Δελτίο Τύπου

Thee_Oh_Sees-Kelly_O-1 


Οι Τhee Oh Sees για πρώτη φορά στην Αθήνα. Γνωστοί και ως Τhe OhSees. 'Η και OCS. 'H και Orange County Sound. Ενίοτε και Οrinoka Crash Suite...

 Ο John Dwyer, με καταγωγή από την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, κατέφθασε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας στα τέλη των '90s. Έκτοτε έχει βαλθεί να επαναπροσδιορίσει τον όρο “ανθρώπινη μηχανή παραγωγής μουσικής”. Από τους Pink And Brown, στους Coachwips, περνώντας στους The Hospitals και άπειρα άλλα πιο εφήμερα σχήματα και συνεργασίες, η κατάληξη στους Τhee Oh Sees φαίνεται να προσέφερε στον Dwyer το ιδανικό σχήμα για να εκφράσει τόσο τις προσωπικές όσο και τις συλλογικές του μουσικές εμμονές.

 Τούτο δε αποδεικνύεται περίτρανα από τους δυο δίσκους που κυκλοφόρησαν (στην In The Red Records) οι Thee Oh Sees μέσα στο 2011: το psych-pop ακραία πειραματικό «Castlemania» (όπου ο Dwyer παίζει σχεδόν όλα τα όργανα) και το “σφιχτοδεμένο garage χάος” του «Carrion Crawler/The Dream» (με full band πλέον και τους 2 drummer να προσθέτουν το κάτι παραπάνω στον ήχο του συγκροτήματος).

 Ένα είναι το σίγουρο. Μια συναυλία των Τhee Oh Sees δεν ξεχνιέται εύκολα. Όσοι είχαν την τύχη να τους δούνε live θα θυμούνται ένταση, πάθος, χορό και λίτρα ιδρώτα. Και τι καλύτερο να τους δεις πρώτη φορά στην πόλη σου, στο ιστορικό ΑΝ Club των Εξαρχείων, αμέσως μετά την εμφάνιση τους στο Primavera Sound της Βαρκελώνης...


 
Την συναυλία θα ανοίξουν οι Baby Guru, ενα από τα - αν όχι το - καλύτερα συγκροτήματα που έχει αναδείξει η εγχώρια σκηνή τα τελευταία χρόνια. Με το περσινό «Βaby Guru» LP (Inner Ear, 2011) στις πλάτες τους, οι Baby Guru (Sir Kosmische, Prins Obi, King Elephant) απέδειξαν με τις live εμφανίσεις τους και τις πολλαπλές δραστηριότητες τους ότι έχουν την στόφα ενός πολυπρόσωπου και άξιου μόνιμης προσοχής σχήμα. Τον Σεπτέμβριο αναμένουμε και την νέα τους δισκογραφική δουλειά, το «Pieces» LP, που θα κυκλοφορήσει από την Inner Ear.

Η εντυπωσιακή σκηνική παρουσία τους, οι επιρροές του garage rock, της Κοσμικής Γερμανικής Σκηνής των 1970s, του psychedelic rock, προδιαθέτουν για ένα ιδανικό μουσικό πάντρεμα με τον κ. John Dwyer και τους Τhee Oh Sees επί σκηνής.


Thee Oh Sees w/ Baby Guru

@

AN Club

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Πόρτες: 21:00

Είσοδος:15 €

www.anclub.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured