View More

Οι Bicep στην Αθήνα για μια μεγάλη συναυλία στο Φάληρο

Οι κυρίαρχοι της παγκόσμιας dance σκηνής έρχονται για ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά live shows που έχουν γίνει ποτέ στην Αθήνα

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Οι κυρίαρχοι της παγκόσμιας dance σκηνής, BICEP, έρχονται για να μας «ταρακουνήσουν» με ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά live shows που έχουν γίνει ποτέ στην Αθήνα, στις 30 Απριλίου 2023.

Μουσικοί παραγωγοί, Dj’s, curators και με δική τους δισκογραφική εταιρεία, οι Bicep θεωρούνται, αυτήν τη στιγμή, ένα από τα πιο περιζήτητα και καθοριστικά acts της παγκόσμιας χορευτικής μουσικής. Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους, με τίτλο «Water», χαρακτηρίστηκε από το Mixmag ως κάτι λιγότερο από «ύμνος», ενώ από το περιοδικό Billboard γράφτηκε ότι το δίδυμο «δημιουργεί σταθερά μερικές από τις πιο ισχυρές ηλεκτρονικές ατμόσφαιρες». Άλλωστε, το Billboard επαινεί διαρκώς τις «εντυπωσιακές ζωντανές τους εμφανίσεις».

Με καταγωγή από το Μπέλφαστ και με μόνιμη έδρα το Λονδίνο, το δίδυμο των Andrew Ferguson και Matthew McBriar κυκλοφόρησε, το 2017, το άκρως επιτυχημένο πρώτο άλμπουμ, «BICEP», μέσω της Ninja Tune. Ένα άλμπουμ που αποδίδει με σαφήνεια την ιστορία, την κουλτούρα και το πάθος του ντουέτου για τη μουσική και εξακολουθεί να μας αποκαλύπτει διαρκώς νέες πτυχές του μεγάλου ταλέντου του. Το «BICEP» σκαρφάλωσε στο Top20 των UK charts, ενώ παράλληλα αποθεώθηκε από κορυφαία δημοσιογραφικά μουσικά μέσα, όπως τα Pitchfork, NPR και Mixmag. Η παρουσίαση των singles «Glue», «Rain» και «Vale», μαζί με το remix του «Opal» από τον ταλαντούχο Four Tet, αποτελούν ξεχωριστές στιγμές της επιτυχημένης πορείας των Bicep, ενώ αναδεικνύουν την ευφυΐα, την πολυδιάστατη φύση και σίγουρα το καλλιτεχνικό τους όραμα. Τον Ιανουάριο του 2021, οι Bicep κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ, «Isles», το οποίο έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από το κοινό και τους κριτικούς. Τα σχόλια για το άλμπουμ ποικίλα: «a tour de force of neon euphoria» (Resident Advisor), «ξεχειλίζει από ανήσυχη ενέργεια» (Evening Standard), «ένα από τα καθοριστικά dance μουσικά άλμπουμ του 2021» (Mixmag), «περίπλοκο, κυκλοθυμικό, νοσταλγικό, εσωστρεφές και συναισθηματικό» (Billboard). H Guardian το ανακήρυξε «άλμπουμ της εβδομάδας».

Το 2022, οι Bicep έκαναν, στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, μία από τις μεγαλύτερες μέχρι σήμερα, live εμφανίσεις τους στο Alexandra Palace του Λονδίνου, χωρητικότητας 10 χιλιάδων ατόμων, όπου και οι δύο ημέρες έγιναν sold out σε 5 μόλις λεπτά. Με πολλαπλές sold out συναυλίες ανά τον κόσμο και εντυπωσιακές εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ, όπως Glastonbury, Coachella, Sonar, Pitchfork Festival, Portola Festival και Primavera, οι Bicep έχουν κατορθώσει, με μεγάλη μαεστρία, να γνωρίσουν καθολική αποδοχή σε κάθε νέα κυκλοφορία τους, και να καθορίσουν μουσικά τη δεκαετία που διανύουμε ανοίγοντας νέους δημιουργικούς ορίζοντες.

Η προπώληση θα ξεκινήσει την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 10:00 πμ.

Εισιτήρια:

25€ - Early Bird
29€ - Περιορισμένη Προπώληση
34€ - 1η Φάση Γενικής Προπώλησης
39€ - 2η Φάση Γενικής Προπώλησης
44€ - 3η Φάση Γενικής Προπώλησης

Δίκτυο προπώλησης:

Online: www.viva.gr/tickets/music/bicep-live
Τηλεφωνικά: 11876

Σημεία προπώλησης:

Public
Καταστήματα Wind
Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στο χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

Χώρος:

Faliro Sports Pavilion
Λεωφόρος Ποσειδώνος 860
Παλαιό Φάληρο, 17561


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


avopolis_google_news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα πλαίσια της περιοδείας του για την προώθηση του νέου του δίσκου, Ocean Planet

Το σπουδαίο σχήμα της βρετανικής ηλεκτρονικής μουσικής και οι Αμερικανοί εκπρόσωποι της dark ...

FEATURED TODAY

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του album Γεννηθήκαμε Χθες  και λίγο πριν την πρώτη ζωντανή παρουσίαση του στο ΙΛΙΟΝ Plus στις 24 Μαρτίου ο Μπάμπης Παπαδόπουλος μας μιλάει για την ποίηση, τη μελοποίηση και κάποια σημεία των καιρών και της τέχνης. 

Με αφορμή την επιστροφή της στον αγγλικό στίχο, εννέα ολόκληρα χρόνια μετά το Secret In The Dark, η Monika μιλά στην Εύη Χουρσανίδη για το τι σημαίνει για εκείνη αυτό το comeback, για τη χορτάτη ζωή της σε Ελλάδα και Αμερική, για περηφάνεια και προκαταλήψεις, για το high της επιτυχίας και για τις αλλαγές που έφερε στη ζωή της η μητρότητα.

Τα πιο διάσημα μουστάκια της Γαλλίας επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα και αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν βλέπουμε την ώρα για την εμφάνισή τους σε αθηναϊκό έδαφος

Top