View More

Οι Zounds αναλαμβάνουν το «ζέσταμα» για το Vive Le Punk Rock Festival του 2020

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στο An Club

Δελτίο Τύπου
Δελτίο Τύπου

Oι βετεράνοι της Post punk, Zounds και οι μοναδικοί One Way System ΜΑΖΙ σε μία κολασμένη βραδιά στα πλαίσια του Vive le Punk Rock warm up show !

Oι θρυλικοί Zounds σχηματίστηκαν στο Reading του Ηνωμένου Βασιλείου το 1977. Ο χαρακτηριστικός anarcho punk ήχος τους με εμφανή post punk στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια με το EP " You Can’t cheat Karma" να ντεπουτάρει το 1980 απο την Crass Records. ‘Ενα χρόνο αργότερα κυκλοφόρουν το δίσκο ‘’The Curse of Zounds’’ όπου έμελε να γράψει ιστορία. Οι πολιτικοποιημένοι στίχοι τους, τα τραγούδια – σταθμούς‚ ’’Demystification’’‚ ’’War / Subvert’’‚ ’’Little bit more’’ αλλἀ και το εξώφυλλο να απεικονίζει πυροσβέστες ὀπου σβἠνουν με ... βενζίνη το αγγλικό κοινοβούλιο είναι κάποια σημεία αναφορἀς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εἰχαν προηγήθει περιοδίες με τους ‘’Crass’’ και ‘’The Mob’’ και φυσικά αναπτύχθηκαν μακροχρόνιες φιλίες μεταξύ τους, και με αυτό το τρόπο αποτέλεσαν σημαντικό μἐρος της τότε Αναρχόπανκ σκηνής στο Ην.Βασίλειο . Μετά από αναταραχές και κάποιες αλλαγές στο line up, η μπάντα διαλὐθηκε το 1982 και ξαναενώθηκε το 2001. Πλέον το 2019 δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο στο διάβα τους, πραγματοποιωντας αρκετές συναυλίες και θα ταρακούνησουν για τα καλά το αθηναϊκο κοινό τους σε μια τρομερή live εμφάνιση !

Οι τρομεροί One Way System από το Lancashire του Ην. Βασιλείου γιορτάζουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο τα 40 χρόνια της μπάντας, επισκἐπτωντας τη χὠρα μας για πρώτη φορά. Όλα αυτά τα χρόνια, κυκλοφόρησαν 9 ἀλμπουμ με το πρὠτο τους ’’All System Go’’ να γίνεται επιτυχία απ’τη πρώτη κιόλας κυκλοφορία της Anagram Records. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους είναι το ’’Car Bombs in Babylon’’ όπου κυκλοφόρει σε βινύλιο από τον Μαϊο 2019. 

Οι OWS  έρχονται να μας χορέψουν στους UK ‘82 ρυθμούς τους & εμείς με τη σειρά μας να ακούσουμε επιτέλους "Stab the Judge" , "Give us a Future" , "Jackie was a Junkie" , "C’mon Feel the noise" και δεν συμμάζεται ! Έαν δεν γνωρίζεται τίποτα από τα παράπανω, να στε σίγουροι ότι θα περάσει ένας punk τύφωνας στη σκήνη του An Club όταν το τετράμελες γκρούπ θα πρὠτο-εκτελἐσει τα τραγούδια-ύμνους που οι ίδιοι έχουν γράψει. Διὀλου τύχαιο ότι έχουν παίξει live στη Βόρεια και νότια Αμερική –μετάξυ αυτών, έχουν μοιράστει τη σκήνη με Circle Jerks & Suicidal Tendencies- άλλα και στην Ευρώπη σε αξιὀλογα φεστιβάλ με ιστορικἐς Punk μπἀντες.  Αθήνα ετοιμάσου, δεν έχει κάθε μέρα τέτοιες μπάντες-υπόδειγμα !

Τη σκηνή θα μοιραστούν οι:

Οι Helem είναι μια antifa πάνκ τετραμελής μπάντα από το Τελ Αβἰβ. Ακτιβίστες ως το κόκκαλο έχοντας συνδέσεις με Γερμανία και Ρωσἰα μεριά και ξέρουν πολύ κάλα πως να ξεσήκωνουν το κόσμο. 

Μἐτα την εμφάνιση τους στην Αθήνα , θα ακολουθήσουν 2 άκομη εμφάνισεις στην Ελλάδα, σε Καβάλα και Θεσ/νίκη. 

The Dismissers, είναι μία punk rock μπάντα από την Αθήνα και ξεκίνησαν την πορεία τους πριν 7 χρόνια. Έχουν αρκετά live στο ενεργητικό τους στηρίζοντας κυρίως καταλήψεις, στέκια και έχουν συμμετοχή σε συναυλίες αλληλεγγύης σε πρόσφυγες κλπ. 

Τα μἐλη τους έχουν συμμετάσχει σε άλλες ιστορικές πάνκ μπάντες της χὠρας , όπως Αδιέξοδο , Deus Ex Machina, Dustbowl, Bad luck Souls, Red out, Shackle Me Not, Healthy Drain, 3 Chord Sinners κ.α

Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια βραδιά προθέρμανση του Vive Le Punk Rock Festival in Athens 2020! 

Θα ακολουθήσει after party στο μπαρ Closer (Ναυαρίνου 12).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

An Club

Σολωμού 13-15, Εξάρχεια

ώρα έναρξης: 20.30 

εισιτήρια: 15 ευρώ (προπώληση), 17 ευρώ (ταμείο)

Προπώληση

▪️Rhythym Records 

▪️Scarecrow Records 

▪️Syd Records 

▪️Beans & Hops 

▪️The Lab 

▪️Black Dog Tattoo Collective

 

 

 

FEATURED TODAY

Ο καλειδοσκοπικός κόσμος του LSD και ο ψυχεδελικός τρόπος ζωής, μέσα απ’ τη μουσική του συγκροτήματος που μετέδωσε το "μήνυμα" στον κόσμο.

Για τον Δημήτρη Λιλή το θέμα με τα βραβεία Grammy είναι ότι μετατρέπονται στον ελέφαντα που έχει “κολλήσει” στο δωμάτιο, ειδικά αυτών που υποτίθεται ότι παρακολουθούν επιμελώς τη νέα μουσική.

Ο Βαγγέλης Κυριακάκης εξηγεί γιατί δεν θα είχαμε τη σύγχρονη μουσική ιστορία που γνωρίζουμε, αν κάποια λαμπρά μυαλά δεν είχαν εντρυφήσει στην εξέλιξη της τεχνολογίας των μουσικών οργάνων.  

Top
0
Shares