Ακολουθώντας νέους δρόμους, διασχίζοντας δεκαετίες και εκφράζοντας πάντα αυτό που τους αρέσει μουσικά, αισθητικά, δημιουργικά , οι Yeah! αποφάσισαν να ανασύρουν από το «δικό τους» παρελθόν ένα τραγούδι που έπαιζε στα χείλη όλων τη δεκαετία του 80.

Το “Someone Somewhere in Summertime” των Simple Minds δίχως να χάσει την «ταυτότητά» του απέκτησε ένα νέο «διαβατήριο» και εκφράστηκε μέσα από τα χείλη του Ηλία Ασλάνογλου, o οποίος είναι πλέον μέλος των Yeah! 

Ο Ηλίας του Happening, των Magic de Spell, των Alice in a Nightmare, των Αλλού έρχεται να πάρει τη θέση του ξανά στη μουσικη σκηνή μαζί με τους Yeah! αυτή τη φορά. Το πλήρωμα του χρόνου… ήρθε, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για όλους όσους ακολουθούν αυτή τη μικρή, δημιουργική και ζωντανή κοινότητα της underground/alternative- πείτε την όπως θέλετε- ροκ μουσικής σκηνής. 

Το “Someone Somewhere in Summertime” είναι η πρώτη ηχογράφηση των Yeah! μαζί με τον Ηλία Ασλάνογλου, ενώ αρκετά νέα τραγούδια θα ακολουθήσουν την κλασική οδό. της ηχογράφησης και κατόπιν κυκλοφορίας. 

H σημερινή σύνθεση του γκρουπ

Μισέλ Μόργκαν Χάουερς: Φωνητικά
Αλίκη Πριόβολου: Πιάνο, Κίμπορντς
Ηλίας Ασλάνογλου: Φωνητικά
Στέφανος Γραμμένος: Μπάσο
Τάκης Γιαννούτσος: Τύμπανα
Γιάννης Ντρενογιάννης: Ηλ. κιθάρα

 

YEAH! Info

Η μπάντα ξεκίνησε το Φεβρουάριο του ’87 και από το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς οριστικοποίησε τη βασική της σύνθεση με τους Γιάννη Ντρενογιάννη (κιθάρα, φωνή) Χρύσα Πανταζή (μπάσο, φωνή) και Τάκη Γιαννούτσο στα τύμπανα. Μεταξύ 1988 και 1989 συμμετείχε στο σχήμα ο Βασίλης Σπυρόπουλος (Σπυριδούλα).

Μέχρι το1992, κυκλοφόρησαν  δύο albums (“Yeah!” / 1988, Ano Kato Records και “Festival” / 1992, MBI). Μέσα στα επόμενα χρόνια, οι Υeah! συμμετείχαν με κάποια τραγούδια τους σε συλλογές (χαρακτηριστική η διασκευή τους στο “Policy Of Truth”για το “A Greek Tribute To Depeche Mode” της Klik Records, το 2004). Η συμμετοχή των Yeah! στα ροκ δρώμενα χαρακτηρίστηκε από συχνές ζωντανές εμφανίσεις σε  όλη την Ελλάδα, ενώ σαν support-opening act έχουν παίξει από τους Ramones και τους Wipers μέχρι τους Αυστραλούς Triffids, τη μέρα που άνοιξε το θρυλικό Rodon club. Μετά από μεγάλη περίοδο αποχής από τα live, επανήλθαν στη σκηνή το 2005,για την εμφάνισή τους στις “Last Days Of Rodon” συναυλίες (μαζί με τους Stranglers),και από τότε δοκιμάζουν και πάλι τις δυνάμεις τους με πρόβες, νέα κομμάτια και φυσικά νέα σύνθεση. Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση του γκρουπ με τον Ηλία και την Μισέλ στα φωνητικά ήταν στο FUZZ club τον περασμένο Νοέμβριο, ανοίγοντας για τους Crime & the City Solution.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured