Ναταλία Πετρίτη

Οι κυρίαρχοι της παγκόσμιας dance σκηνής, BICEP, έρχονται για να μας «ταρακουνήσουν» με ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά live shows που έχουν γίνει ποτέ στην Αθήνα, στις 30 Απριλίου 2023.

Μουσικοί παραγωγοί, Dj’s, curators και με δική τους δισκογραφική εταιρεία, οι Bicep θεωρούνται, αυτήν τη στιγμή, ένα από τα πιο περιζήτητα και καθοριστικά acts της παγκόσμιας χορευτικής μουσικής. Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους, με τίτλο «Water», χαρακτηρίστηκε από το Mixmag ως κάτι λιγότερο από «ύμνος», ενώ από το περιοδικό Billboard γράφτηκε ότι το δίδυμο «δημιουργεί σταθερά μερικές από τις πιο ισχυρές ηλεκτρονικές ατμόσφαιρες». Άλλωστε, το Billboard επαινεί διαρκώς τις «εντυπωσιακές ζωντανές τους εμφανίσεις».

Με καταγωγή από το Μπέλφαστ και με μόνιμη έδρα το Λονδίνο, το δίδυμο των Andrew Ferguson και Matthew McBriar κυκλοφόρησε, το 2017, το άκρως επιτυχημένο πρώτο άλμπουμ, «BICEP», μέσω της Ninja Tune. Ένα άλμπουμ που αποδίδει με σαφήνεια την ιστορία, την κουλτούρα και το πάθος του ντουέτου για τη μουσική και εξακολουθεί να μας αποκαλύπτει διαρκώς νέες πτυχές του μεγάλου ταλέντου του. Το «BICEP» σκαρφάλωσε στο Top20 των UK charts, ενώ παράλληλα αποθεώθηκε από κορυφαία δημοσιογραφικά μουσικά μέσα, όπως τα Pitchfork, NPR και Mixmag. Η παρουσίαση των singles «Glue», «Rain» και «Vale», μαζί με το remix του «Opal» από τον ταλαντούχο Four Tet, αποτελούν ξεχωριστές στιγμές της επιτυχημένης πορείας των Bicep, ενώ αναδεικνύουν την ευφυΐα, την πολυδιάστατη φύση και σίγουρα το καλλιτεχνικό τους όραμα. Τον Ιανουάριο του 2021, οι Bicep κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ, «Isles», το οποίο έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από το κοινό και τους κριτικούς. Τα σχόλια για το άλμπουμ ποικίλα: «a tour de force of neon euphoria» (Resident Advisor), «ξεχειλίζει από ανήσυχη ενέργεια» (Evening Standard), «ένα από τα καθοριστικά dance μουσικά άλμπουμ του 2021» (Mixmag), «περίπλοκο, κυκλοθυμικό, νοσταλγικό, εσωστρεφές και συναισθηματικό» (Billboard). H Guardian το ανακήρυξε «άλμπουμ της εβδομάδας».

Το 2022, οι Bicep έκαναν, στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, μία από τις μεγαλύτερες μέχρι σήμερα, live εμφανίσεις τους στο Alexandra Palace του Λονδίνου, χωρητικότητας 10 χιλιάδων ατόμων, όπου και οι δύο ημέρες έγιναν sold out σε 5 μόλις λεπτά. Με πολλαπλές sold out συναυλίες ανά τον κόσμο και εντυπωσιακές εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ, όπως Glastonbury, Coachella, Sonar, Pitchfork Festival, Portola Festival και Primavera, οι Bicep έχουν κατορθώσει, με μεγάλη μαεστρία, να γνωρίσουν καθολική αποδοχή σε κάθε νέα κυκλοφορία τους, και να καθορίσουν μουσικά τη δεκαετία που διανύουμε ανοίγοντας νέους δημιουργικούς ορίζοντες.

Η προπώληση θα ξεκινήσει την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 10:00 πμ.

Εισιτήρια:

25€ - Early Bird
29€ - Περιορισμένη Προπώληση
34€ - 1η Φάση Γενικής Προπώλησης
39€ - 2η Φάση Γενικής Προπώλησης
44€ - 3η Φάση Γενικής Προπώλησης

Δίκτυο προπώλησης:

Online: www.viva.gr/tickets/music/bicep-live
Τηλεφωνικά: 11876

Σημεία προπώλησης:

Public
Καταστήματα Wind
Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στο χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

Χώρος:

Faliro Sports Pavilion
Λεωφόρος Ποσειδώνος 860
Παλαιό Φάληρο, 17561

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured