Δελτίο Τύπου

 arabn

O πολιτιστικός σύλλογος "Οι Λαοί της Μικρασίας" (Micraasia) διοργανώνει, για τρίτη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Εναλλακτικής Μουσικής και Τέχνης από την Μέση Ανατολή με τίτλο “Arabart”, από τις 18 έως και τις 21 Οκτωβρίου, στο Μicraasia.
 
To 2010 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας και το 2011 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το MEASAF άνοιξε ένα παράθυρο πολιτισμού με θέα στην Ανατολή. Στόχος του, να καθιερωθεί ως μια πολιτιστική γέφυρα της Ελλάδας με τη Μέση Ανατολή.
 
Ακολουθώντας τις  επιτυχημένες διοργανώσεις των δύο τελευταίων χρόνων και εν μέσω μιας δύσκολης χρονικής συγκυρίας, σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο, για ολόκληρο τον κόσμο, τοMeasaf αντιδρά στην απαισιοδοξία και την αρνητικότητα με μια δυναμική πρόταση δημιουργίας, πάθους, ενθουσιασμού και αγάπης για την τέχνη και τον άνθρωπο.
 
Το τριήμερο φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσικές παραστάσεις από ελληνικά και αραβικά σχήματα, καθημερινές προβολές ταινιών μικρού μήκους από την Τυνησία, τον Λίβανο, το Ιράκ, την Αίγυπτο καθώς και έκθεση παλαιστινιακών κόμικς, σκιτσογραφίας και projection art από νέους Άραβες εναλλακτικούς καλλιτέχνες.
 
Το MEASAF σας προσκαλεί  το  τετραήμερο 18-21 Οκτωβρίου στον ιδιαίτερο χώρο του Micraasia, παρέα με καλλιτέχνες Έλληνες και Άραβες για να στείλουμε το δικό μας μήνυμα σε όσους θέλουν να διασπείρουν το μίσος και τις κοινωνικές διακρίσεις. Η Ελλάδα αλλάζει, η Αθήνα αλλάζει, συνεχίζουμε όλοι μαζί στην ίδια χώρα, στην ίδια πόλη, σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και ζούμε με ειρήνη.
 
Το Φεστιβάλ είναι μια παραγωγή του Micraasia υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού της Ελλάδας με σκοπό την προώθηση της επαφής του ελληνικού κοινού με τη σύγχρονη αραβική κουλτούρα και όραμα την αρμονική και ειρηνική συμβίωση των γειτονικών λαών.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ  18,19,20 & 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ/ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ  21.30
ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ/ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.00-21.00
EIΣΟΔΟΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 70-11854 ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ  ΤΗΛ 210 3424 771
www.micraasia.com
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured