Athens Video Art Festival 2010

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου | Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

Η 6η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων “Athens Video Art Festival 2010”, περιοδεύοντας στην Ελληνική περιφέρεια με την συνδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς φιλοξενείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παρά θιν’ αλός 2010» στην Καλαμαριά, στο ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΟΔΡΑ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων της Ελλάδας, που εκπροσωπεί την χώρα μας διεθνώς κερδίζοντας φορείς, κοινό, και την υποστήριξη περισσότερων από 7.200 καλλιτεχνών από 50 χώρες από όλο τον κόσμο. Η παρουσίαση του γεγονότος στην Θεσσαλονίκη, στοχεύει στην ανάδειξη, εξέλιξη και εξάπλωση του σύγχρονου πολιτισμού και την επικοινωνία των ψηφιακών τεχνών στο ευρύ κοινό, δίνοντας του την δυνατότητα να έρθει σε επαφή με σύγχρονες μορφές έκφρασης και να ζήσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Ταυτόχρονα έχει σαν στόχο τόσο την ανάδειξη νέων μορφών έκφρασης και καλλιτεχνών αλλά και την εκπαίδευση και την εξοικείωση του κοινού με τα νέα μέσα.

Συγκεκριμένα το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει εντυπωσιακές προβολές video art, animation, εκθέσεις single channel video, video installations και ψηφιακής εικόνας (digital image), συναυλιακό μουσικό γεγονός με τους εκρηκτικούς MARY’S FLOWER SUPERHEAD και NOISILY, καθώς και μια εκπληκτική live performance των Γερμανών REALITATEN REVUE - “The shadow”, δίνοντας ενεργά το παρόν στην μεγάλη αυτή γιορτή του σύγχρονου πολιτισμού.

Επίσης, θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα «Feel Free to Feel Green», το οποίο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και αφύπνιση του κοινού σε θέματα περιβαλλοντικής μέριμνας, στo οποίo παρουσιάζονται «περιβαλλοντικά - ευαίσθητα» έργα όλων των κατηγοριών που αφορούν στην ευρύτερη σχέση του σύγχρονου Ανθρώπου με τη φύση.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της μέγιστης δυνατής αξιοποίησης της απήχησης, της δυναμικής, αλλά και του εκπαιδευτικού χαρακτήρα του περιεχομένου και των δράσεων του φεστιβάλ, θα λάβει χώρα και ένα εντυπωσιακό εργαστήριο δημιουργίας animation (Animation Workshop), παιδιών ηλικίας 7 – 9 ετών τα οποία θα φτιάξουν την πρώτη animation δημιουργία τους.  Με αυτό το workshop οι μαθητές, θα «ταξιδέψουν» μαζί με έμπειρους animators από την βασική αρχή της δημιουργίας του σχεδίου έως τη σύνθεση της κίνησης (Τα σκίτσα των workshop θα παρουσιάζουν έναν οικολογικό χαρακτήρα απόλυτα εναρμονισμένο με τη φετινή θεματική ενότητα «Feel Free To Feel Green»).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ:


20:30 – 22:00  ΠΡΟΒΟΛΕΣ: VIDEO ART

 

22:00 – 22:30  LIVE ART PERFORMANCE: “THE SHADOW”

22:30 – 23:00  LIVE STAGE: MARY’S FLOWER SUPERHEAD

23:00 – 24:00  LIVE STAGE: NOISILY

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ:


20:30 – 22:00  ΠΡΟΒΟΛΕΣ: VIDEO ART

22:00 – 24:00  ΠΡΟΒΟΛΕΣ: ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

11/9/2010 - 22:00 | LIVE ART PERFORMANCE «ΤΗΕ SHΑDOW» |

Στις 11 Σεπτεμβρίου, η ομάδα Realitaten Revue (Kirill Lorenz, Elio Wahlen και Ulrike Tuch) από τη Γερμανία θα παρουσιάσει για το ATHENS VIEDEO ART FESTIVAL ON TOUR στο ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΟΔΡΑ την πολυμεσική performance “The Shadow”.
“The Shadow”:
Η διάδραση ενός projector και μιας χορεύτριας δημιουργεί έναν υπερ-ρεαλιστικό χώρο, όπου η συνήθης οπτική αντίληψη φαίνεται να μην έχει πια θέση. Μέσα σε ένα όνειρο, η σκιά της χορεύτριας απομακρύνεται από εκείνη, δημιουργώντας μια αυτόνομη και ανεξάρτητη ύπαρξη. Προσπαθώντας να επιστρέψει, δημιουργείται μια ιδιότυπη σχέση γάτας – ποντικιού, η οποία χρησιμοποιείται ως υπόβαθρο για να προκαλέσει στα μάτια των θεατών παράξενα φαινομενικά και ψευδαισθητικά εφέ.

Η συγκεκριμένη performance θα πραγματοποιηθεί συγκεκριμένα για τον σταθμό της Καλαμαριάς από το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών & Νέων Μέσων, Athens Video Art Festival 2010, στο Πεδίο Δράσης ΚΟΔΡΑ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής περιοδείας του φεστιβάλ στην Ελληνική περιφέρεια, ένα πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Links for Realitaten Revue:

 
VIDEO: http://vimeo.com/10809546

Περισσότερες πληροφορίες:  www.athensvideoartfestival.gr, www.neagenia.gr

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured