Ναταλία Πετρίτη

H VASSIŁINA παρουσιάζει το "Crooked", το πρώτο single από το επερχόμενο δεύτερό της album, Femmeland, που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο από την Inner Ear.

To Crooked αποτελεί το πρώτο βήμα σε ένα ταξίδι εξέλιξης, προσκαλώντας τους ακροατές σε μια ηχητική εξερεύνηση που ξεπερνά τα όρια της ποπ και της ηλεκτρονικής μουσικής, εμβαθύνοντας στην ενδοσκόπηση, την αποδοχή και τη μεταμορφωτική δύναμη του να αγκαλιάζει κανείς τον αληθινό του εαυτό.

Το κομμάτι, σε σύνθεση και παραγωγή της VASSIŁINA και του TOTALWERK συνοδεύεται από την συναρπαστική οπτική αφήγηση ενός video clip σε σκηνοθεσία Γιώργου Αθανασίου, στο οποίο η VASSIŁINA έχει κάνει το art direction μαζί με το Vinyl Face και η σκηνογραφία είναι της Φλώρας Χατζή.

Τo video αντλεί έμπνευση από την μυθική φιγούρα της Κίρκης, η οποία αποκηρύσσει τον πατέρα της, Ήλιο, επιλέγοντας την θνητότητα, υπερβαίνοντας τα δεσμά των πατριαρχικών κανόνων και του «ιδανικού» εαυτού της. Στο βίντεο, που έκανε πρεμιέρα πριν λίγη ώρα στο site του METAL Μagazine, βλέπουμε την πτώση της και τη μεταμόρφωσή της σε άνθρωπο.

Ο μύθος της Κίρκης κυριαρχεί ως επαναλαμβανόμενο μοτίβο, άψογα συνυφασμένο σε όλες τις επερχόμενες κυκλοφορίες της VASSIŁINA, με κορύφωση το album, Femmeland, με την συνεργασία των: Εριφύλης Δουκέλη (3D design), Contino (γραφιστικά), Κώστα Σίμου (φωτογραφίες).

Με βάση μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας, η VASSIŁINA συνθέτει έργα που ισορροπούν μεταξύ της ποπ και της dark electronic σκηνής. Με χαρακτηριστικά έντονη σκηνική παρουσία και πολυφωνικά φωνητικά, παρουσιάζει ένα ζωντανό punk μελαγχολικό τοπίο ανάμεσα στο χάος και στην dance ηλεκτρονική μουσική. Τον Μάιο του 2021, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της,"Fragments" στην Inner Ear.

Η VASSIŁINA, έχει εμφανιστεί σε σημαντικά venues σε Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες όπως: Kadebostany, Tempers, Pan Pan, Die Arkitekt, Capette, NTENTENIS και Metaman. Συμμετέχει σε τρία τραγούδια στον τελευταίο δίσκο των Kadebostany, “Play Τhis at Μy Funeral” και από τον Ιούνιο του 2023, έχει εμφανιστεί μαζί τους σε σημαντικά φεστιβάλ και venues σε όλη την Ευρώπη.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured