HALF NOTE JAZZ CLUB

2010-2011
 

Άλλη μια μοναδική χρονιά ξεκινά!

Το Half Note ανοίγει την 1η Οκτωβρίου και άλλη μια δημιουργική μουσική χρονιά ξεκινά στο αγαπημένο στέκι.

Και αυτό το χειμώνα κάθε βράδυ το Half Note υποδέχεται καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και παρουσιάζει ό,τι ποιοτικότερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη παγκόσμια μουσική σκηνή! Καλλιτέχνες που πρώτη φορά θα τους δούμε στην Αθήνα αλλά και καλλιτέχνες που ήδη γνωρίζουμε θα απογειώσουν τη διασκέδαση με jazz και blues περιπλανήσεις, το flamenco και tango χορό τους,  την soul και funky ενέργεια, την world fusiοn προσέγγιση ή την fado ευαισθησία. 

Δε θα λείψει το δεκαήμερο Ελληνικής και όχι μόνο jazz που έγινε θεσμός, και οι μοναδικές συνεργασίες Ελλήνων και ξένων καλλιτέχνων, ενώ αυτή τη χρονιά στη σκηνή του Half Note θα ανέβουν για πρώτη φορά φημισμένοι Έλληνες καλλιτέχνες σε project πρωτότυπα  που διαμορφώνονται αποκλειστικά για το Half Note!

Φέτος, ανάμεσα σε άλλους θα απολαύσουμε τους Matt Elliott & Lolek, Stazo Mayor feat. Valeria Alvarez & Sebastian Acosta, Eddie C. Campbell, Defunkt Soul, Cristina Branco, Quinn Lemley, Milo Z, Dilek Koc & Αρετή Κετιμέ, Maria Joao, Μάρθα Φριτζήλα και πολλοί άλλοι

Καλό μουσικό χειμώνα!

www.halfnote.gr/press


ΝΕΕΣ  (ΜΕΤΑ ΔΝΤ) ΤΙΜΕΣ

Γενική είσοδoς ( Χωρίς ποτό)
Α ζώνη: 30 ευρώ
Β ζώνη: 25 ευρώ
Γ ζώνη & bar: 20 ευρώ
Φοιτητικό: 15 ευρώ

HALF on MONDAYS

Κάθε Δευτέρα
Γενική Είσοδος (χωρίς ποτό): 20 ευρώ
Φοιτητικό: 15 ευρώ

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Δευτέρα έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30
Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00

Πληροφορίες-Κρατήσεις
210-9213310
www.ticketnet.gr
www.halfnote.gr


Matt Elliott - Lolek

1-7 Οκτωβρίου 2010
@ Half Note Jazz Club

Folk τραγουδοποιία με νεορομαντική διάθεση...

Το Half Note εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με την πιο ανατρεπτική και ταυτόχρονα ταιριαστή, μουσική συνύπαρξη των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα! Ο πιο αυθεντικός και επιδραστικότερος ίσως μουσικός της σκηνής του Bristol, Matt Elliott, θα βρεθεί στην ίδια σκηνή με ένα όνομα που όχι μόνο αγκάλιασε αμέσως το Ελληνικό κοινό, αλλά και που έχει -δικαίως- χαρακτηριστεί σαν τον πιο ελπιδοφόρο νέο Έλληνα τραγουδοποιό, τον Lolek.
Από την πρώιμη “ηλεκτρονική” του περίοδο ως Third Eye Foundation, μέχρι τις τελευταίες του, περισσότερο σκοτεινές, folk δουλειές στην δισκογραφική εταιρεία του Yann Tiersen, του οποίου άνοιγε και τις συναυλίες, ο Matt Elliott εξακολουθεί να δημιουργεί έντονα συναισθήματα είτε με τις μελαγχολικές-στοιχειωμένες συνθέσεις του, είτε με τους πολύ προσωπικούς και εξομολογητικούς στίχους του, αποκτώντας έτσι έναν πυρήνα από χιλιάδες ορκισμένους θαυμαστές σε όλον τον κόσμο.
Ο Lolek έχοντας αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές για το  “Alone” και μετά από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων, θα “τεστάρει” τα νέα του τραγούδια στη σκηνή του Half Note μαζί με το συγκρότημά του, αλλά και  μαζί με τον Matt Elliott, εκπληρώνοντας έτσι, την υπόσχεση για συνεργασία που έδωσαν, όταν συναντήθηκαν στο φετινό Synch Festival.

Matt Elliott: φωνή, κιθάρα, effects
Lolek: φωνή, κιθάρα
Μιχάλης Μοσχούτης: κιθάρα, lap-steel
Κώστας Τσιώλης: rhodes piano,synthesizer,toy piano, μελόντικα, ακορντεόν
Θάνος Κολοκυθάς: μπάσο
Θανάσης Αρχανιώτης: drums

 

STAZO MAYOR feat. Valeria Sol Alvarez Y Sebastian Acosta

8-14 Οκτωβρίου
@ Half Note Jazz Club

Top class Tango sensual !

Ο θρύλος του bandoneon Luis Stazo, ιδρυτής του περίφημου Sexteto Mayor του Tango Passion με το εξαιρετικό τρίο του και δύο μαγικοί χορευτές σε απόσταση αναπνοής μεταφέρουν το απαράμιλλο πάθος του τάνγκο!
Τους γνωρίσαμε με το «Tango Passion» και την «Compania Astor Piazzola». Το διάσημο ζευγάρι χορευτών του  tango, Valeria Sol Alvarez και Sebastian Acosta, συναντούν στην σκηνή τον αξεπέραστο μπαντονεονίστα Stazo Mayor, με το τρίο του.
Ο Stazo Mayor γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες και ξεκίνησε να παίζει μπαντονεόν από τα 7 του χρόνια. Στην ηλικία των 11 έπαιζε ήδη σε παιδικές ορχήστρες.
Μέχρι τη δημιουργία του Sexteto Mayor,με τους οποίους κυκλοφόρησε πάνω από 20 δίσκους, συνόδευε μεγάλες προσωπικότητες του τάνκο όπως οι:  Osmar Maderna, Angel Vargas, Juan Carlos, Cobián, Jorge A.Fernández, Lucio Demare, Argentino Galván, Alberto Morán και φυσικά με τον αξέχαστο Roberto Goyeneche.
Στην εξηντάχρονη καλλιτεχνική πορεία του έχει παίξει σχεδόν σε όλες τις σκηνές του κόσμου και έχει κερδίσει σημαντικά βραβεία όπως του Konex, το Sadayc που είναι το βραβείο της Ένωσης Αργεντίνων συγγραφέων και συνθετών, το Latin Grammy (2003) και πολλά άλλα.
Στις πάνω από 100 συνθέσεις του συναντάμε κομμάτια όπως τα “No nos veremos más”, “Orgullo Tanguero”, και  “ A Don Julio de Caro”, κάποια από τα οποία έχει γράψει με τους: Ernesto Baffa, Enrique Cadícamo, Julio de Caro και Federico Silva.
To 2005, μετά τον ξαφνικό θάνατο του Jose “Pepe” Libertella που ήταν επί χρόνια συνεργάτης και εγκάρδιος φίλο του, εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Βερολίνο. Εκεί δημιούργησε το τρίο StazoMayor. Και το 2008 δημιούργησε ένα νέο δικό του πλέον σεξτέτο που έχει το όνομα “Sexteto StazoMayor”.
Στην Ευρώπη έχει δεχθεί θερμής υποδοχής σε διάφορες Συμφωνικές αλλά και Τάνγκο Ορχήστρες ως μουσικός, ενορχηστρωτής αλλά και σολίστας του μπαντονεόν. 
Ο Luis Stazo είναι ένας από τους λιγοστούς απομείναντες “Fueyeros”  (μπαντονεονίστες) που έχει γράψει τη δική του ιστορία στην εκατονταετή ιστορία του τάνγκο και εξακολουθεί να μας μεταφέρει αυθεντικά το πάθος αλλά και τη μελαγχολία του Μπουένος Άιρες.

Stazo Mayor: bandonen
Nigro Cesar: κιθάρα
Christian Gerber: bandoneon
Valeria Sol Alvarez: χορός
Sebastian Acosta: χορός

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured