηγηθούν καινούριες ιστορίες προσωπικής κάθαρσης και θρησκευτικής κατάνυξης.
Περισσότερες λεπτομέριες σύντομα!

Link:
http://www.myspace.com/wovenhand

Event links:
http://www.facebook.com/event.php?eid=129557163757662&index=1
http://www.last.fm/event/1649927

Venue:
www.gagarin205.gr

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured