View More

Το Tectonics Athens 2019 μας τάζει «ζωντανή μουσική, εδώ και τώρα» και φέρνει στα μέρη μας τον Blixa Bargeld

Παρασκευή 7, Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Ιουνίου στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και στο Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών

Δελτίο Τύπου
Δελτίο Τύπου

TECTONICS ATHENS 2019

Ζωντανή Μουσική. Εδώ και τώρα.

Mε παγκόσμιες πρεμιέρες, τον Βlixa Bargeld των θρυλικών Einstürzende Neubauten επί σκηνής με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, νέα site-specific έργα στο Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών, ευφάνταστες ιδιοκατασκευές και σπάνια μουσικά όργανα, τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής Matmos, dj sets και μια παραστάση από παιδιά, το φεστιβάλ Τectonics μας δείχνει πως στη μουσική όλα είναι δυνατά. 

Το φεστιβάλ του ανατρεπτικού μαέστρου Ilan Volkov έρχεται για δεύτερη φορά στην ΑΘΗΝΑ, με στόχο να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της συμφωνικής ορχήστρας του 21ου αιώνα και να φέρει κοντά διαφορετικές μουσικές πρακτικές.

Αυτοσχεδιασμός, σύγχρονη σύνθεση, sound art, παραδοσιακή μουσική, ηλεκτρονικό noise και τραγούδι συναντιούνται, συγκρούονται και αλληλοσυμπληρώνονται, σε ένα τριήμερο φεστιβάλ τεκτονικών εντάσεων.

Με διάθεση ανακάλυψης και αποκάλυψης πολύτιμων έργων και δημιουργών του σήμερα και του χθες, ο Ιλάν Βολκόφ προτείνει μια ανάγνωση της μουσικής που διαπερνά είδη, εποχές και γεωγραφίες. Διατηρώντας σταθερή αναφορά στις πρωτοποριακές τάσεις του περασμένου αιώνα, όπως το κίνημα fluxus του 1960-70, την απροσδιοριστία και τυχαιότητα του John Cage, την προσαρμοσμένη δημιουργία για συγκεκριμένους χώρους (site-specific), την ηλεκτροακουστική σύνθεση και το no wave, η δεύτερη αθηναϊκή έκδοση του Tectonics πραγματεύεται τη σημασία του «εδώ και τώρα» της ζωντανής μουσικής πράξης.

Την 1η Μέρα, το Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών μετατρέπεται σε σκηνή για να υποδεχτεί τρία ανατρεπτικά μουσικά έργα. Το “Out of the Dark” των Lemur υπόσχεται να φωτίσει τη νύχτα με σύγχρονη πειραματική μουσική. Η Nathalie Forget παίζει ζωντανά ένα σπάνιο ηλεκτρικό όργανο. Ο Testuya Umeda από την Ιαπωνία κόβει την ανάσα με μια ασυνήθιστη περφόρμανς.

Τη 2η Μέρα, ένα ιδιαίτερο όργανο με το όνομα ondes Martenot, μια ανθρωποκινούμενη μηχανική ορχήστρα, μια συμφωνική ορχήστρα και μουσική από το μακρινό παρελθόν της Σκανδιναβίας, υπόσχονται να κινήσουν τις τεκτονικές πλάκες της Αθήνας με ένταση και ορμή.

Την 3η Μέρα, η καταξιωμένη πιανίστρια Λορέντα Ράμου, οι ανατρεπτικοί S.L.Á.T.U.R. από την Ισλανδία, η Sarah Kenchington από το Ηνωμένο Βασίλειο, η πολύ προσωπική Jessika Kenney από τις ΗΠΑ, ο εμβληματικός Iancu Dumitrescu, οι πολυμήχανοι Matmos και οι πειραματικοί AMM, φέρνουν στη Στέγη τη μουσική του εδώ και τώρα.

Η συμμετοχή των Lemur (NO), Nathalie Forget (FR), Tetsuya Umeda (JP), Mik Quantius (DE), Zombie Penguin & the Glory Holes (GR) και The Prudence Tapes (GR) υλοποιείται με την υποστήριξη του δικτύου Interfaces και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών

Σοφοκλέους 10 (κοντά στο μετρό Πανεπιστήμιο, έξοδος Κοραή)

ώρα έναρξης: 21.00

είσοδος: Δωρεάν 

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ';document.getElementById('cloak23a36879c798d05bce050531c53803da').innerHTML += ''+addy_text23a36879c798d05bce050531c53803da+'<\/a>'; (συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του τηλεφώνου σας)

Πρόγραμμα

“Out of the Dark” (νέο site-specific έργο)*: Lemur (NO)

“Outremer” (1969): Bernard Parmegiani (FR)

Nathalie Forget (FR): ondes Martenot

Tetsuya Umeda (JP)

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107

Πρόγραμμα

18.00, στη Μικρή Σκηνή

Παρουσίαση του μουσικού οργάνου ondes Martenot από τη Nathalie Forget (FR)

είσοδος: Δωρεάν 

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ';document.getElementById('cloak32f489dcd08f099dabdd9625f61dd220').innerHTML += ''+addy_text32f489dcd08f099dabdd9625f61dd220+'<\/a>'; (συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του τηλεφώνου σας)

19.00, στον Εκθεσιακό Χώρο -1

S.L.Á.T.U.R. (IS)

είσοδος: Δωρεάν 

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του τηλεφώνου σας)

20.00, στο Φουαγέ του 4ου Ορόφου

Sarah Kenchington (UK)

είσοδος: Δωρεάν 

Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν την εκδήλωση

20.30, στην Κεντρική Σκηνή

είσοδος: Κανονικό: 7 € | Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 6 € | ΑμεΑ, Συνοδός ΑμεA, Ανεργίας, Παρέα 10+ άτομα: 5

“Epexēgēsis” ** (2018-2019): Dror Feiler (IL/SE)

Blixa Bargeld: Τραγούδι, Dror Feiler (IL/SE): Ξύλινα πνευστά και live electronics, Ghayath Almadhoun (PS/SE): Κείμενο

"Siheung Tablatures" * (2019): Eyvind Kang (Σύνθεση ορχηστρικού μέρους), Jessika Kenney (Σύνθεση φωνητικού μέρους)

Jessika Kenney (US): Φωνή, Eyvind Kang (US): Setar

“Tropic” (1968): Γιάννης Ιωαννίδης (GR)

“Magna Ipsum Heimat Ut Enim Minen Vacuum” (2014-2015): Γεωργία Κουμαρά (GR)

“Reverb Music” *** (2015-2019): James Alexandropoulos-McEwan (GR/UK)

22.30, στη Μικρή Σκηνή

είσοδος: Κανονικό: 5 € | Μειωμένο, Συνοδός ΑμεA, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 4 € | ΑμεΑ, Ανεργίας, Παρέα 10+ άτομα: 3 €

Σοφία Λαμπροπούλου: Κανονάκι (GR) & Στράτος Μπιχάκης: Electronics (GR)

Ánde Somby (NO)

00.30, στο Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών (Σοφοκλέους 10)

Mik Quantius (DE), Zombie Penguin & the Glory Holes (GR), The Prudence Tapes (GR)

είσοδος: Δωρεάν 

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ';document.getElementById('cloakeea7642eb1c780ef09f789a142e5b5f5').innerHTML += ''+addy_texteea7642eb1c780ef09f789a142e5b5f5+'<\/a>'; (συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του τηλεφώνου σας)

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107

Πρόγραμμα

18.00, στη Μικρή Σκηνή

“Great Piano Trilogy – Breakwater, Response, Magic” * (2019): Παναγιώτης Κόκορας (GR)

“Arioso for two pianos, one pianist” * (2019): Ανδρέας Λεβισιανός (GR)

“PM” * (2019): Θάνος Πολυμενέας-Λιοντήρης (GR)

“Wie ein Hauch” * (2019): Γιώργης Σακελλαρίου (GR)

Λορέντα Ράμου (GR): πιάνο

είσοδος: Δωρεάν 

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ';document.getElementById('cloak20eb675be7b8d5b0e1241ad4b5836bff').innerHTML += ''+addy_text20eb675be7b8d5b0e1241ad4b5836bff+'<\/a>'; (συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του τηλεφώνου σας)

19.15, στον Εκθεσιακό Χώρο -1

S.L.Á.T.U.R (IS): Συναυλία / παρουσίαση παιδικού εργαστηρίου

είσοδος: Δωρεάν 

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ';document.getElementById('cloak87aaaece03a3e18dfcc2fefc916cb867').innerHTML += ''+addy_text87aaaece03a3e18dfcc2fefc916cb867+'<\/a>'; (συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του τηλεφώνου σας)

20.00, στο Φουαγέ του 4ου Ορόφου

Sarah Kenchington (UK)

είσοδος: Δωρεάν 

Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν την εκδήλωση

20.30, στην Κεντρική Σκηνή

είσοδος: Κανονικό: 7 € | Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 6 € | ΑμεΑ, Συνοδός ΑμεA, Ανεργίας, Παρέα 10+ άτομα: 5 €

Jessika Kenney (US)

“For Nathalie Forget” * (2019): Iancu Dumitrescu (RO)

Eyvind Kang (US): Βιόλα, Nathalie Forget (FR): ondes Martenot, Octav Avramescu (RO) & Iancu Dumitrescu (RO): Πιάνο

Matmos (US)

22.30, στη Μικρή Σκηνή

 

AMM (UK)

Eddie Prévost: Ντραμς, Keith Rowe: Κιθάρα, John Tilbury: Πιάνο

είσοδος: Κανονικό: 5 € | Μειωμένο, Συνοδός ΑμεA, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 4 € | ΑμεΑ, Ανεργίας, Παρέα 10+ άτομα: 3 €

* παγκόσμια πρεμιέρα

** παγκόσμια πρεμιέρα στις 24 Μαΐου στο Tectonics Stavanger

*** παγκόσμια πρεμιέρα μεταγραφής για συμφωνική ορχήστρα

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα κάθε ημέρας, εδώ: https://www.onassis.org/el/whats-on/tectonics-athens-2019 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε το  line up του φεστιβάλ που θα επιστρέψει 11 & 12 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου ...

Στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο 26 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο.

FEATURED TODAY

Ο ιθύνων νους των Regressverbot στράφηκε στο σόλο project Athens Computer Underground και μιλάει στην Τάνια Σκραπαλιώρη για τα «μπλιμπλίκια, τα κομπιούτερ και τους αριθμούς» αλλά και τη φετινή δουλειά The Crying Came που ακούγεται σαν μια βόλτα με αμάξι των 90s.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, συνεχίζει τον αγώνα της σωτηρίας, με μουσικές προτάσεις από τις υπόλοιπες 12 χώρες του φετινού Euro.

H Τάνια Σκραπαλιώρη ξαναθυμήθηκε τι πάει να πει συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου, που για μια βραδιά γέμισε με τους ήχους του καλοκαιριού που τόσο μας έλειψε.

HOT STORIES

Ακούστε το νέο κομμάτι της τραγουδίστριας που ήδη ακούγεται στο repeat (και στους στίχους του βρίσκουμε μεταξύ άλλων τον Saske).

Μετά τους Primal Scream, η Lorde συνεχίζει να μαζεύει φιλοφρονήσεις και...να σκάσουν όσοι λένε «ο κλέψας του κλέψαντος».

Έτσι μας λέει τουλάχιστον στο πρώτο ομώνυμο single του επερχόμενου σόλο δίσκου του.

Top