Ναταλία Πετρίτη

Το “Melancholie”, αρχικά ερμηνευμένο από τους Γερμανούς Die Bambis, ήταν τεράστια επιτυχία στην χώρα μας το 1965 από τον Peppino Di Capri, τόσο μεγάλη που μάλιστα το τραγούδησε ο ίδιος και στα Ελληνικά. Οι στίχοι «Μελαγχολία του Σεπτέμβρη…» αποτυπώνουν με ακρίβεια το ελληνικό πνεύμα μετά το πέρας του καλοκαιριού και των διακοπών. Η έναρξη των σχολείων, η εξεταστική, μια νέα αρχή σε κάποια άλλη πόλη, σε κάποια άλλη χώρα θα φέρουν μαζί τους τα σημάδια του καλοκαιριού. Σαν την υγρασία που φέρνει μια ξεχασμένη, ξεθωριασμένη αφίσα του ΕΟΤ, από τη δεκαετία του 70, σε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο.

Το κλασικό τραγούδι δεν έχει διασκευαστεί καμία φορά από εναλλακτικό σχήμα κι αυτό ήταν μια τεράστια πρόκληση για τους My Wet Calvin. Τα θλιμμένα φωνητικά του αθηναϊκού duo συνδυάζονται με το 80s synth και το κάνουν να ακούγεται σαν ηλεκτρική, φθινοπωρινή βροχή.

Κυκλοφορεί σε συλλεκτικό μαγνητάκι ψυγείου και θα το βρείτε αυτή την Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο Αγοραφοβικό Φεστιβάλ.

m

Δείτε το Video Clip:

Σκηνοθεσία: My Wet Calvin

Μοντάζ: Πάνος Οικονόμου

Μουσική: Conny Fuchsberger

Στίχοι: Nikos Mastorakis

Παραγωγή: My Wet Calvin

Μείξη: Γιώτης Παρασκευαΐδης

Mastering: Ekelon

 a

Pan Pan, Σtella, the Boy, Τα Παιδιά της Παλαιότητας, Nalyssa Green, Melentini, Krista Papista, Veslemes, the Callas, Sillyboy’s Ghost Relatives, Sci-Fi River, Lunar, $oft $kull, the Model Spy, Degear0001, My Brother the Couch, Δημήτρης Γλυφός, My Wet Calvin.

Τον Σεπτέμβρη του 2023, οι μουσικοί αστερισμοί, οι διάττοντες αστέρες, οι μετεωρίτες, τα pulsar, οι μαύρες τρύπες και οι ζωδιακοί κύκλοι που απαρτίζουν το ηχητικό σύμπαν στο οποίο βολοδέρνουν τα τελευταία 20 χρόνια οι γενιές του myspace, του facebook, του instagram, του tiktok και των λοιπών εραστών της κοινωνικής απομόνωσης, συγκεντρώνονται στoν ίδιο χώρο, σε ένα φεστιβάλ των δύο ημερών και των δύο σκηνών, που διερευνά την ηχητική και καλλιτεχνική ταυτότητα ενός μεγάλου μέρους του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της εγχώριας σκηνής. Το Αγοραφοβικό φιλοδοξεί να επαναλαμβάνεται με διαφορετικό επιμελητή κάθε χρόνο - την αρχή κάνει ο Άρης των My Wet Calvin.

Τοποθεσία: ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός | www.plyfa.space

Ημερομηνίες: 22 & 23 Σεπτεμβρίου 2023

22/9/23 | Αγοραφοβική Μέρα 1η

Σtella, The Boy, Τα Παιδιά της Παλαιότητας, Krista Papista, Veslemes, The Callas, Sillyboy’s Ghost Relatives, Degear0001, Δημήτρης Γλυφός

 

23/9/23 | Αγοραφοβική Μέρα 2η

Pan Pan, Nalyssa Green, Melentini, Sci-Fi River, Lunar, $oft $kull, The Model Spy, My Brother the Couch, My Wet Calvin, Αν Όλα Τελείωναν Εδώ - 20η επέτειος

 

Ώρες: 19.00 - 00.00

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18.30.

 

Προπώληση:

 

Αγοραφοβικό Διήμερο: 35€

Πρώτη Αγοραφοβική Μέρα: 18€

Δεύτερη Αγοραφοβική Μέρα: 18€

Στο ταμείο: 22€ (Hμερήσιο)

 

Οnline: https://www.ticketservices.gr/event/agorafoviko-festival-2023/

Στα εκδοτήρια της TICKET SERVICES (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα)

Τηλεφωνικά στο 2107234567

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured