Έπειτα από την ηχογράφηση νέου υλικού, οι Jimmy Knows επιστρέφουν ψηφιακά στη δισκογραφία με την κυκλοφορία του πρώτου single με τίτλο “Fall” από τον επερχόμενο δίσκο τους. 

Με το “Fall”, το συγκρότημα συστήνεται εκ νέου στο κοινό του ακολουθώντας μια καινούρια ηχητική κατεύθυνση. Το κομμάτι αποτελεί το πρώτο δείγμα του debut album των Jimmy Knows σε παραγωγή του ίδιου του συγκροτήματος. H ηχογράφηση έγινε από τον Δημήτρη Σταϊκόπουλο στο Electricity Sound Studio, ενώ το mastering επιμελήθηκε ο Νάσος Νομικός της VU Productions. 

Στιχουργικά, το “Fall” αναφέρεται στη σκοτεινή πλευρά των ανθρώπινων συναισθημάτων και σκέψεων, αλλά και την ταυτόχρονη παραδοχή και άρνηση της ύπαρξής τους. Μουσικά, πρόκειται για μια πιο φρέσκια αποτύπωση του indie rock ήχου τους, που κινείται ανάμεσα σε lo-fi και bedroom pop μελωδίες. 

Δείτε το video του “Fall”, σε σκηνοθεσία και μοντάζ του Αναστάση Τσεβά που περιλαμβάνει πλάνα από συναυλίες του συγκροτήματος στην Αθήνα. 

Τον Ιούνιο του 2024 οι Jimmy Knows ταξίδεψαν στη Μεγάλη Βρετανία όπου και εμφανίστηκαν σε σπουδαία venues σε Λονδίνο (Half Moon Putney), Nottingham (Rough Trade), και Κent (Olby’s Creative Hub). O πρώτος προσωπικός δίσκος του σχήματος αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο. 

Το “Fall” κυκλοφορεί ψηφιακά σε όλες τις streaming πλατφόρμες. 

LISTEN

https://bit.ly/4cL3oYy

FOLLOW

INSTAGRAM
TIKTOK
FACEBOOK
YOUTUBE
SPOTIFY
BANDCAMP

BUY MERCH

https://bit.ly/jimmyknowsmerch 

CREDITS:

Μουσική και στίχοι: Jimmy Knows
Ηχογράφηση: Electricity Sound Studio
Παραγωγή και μίξη: Jimmy Knows
Mastering: VU Productions
Φωνή: Γιάννης Βρανάς
Κιθάρες: Γιάννης Βρανάς, Γιάννης Κανάκης
Μπάσο: Κίμωνας Σωτηρίου
Τύμπανα: Ιάσονας Γαβαλάς

Jimmy Knows - Bio

Οι Jimmy Knows, το 4μελές σχήμα από την Αθήνα, δημιουργήθηκε το 2018 με τους μουσικούς να γνωρίζονται μέσω μιας αγγελίας στο διαδίκτυο.

Το σχήμα έχει έκτοτε κυκλοφορήσει συνολικά 2 EP "Soft Spots" & "I've Been Writing Lovesongs" και 7 single, με το “lovesongs” να ξεχωρίζει και να γίνεται το αγαπημένο του Ελληνικού κοινού, σημειώνοντας σημαντική επιτυχία στο ραδιόφωνο (Εν Λευκώ 87.7, Nostos 100.6, Pepper 96.6, Kosmos 93.6)

Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία των Jimmy Knows είναι το κομμάτι “Fall”, το πρώτο single από τον επερχόμενο δίσκο τους, με το οποίο το συγκρότημα συστήνεται εκ νέου στο κοινό του ακολουθώντας μια καινούρια ηχητική κατεύθυνση.

Το κομμάτι αποτελεί το πρώτο δείγμα του debut album των Jimmy Knows σε παραγωγή του ίδιου του συγκροτήματος. Πρόκειται για μια πιο φρέσκια αποτύπωση του indie rock ήχου τους, που κινείται ανάμεσα σε lo-fi και bedroom pop μελωδίες με σαφείς επιρροές από την κιθαριστική μουσική.

Τον Ιούνιο του 2024 οι Jimmy Knows ταξίδεψαν στη Μεγάλη Βρετανία όπου και εμφανίστηκαν σε σπουδαία venues σε Λονδίνο (Half Moon Putney), Nottingham (Rough Trade), και Κent (Olby’s Creative Hub). O πρώτος προσωπικός δίσκος του σχήματος αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured