Ναταλία Πετρίτη

O Oneothrix Point Never έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση, την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στο Gagarin στα πλαίσια της περιοδείας AGAIN²!.

Δεν είναι παρά ελάχιστοι οι δημιουργοί της σύγχρονης μουσικής που μπορούμε να αποκαλέσουμε “ιδιοφυϊες”. Σίγουρα, μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι ο Daniel Lopatin, γνωστός και ως Oneothrix Point Never.

Μια αρκετά ακριβής περιγραφή της καριέρας του είναι ότι ξεκίνησε δημιουργώντας το vaporwave στα τέλη των 00ς και έκτοτε, έκανε ό,τι ακριβώς ήθελε. Το οποίο περιλαμβάνει (ανάμεσα σε πολλά άλλα): κυκλοφορίες στην περίφημη Warp Records, συνεργασίες με την Anohni, με τους MGMT, την FKA Twigs, τον Iggy Pop. Συν τα υποβλητικά soundtracks στην ταινία “The Bling Ring” της Sofia Coppola και στις δύο ταινίες των αδερφών Safdie (“Good Time”, “Uncut Gems”).

Επιστέγασμα της πορείας του είναι σίγουρα η μακρά συνεργασία ως παραγωγού με τον μεγαλύτερο pop star του πλανήτη, τον The Weeknd που έχει αποφέρει πολυπλατινένια albums (“Dawn FM”, “After Hours”), πολλά megahits και την επαναφορά των 80s στο μουσικό προσκήνιο!

Στην δε προσωπική του δισκογραφία που περιλαμβάνει 10 studio αλμπουμς, εξερευνά τα όρια της μουσικής, σπάζοντας νόρμες (με πολύ μονταζ σε υλικό “αρχείου”) και ωθώντας την pop σε νέες κατευθύνσεις, χάρη στην μοναδικά “παράξενη” ματιά του και την αγάπη του στην glam μελαγχολία των 80ς.

Η περιοδεία Again²  αναποδογυρίζει την ιδέα μιας εμφάνισης του OPN μέσα από μια ψυχεδελική παραγωγή στην οποία τη καλλιτεχνική υπογραφή έχει βάλει ο περίφημος Freeka Tet (με τον οποίο συνεργάστηκαν στο καθηλωτικό video του “A Barely Lit Path”) και digital animations από τον σταθερό συνεργάτη Nate Boyce. Το set list της περιδείας θα περιλαμβάνει υλικό από ολόκληρη την καριέρα του OPN.

Το πρόσφατο άλμπουμ “Again” είναι το πιο “ευρύχωρο” του ως σήμερα. Με 13 κομμάτια, περιλαμβάνει συνεισφορές από ένα ευρύ φάσμα συνεργατών όπως οι Robert Ames, Lee Ranaldo, Jim O’Rourke, Xiu Xiu, lovesliescrushing. Η ιδέα πισω από τον δίσκο ήταν η δυνητική συνεργασία του τωρινού και του νεότερου εαυτού του Lopatin, μια άσκηση πάνω στο τι μένει και τι ξεχνιέται από τη μνήμη ενός ώριμου καλλιτέχνη.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

29 ευρώ (early bird), 31 ευρώ, 33 ευρώ

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται αποκλειστικά από το www.more.com, τα Public και το υπόλοιπο δίκτυο της More.

Οι πωλητές χρεώνουν κόστη διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Πληροφορίες: www.detoxevents.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured