news.team

H δημιουργική Ομάδα BIOS σε συνεργασία με την Innersense Productions παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Photek, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011.

Ο Photek είναι ο πιο σημαντικός και σεβαστός drum’n’bass παραγωγός. Καθ’όλη την δεκαετία του ’90, είναι ο άνθρωπος που έφτιαξε το δικό του, ξεχωριστό στυλ, το οποίο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης αλλά και μίμησης για πληθώρα γνωστών παραγωγών, κυκλοφόρησε δεκάδες tracks στα μεγαλύτερα drum’n’bass labels (Good Looking, Metalheadz, Prototype, Basement, Full Cycle, κ.α.) και ήταν από τους πρώτους d’n’b παραγωγούς που υπέγραψαν συμβόλαιο με μεγάλη πολυεθνική εταιρία (Virgin), διαδίδοντας τον ήχο του drum’n’bass σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Bios σε συνεργασία με το Αvopolis, δίνει την ευκαιρία σε 10 αναγνώστες να κερδίσουν από μία μονή πρόσκληση για το dj set του Photek.
Στείλτε τις συμμετοχές σας μέσω mail στο
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ως την Πέμπτη 3/3, στις 15.00 το μεσημέρι, για να μπείτε στην κλήρωση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν μέσω mail.


Τα δύο πρώτα albums που κυκλοφόρησε στην Virgin (Modus Operandi – 1997, Form & Function – 1998) παραμένουν  αξεπέραστα, ενώ ειδική αναφορά αξίζει να γίνει και σε κάποια από τα remixes του σε καλλιτέχνες όπως Nine Inch Nails, Therapy, Jem, Zero 7, Jakatta, Dr. Octagon,μεταξύ άλλων. Το 2000 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Solaris, το οποίο αποτέλεσε στροφή στην καριέρα του, καθώς εμπεριείχε κάποια μελαγχολικά deep-house κομμάτια συμπεριλαμβανομένου και του track  "Mine to Give" με τον Robert Owens, που γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και έφτασε στην κορυφή του Billboard το 2001. Αμέσως μετά το Solaris, διακόπτει την συνεργασία του με την Virgin και επικεντρώνεται στο δικό του label Photek Productions, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα. Ο  Photek τα τελευταία χρόνια ασχολείται  με την παραγωγή μουσικής για ταινίες (Animatrix, Dreamland κα.) και το 2009 ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στην δισκογραφία. Το καινούριο του EP, με τίτλο “Avalanche”, κινείται σε dubstep και deep house μονοπάτια και αναμένεται να κυκλοφόρησει στο τέλος του Φεβρουαρίου με υψηλές προσδοκίες, καθώς η ακρίβεια και η ποιότητα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των παραγωγών του Photek ανεξάρτητα σε ποιο είδος της electronica αυτές ανήκουν.

Photek (Photek Productions/UK)
Opening & Closing set: Junior SP & Mr.Bios

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011
Είσοδος: 15 Ευρώ

Ώρα Προσέλευσης: 22.30

www.photek.fm
http://www.myspace.com/photekproductions

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured