Δελτίο Τύπου

mprouxerio4o

Μετά από μία επιτυχημένη 10ετή πορεία οι Ojos de Brujo σταμάτησαν να υπάρχουν.
Ο πειραματισμός όμως συνεχίζεται. Δύο από τα ιδρυτικά τους μέλη, ο DJ Panko και ο κιθαρίστας Ramón Giménez, συνεχίζουν με συνέπεια το μουσικό τους δρόμο και δημιούργησαν το νέο, διάδοχο, μουσικό σχήμα με το όνομα LENACAY Μια νέα μουσική εμπειρία που αναμιγνύει με μαεστρία το flamenco με τα ηλεκτρονικά beats, την Rumba Catalana με το Funk, και την παραδοσιακή μουσική με την avant-garde. Οι εμφανίσεις των LENACAY είναι ένα ταξίδι γεμάτο μουσική, χορό φλαμένκο και ατέλειωτο κέφι.
Το όνομα LENACAY προέρχεται από τη διάλεκτο Romanichel στην γλώσσα Caló των τσιγγάνων της Ιβηρικής: LEN σημαίνει το δίδαγμα της ζωής και ACAY το να βλέπεις. Συνδυάζοντας αυτές τις δύο λέξεις δημιουργείται ένα ευρύτερο νόημα, που αντιπροσωπεύει την πιο μουσική και φυσική πλευρά της ζωής: LENACAY σημαίνει το να παρατηρείς την πορεία της ζωής και συνεχώς να μαθαίνεις. Οι LENACAY κυκλοφόρησαν φέτος, στις 6η Μαρτίου, τον πρώτο τους δίσκο, με τίτλο «Ryma», ενώ ξεκίνησαν ήδη τις συναυλίες στην Ισπανία και την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους.
Ο DJ Panko και ο Ramón Giménez, αφιέρωσαν μεγάλο μέρος της μουσικής τους καριέρας στο project των Ojos de Brujo, τα τελευταία 10 χρόνια.
Ο Ramón Giménez, υπήρξε ο κιθαρίστας και ο κύριος συνθέτης των ODB, είναι η ψυχή των LENACAY. Ένας παθιασμένος τσιγγάνος αποφασισμένος να οδηγήσει το flamenco σε νέες διαστάσεις. Είναι ο δημιουργός αυτού του μαγικού σύμπαντος, από όπου ξεκίνησε αυτό το ταξίδι.
Ο σύντροφός του, ο DJ Panko, αναγνωρισμένος DJ στη σκηνή Worldbeat, φέρνει την εμπειρία του ως πρωτοπόρος στα scratches στις bulerías και στα Rumba-breaks, συνεχίζοντας έτσι την έρευνά του στη μίξη της παραδοσιακής και της ηλεκτρονικής μουσικής.
Οι LENACAY θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο RESISTANCE FESTIVAL,  το Σάββατο 30 Ιουνίου, στη Γεωπονική Σχολή, με είσοδο 5 ευρώ. Μετά την συναυλία θα ακολουθήσει After-Show Party με τον DJ Panko στα deck. www.resistancefestival.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured