Δελτίο Τύπου

Κλασικώς εκπαιδευμένη βιολίστρια, η Maya Homburger δουλεύει στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Τα τελευταία 30 χρόνια αναπτύσσει και εξερευνά το προσωπικό της στυλ στο μπαρόκ βιολί, τρέχει το δικό της label (MAYA Recordings) και μανατζάρει τη Barry Guy New Orchestra, καθώς και τη London Jazz Composers Orchestra.

Ο Barry Guy είναι ένας δημιουργικός μπασίστας αλλά και συνθέτης, με μια παλέτα που εκτείνεται στα πεδία του τζαζ αυτοσχεδιασμού, της μουσικής δωματίου, της ορχηστρικής performance και των σόλο ρεσιτάλ -καρπός ενός ζήλου για τον πειραματισμό και μιας ασυνήθιστα ποικίλης εκπαίδευσης, που συνδυάζονται με μια αφοσίωση στο κοντραμπάσο και στην ιδέα της μουσικής επικοινωνίας.

Ο Evan Parker είναι Βρετανός σαξοφωνίστας και ένας από τους θρύλους της ευρωπαϊκής free jazz. Έχει παίξει και ηχογραφήσει με πληθώρα διαφορετικών καλλιτεχνών, μεταξύ άλλων με τους Peter Brötzmann, Cecil Taylor, John Zorn, Scott Walker και Robert Wyatt. Έχει υπάρξει καθοριστικός στην ανάπτυξη της free jazz και της αυτοσχεδιαστικής μουσικής στην Ευρώπη, καινοτομώντας με μια ευρεία χρήση τεχνικών πάνω στο σαξόφωνο.

Η Σαβίνα Γιαννάτου χαίρει μεγάλης εκτίμησης τόσο ως τραγουδίστρια, όσο και ως τραγουδοποιός, διατηρώντας ένα έντονο ενδιαφέρον για την εξερεύνηση της free jazz και της avant-garde μουσικής. Οι φωνητικές της τεχνικές περιλαμβάνουν λαρυγγισμούς, γλωσολαλιά και ολολυγμούς. Επί του παρόντος ανήκει στο δυναμικό της ECM.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019
Underflow Record Store & Art Gallery
Καλλιρόης 39 (δίπλα στο μετρό Συγγρού-Φιξ)

πόρτες: 21.00
εισιτήρια: 25 ευρώ

{youtube}2cKBITnoqZc{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured