Ναταλία Πετρίτη

Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, ο αγαπημένος Γιάννης Αγγελάκας πρόκειται να εμφανιστεί για μια συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού μαζί με τους 100º C, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου του 2023.

Λίγο πριν από τη μεγάλη αυτή συναυλία, ο καλλιτέχνης ανέβασε ένα βίντεο και ένα κείμενο του ίδιου στη σελίδα του στο Facebook, όπου ερμηνεύει το κομμάτι "Σιγά Μην Κλάψω" μαζί με τη μπάντα του, ενώ τοποθετείται σχετικά με την επικείμενη εμφάνισή τους στον ιστορικό χώρο.

Το κείμενο του Γιάννη Αγγελάκα:

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ - Δευτέρα 3 Ιουλίου

Αγαπώ το Ηρώδειο, όχι για την καλλιτεχνική ή την κοσμική του αίγλη αλλά γι’ αυτό το δαιμόνιο, τρυφερό και ανατρεπτικό πνεύμα που ένιωσα να μ’ αγκαλιάζει και τις δύο φορές που βρέθηκα να τραγουδώ μέσα στον μαγεμένο χώρο του (με τον Ψαραντώνη το 2011 και με τον Βελιώτη το 2020).
 
Αμέσως μετά την παρουσίαση των Λύκων στη χώρα των θαυμάτων είχα κιόλας αρχίσει να ονειρεύομαι ένα ακόμα βράδυ με τους 100º C πλαισιωμένους από τρία εγχορδα (βιολί, βιόλα, τσέλο) και το πολυφωνικό σχήμα Διώνη, όπου θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε τραγούδια από τα σάουντρακ που είχα ηχογραφήσει ή από την εποχή της ορχήστρας των Επισκεπτών ή και να διασκευαστούν άλλα τραγούδια από τις Τρύπες μέχρι σήμερα. Ένα μουσικό σύνολο που πρακτικά ήταν αδύνατο, για οικονομικούς κυρίως λόγους, να κυκλοφορεί και να δίνει συχνά συναυλίες στη μικρή φτωχική μας χώρα. Ένα όνειρο θερινής νυκτός λοιπόν θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου στο αγαπημένο Ηρώδειο κι ευχαριστούμε γι' αυτό το Φεστιβάλ Αθηνών.
 
100°C : Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, Ηλίας Μπαγλάνης στα πλήκτρα, Αλέξανδρος Κόντζογλου στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Μιχάλης Καρανίκος στο τρομπόνι.
 
Τρίο εγχόρδων (υπό την επιμέλεια του Νίκου Βελιώτη): Άγγελος Μαστραντώνης - Βιολί, Στέλιος Παπαναστάσης - Βιόλα, Wieruszka Kidżeski - Βιολοντσέλο
 
Πολυφωνικό σχήμα Διώνη: Ειρήνη και Παναγιώτα Κολιούση και Ανθή Κύρκου
 
Την επιμέλεια του ήχου έχουν ο Γιώργος Ταχτσίδης και ο Μίμης Κωνσταντινίδης.
 
Επιμέλεια φωτισμού: Μελίνα Ζερβάκη.

Δείτε το βίντεο πιο κάτω:

https://www.facebook.com/giannisaggelakasofficial/videos/557495143258598/

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured