Η μικρή ιστορία των Model Spy φέρνει αναμνήσεις από το παρελθόν της αθηναϊκής indie σκηνής, της εποχής του MySpace και των DYI ηχογραφήσεων.

Το συγκρότημα συστήθηκε στον έξω κόσμο το 2007 με την κυκλοφορία του ομώνυμου EP που ήταν διαθέσιμo σε επιλεγμένα δισκοπωλεία και στις ζωντανές εμφανίσεις τους στην Αθήνα. Στο EP περιλαμβανόταν το "Assassin Romantique" το οποίο και γνώρισε μια μίνι underground επιτυχία, ενώ ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησαν το single "DNA". Την ίδια περίοδο, κυκλοφόρησαν μερικά κομμάτια τους ως μέρος ανεξάρτητων συλλογών, ηχογράφησαν μια διασκευή στο "I Know Where Syd Barrett Lives" των Television Personalities για την καναδική δισκογραφική "The Beautiful Music" και εν τέλει έγραψαν και ηχογράφησαν το soundtrack για την ταινία μικρού μήκους του Αλέξανδρου Κακανιάρη Souvenirs.

black-t-shirt-maquette-jpeg

Παρέμειναν ενεργοί με ζωντανές εμφανίσεις μέχρι το 2011 όταν και έβαλαν μια μακρά παύση στα πλάνα τους για να επανέλθουν το 2015 με τις ηχογραφήσεις του πρώτου LP τους το οποίο και τελικά κυκλοφόρησε το 2019 από την Make Me Happy Records ως Serenest (A Long Play On Truth, Deceit and Souvenirs) (παραγωγή bhukhurah και Νίκος Τριανταφύλλου). Στα πλαίσια του δίσκου συνεργάστηκαν με τους My Wet Calvin, την Δεσποινίς Τρίχρωμη, την Κατερίνα των Tango with Lions, τον Jef Maarawi και τον Leon of Athens.

Αυτή την περίοδο ηχογραφούν το δεύτερο άλμπουμ τους Impairment and Disability στο πλαίσιο του οποίου κυκλοφορούν το single “Sky Meets the Sea (Radio Edit)” σε φωνητικά της υπέροχης VASSIŁINA. Η παραγωγή είναι του Νίκου Τριανταφύλλου, το master από τον Ηρακλή Βλαχάκη και το artwork ανήκει στον Μπομπ Πανάγο.

Από την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, το τραγούδι θα βρίσκεται σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την Just Gazing Records ενώ το βίντεο που συνοδεύει την κυκλοφορία είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης σπουδαστών του University of Miami – School of Communication (Department of Cinematic Arts) και της SAE (Film Department).

 Tο video clip του “Sky Meets The Sea (Radio Edit)”, σήμερα Τετάρτη 20 Ιουλίου, κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο Avopolis

t

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured