Δελτίο Τύπου

 bullock

Προερχόμενος από την πόλη του Cambridge ο Thomas ξεκίνησε την  καριέρα του ως dj στο πλευρό του DJ Harvey  και του μυστήριου Tonka crew. To 1991 μετακόμισε στο San Francisco για τα θέλγητρα του Wicked crew και του DJ Garth, ιδιοκτήτη της Grayhound Recordings, για τον οποίο ο Thomas λίγο αργότερα ηχογράφησε υπό το όνομα Τhe Mirror Boys. Λίγο μετά τον υπερατλαντικό του ταξίδι τον ακολούθησε και ο Harvey ενώ εν μέσω των Wicked nights όρισαν τον  ψυχεδελικό house ήχο της δυτικής ακτής και έσπειραν την  φήμη των αινιγματικών late night sets τους.

Το 1996 βρίσκει τον Bullock στην Νέα Υόρκη να σχηματίζει την A.R.E. Weapons και να ευαγγελίζεται το electro clash  ρεύμα – εκεί τον ανακαλύπτει ο Jarvis Cocker και τον υπογράφει στην λονδρέζικη Rough Trade, αποτέλεσμα μια σειρά από chart hits και ένα album. Mέσω των Harvey και  Paul Sarcastic Disco ο Thomas γνωρίζει τον Eric Duncan με τον οποίο αρχίζουν σύντομα βραδιές τις οποίες λίγο αργότερα το ID Magazine θα χαρακτήριζε ως «άκρως ανανεωτικές για το night life της Νέας Υόρκης». Χρησιμοποιώντας bars και lofts, οι βραδιές τους προκαλούσαν ουρές «άνομων» clubbers,  δημιουργώντας ένα καταφύγιο για όσους φρόντιζαν να ενημερώνονται εγκαίρως.

Η απόκτηση ενός κινέζικου Rub N Tug παλατιού μασάζ/loft από έναν φίλο έδωσε την σπίθα για μια σειρά θορυβωδών events  όπου δωμάτια γκρεμίζονταν, τόσο κυριολεκτικά όσο μεταφορικά, καθώς 300-400 άτομα πάλλονταν στα disco mashups των  djs. Mέσα από όλο αυτό το κλίμα η δημιουργία του Rub N Tug ήταν φυσικό επακόλουθο και γεγονός.

Ακολούθησαν τα γεμάτα disco floors του Passerby, το οποίο πήρε το πιο αντιπροσωπευτικό όνομα Campfire, όπου η house δονούσε την ατμόσφαιρα μέχρι τις πολύ πρωϊνές ώρες και η κατακόρυφη άνοδος του hype του Rub N Tug. Όλα αυτά οδήγησαν το ντουέτο στο στούντιο με remixes για τους !!!, Beastie Boys, Coldplay, Roxy Music και LCD Soundsystem να ακολουθούν και να προκαλούν πάταγο, γεγονός που μάλιστα οδήγησε το Fabric να τους προσκαλέσει να αναλάβουν ένα από τα mix series τους (Fabric 30).

Παράλληλα παρέμειναν αποσχολημένοι και με τα solo projects τους, με τον Eric να κρύβεται πίσω από τα Still Going, Dr. Dunks, Keep it Cheap και C.O.M.B.I. γεγονός που πλέον τους αφαιρούσε τον απαιτούμενο χρόνο προσύλωσης στο Rub N Tug project.. Παρόλ’αυτά όμως το ταλέντο δεν εξαφανίζεται εύκολα, κάτι που καταμαρτύρησε το ντεμπούτο τους ‘Scanners/ All 4 U’ αλλά και ένα  podcast για το Resident Advisor το 2010.

Άλλες υποχρεώσεις του Thomas επίσης συμπεριλαμβάνουν το δυσεύρετο vinyl only label “Whatever we want” records – που φιλοξενεί μάλιστα την μπαλεαρική rock μπάντα Μap of Africa με τον DJ Harvey, το edits project “Otterman Empire”, την rockabilly πλευρά του “Bobbie Marie”, τα πρώιμα Quiet Village EPs. Παράλληλα πίσω από το “Welcome Stranger” remix alias ο Τhomas έχει παράσχει μια σειρά από εξαιρετικές δουλειές για  labels όπως ‘International Feel’, ‘ESP’, ‘I’m A Cliché’, ‘Gomma’, ‘Mule Musiq’ καθώς και original υλικό στην DFA.

O Bullock παρέμεινε πιο πολυάσχολος από ποτέ το 2012. Κρατώντας το πάρτυ πνεύμα μέσα του πιο ζωντανό από ποτέ τρέχει τις δικές του βραδιές - These STD (Sunday Tea Dance) parties – οι οποίες μάλιστα οδήγησαν στην δημιουργία και του αντίστοιχου  label. Παράλληλα ακολούθησαν οι 3 πρώτες κυκλοφορίες, ένα Welcome Stranger album, νέο υλικό για Rub N Tug με όλα αυτά να οδηγούν την ανυπομονησία στα ύψη για μια πολύ σπάνια εμφάνιση του εκκεντρικού party animal που ονομάζεται ΤΗΟΜΑS BULLOCK!

CHRIS KONTOS

Ο Χρήστος Κοντός είναι φωτογράφος που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Στον ελεύθερο χρόνο του, του αρέσει να συλλέγει σπάνια βινύλια και να τα παίζει στον κόσμο είτε σε ευρωπαϊκά clubs ή μέσα από τα mixes που έχει συνεισφέρει για αρκετά γνωστά μουσικά blogs ανά τον κόσμο. Συνεργάζεται με το μουσικό site NONCOLLECTIVE διοργανώνοντας πάρτυ στην Μόσχα, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ και άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις και για clubs οπως το Life (UK), τα Strelka και Denis Simachev (RU) καθως και στην high end boutique LNCC (UK). Μπορείτε να ακούσετε τα mixes του στο Test Pressing, LNCC, Noise In My Head, NONCOLLECTIVE, και Organic Music Shop Tokyo ανάμεσα σε άλλα.

F.F.E.E.D.D. # 6 "Les Fleurs de Bach" un Carnaval élixir       

Thomas Bullock (RUB'N'TUG, ESP, STD RECORDS)

                           w/AMATEURBOYZ + CHRIS KONTOS

Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 00:00

Είσοδος 6 ευρώ

Αmateurboyz present: F.F.E.E.D.D. # 6 "Les Fleurs de Bach" un Carnaval élixir

six d.o.g.s

Αβραμιώτου  6-8 Μοναστηράκι Αθήνα

T: +30 210 3210510

W: http://sixdogs.gr   

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured