Αγγελική Λάλου

Το διαδικτυακό ραδιοφωνικό φεστιβάλ του Movement Radio με τίτλο Trans Balkan Express επιχειρεί να αφουγκραστεί το πλούσιο και περίπλοκο μουσικό μωσαϊκό της Βαλκανικής χερσονήσου. Αναδεικνύει τη ρευστότητα, την ποικιλομορφία και τις αντιφάσεις των Βαλκανίων μέσα από τους ήχους τους. Το Movement Radio, ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός της Στέγης, εξερευνά διαφορετικές μουσικές εποχές και ιδιώματα από την Αθήνα, τα Τίρανα, τα Ιωάννινα και την Ποντγκόριτσα έως τα Σκόπια, το Βελιγράδι, το Ζάγκρεμπ και τη Θεσσαλονίκη, μέσα από ένα τετραήμερο φεστιβάλ για όλους.

Κάνοντας μια βαθιά επισκόπηση της ηχητικής και πολιτιστικής ιστορίας της περιοχής, το Trans Balkan Express, το διαδικτυακό ραδιοφωνικό φεστιβάλ που θα παρουσιαστεί από τις 25 έως 29 Μαΐου από το Movement Radio της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, περιλαμβάνει μια σύνθεση γεμάτη εναλλαγές, ανατροπές και εκπλήξεις, όπως είναι και τα ίδια τα Βαλκάνια άλλωστε. Νέοι κλαμπ ήχοι από την Πρίστινα και τα Σκόπια. Ευχάριστες αναδρομές στο παρελθόν και ηλεκτρονικές εξορμήσεις από το Βελιγράδι και το Ζάγκρεμπ. Dancehall και ambient από την Ποντγκόριτσα. Ηχογραφήσεις πεδίου από πανηγύρια στα Ιωάννινα, ηπειρώτικα μοιρολόγια και χορωδιακά από τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. Πειραματικές εξερευνήσεις από τη Λιουμπλιάνα, πρωτοποριακή ηλεκτρονική μουσική από τη Θεσσαλονίκη και παραδοσιακά τραγούδια από τη Θράκη και τον Πόντο.

https://www.instagram.com/p/CsdRxi3oNWT/

Σε αντίθεση με τις άκαμπτες αφηγήσεις για το πολυτάραχο παρελθόν της περιοχής, το Trans Balkan Express αποσκοπεί στο να αναδείξει τον πλουραλισμό από φωνές, κουλτούρες, γλώσσες και μουσικές παραδόσεις που υπάρχει έξω από σύνορα και οριοθετήσεις και ο οποίος ευδοκιμεί στη λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ ομοιότητας και διαφοράς. Από τον Christopher C. King στον Ivan Lončarević και τον Jaša Bužinel στον N/OBE, τον Pablo Stettler και τον Voltnoi Brege, αυτό το φεστιβάλ θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τους ήχους των Βαλκανίων από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Επιμέλεια: Zarko Komar (Aka Feloneezy)

Μια παραγωγή του Movement Radio της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

 trans-balkan-express

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 | 13:00 – 22:00

13:00 Trans Balkan Express • Salmiakki Pop w/ Dr. Smeđi Šećer

14:00 Trans Balkan Express • Lenhart Tapes w/ Vladimir Lenhart

15:00 Trans Balkan Express w/ Ermilova

16:00 Trans Balkan Express w/ Vlada Janjic

17:00 Trans Balkan Express • Romania w/ Μαρία Παππά

18:00 Trans Balkan Express w/ Eiger Drums Propaganda

19:00 Trans Balkan Express w/ Matej Rusmir

20:00 Trans Balkan Express • The Long January w/ Regis

21:00 Trans Balkan Express w/ N/OBE

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 | 13:30 – 22:00

13:30 Trans Balkan Express • A Happy Time in Lushnje w/ Christopher C. King

14:00 Trans Balkan Express • Pop Depression • Pinđur • Lost Eden • Izgubljeni Raj w/Ivan Lončarević

15:00 Trans Balkan Express w/ Entropia Records

16:00 Trans Balkan Express w/ Jaša Bužinel

17:00 Trans Balkan Express • In the Gardens of Tomorrow w/ Piro Rexhepi

18:00 Trans Balkan Express • Shqipe Dancehall Bwitchesss w/ Rrita Jashari

19:00 Trans Balkan Express w/ Souci

20:00 Trans Balkan Express w/ TADI

21:00 Trans Balkan Express w/ Warrego Valles

Σάββατο 27 Μαΐου 2023 | 14:00 – 21:00

14:00 Trans Balkan Express • Roma Balkan Music Pt.1 w/ Laurent Clouet

15:00 Trans Balkan Express • Apirotan w/ Τάσος Στάμου

16:00 Trans Balkan Express w/ totsouko (Το Πικάπ)

17:00 Trans Balkan Express w/ Kӣr

18:00 Trans Balkan Express • Underground Balkan Intercity w/ Zen Audio Obsessions

19:00 Trans Balkan Express w/ Voltnoi Brege

20:00 Trans Balkan Express • Screamo and Hardcore Punk in the Balkans feat. Ata

Carnet w/ Τάκης Ζωντήρος

Κυριακή 28 May 2023 | 14:00 – 21:00 EET

14:00 Trans Balkan Express • Thrace w/ Αδαμάντιος Καφετζής

15:00 Trans Balkan Express • Roma Balkan Music Pt.2 w/ Laurent Clouet

16:00 Trans Balkan Express • Sounding the Arcifinious • The Evros/Meric/Maritsa River

w/ Στέφανος Λεβίδης

17:00 Trans Balkan Express • Works w/ Δημήτρης Καραγεώργος

18:00 Trans Balkan Express w/ Pablo Stettler

19:00 Trans Balkan Express w/ Manja Ristić

20:00 Trans Balkan Express • In the Field • Tirana w/ S.t.m.C.

 

Διαβάστε περισσότερα για τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες

Vlada Janjić

Πρωτοπόρος της ανεξάρτητης ραδιοφωνικής και εκδοτικής σκηνής στη Σερβία, καθώς και θρυλικός DJ και διοργανωτής, υπεύθυνος για το ξακουστό φεστιβάλ της χορευτικής σκηνής @apgrade στο Βελιγράδι. Μια απαραίτητη ακρόαση στο πλαίσιο του Trans Balkan Express, χάρη σε μια προσωπική αναδρομή που θα κάνει σε τέσσερις δεκαετίες διαμαντιών από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ermilova

Η Ermilova είναι ένα οικείο όνομα στην περιοχή των Σκοπίων, που αναδύθηκε στην τοπική σκηνή έχοντας εντρυφήσει σε αυτήν από μικρή ηλικία. Το πάθος της για τη μουσική την έκανε να ασχοληθεί σοβαρά ως DJ από τα είκοσι της χρόνια. Ανεξάρτητα αν τα σετ της κινούνται σε house ή electro κατευθύνσεις, στην καρδιά της έχει πάντα το psychedelic, ενώ η βάση είναι το acid και κινείται με άνεση επίσης στα ιδιώματα του ambient, του new wave, της disco, του post-punk και του dub.

Warrego Valles

Οι DJ’s, διοργανώτριες κλαμπ βραδιών και κουίρ ακτιβίστριες @ninahudej και @ninaninabelleare οδηγούν τη χορευτική σκηνή της Λιουμπλιάνα σε ένα δυνατό, κορεσμένο χάος, στο οποίο η ενέργεια δεν εξαντλείται ποτέ. Η πολιτική τους στάση, ο ακτιβιστικός ενθουσιασμός τους και το άγριο, εκκεντρικό τους στιλ αποτελούν αναπόσπαστες πτυχές του θαυμάσιου ηλεκτρονικού του πρότζεκτ Warrego Valles.

Kӣr

Kӣr είναι το όνομα που χρησιμοποιεί για τις σόλο παραγωγές του ο Bane Jovančević, που πραγματοποιεί τακτικές ζωντανές εμφανίσεις και είναι υπεύθυνος προγράμματος στο κλαμπ @clubdrugstore του Βελιγραδίου. Συνδυάζοντας παραδοσιακές και πειραματικές επιρροές σε ηλεκτροακουστικό υπόβαθρο, δημιουργεί έναν ήχο στον οποίο drone, post-industrial και tribal μουσικές καταβολές αναζητούν τα ίχνη του μέλλοντος. Η αντιπαράθεση συνθεσάιζερ και ακουστικών οργάνων επικαλείται ένα ηχητικό τοπίο βυζαντινών εκκλησιαστικών παραδόσεων και βαλκανικών φολκλορικών ρυθμών.

Manja Ristić

Η Manja Ristić είναι βιολονίστα, καλλιτέχνιδα του ήχου, ποιήτρια με δημοσιευμένο έργο, επιμελήτρια τέχνης και ερευνήτρια. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Μουσικής του Βελιγραδίου και συνέχισε τις σπουδές της στο Royal College of Music του Λονδίνου, απ’ όπου απέκτησε μεταπτυχιακό (PgD) ως ρεσιταλίστ σόλο/συνόλων. Ως ερμηνεύτρια κλασικής σόλο και μουσικής δωματίου, καθώς και ως συνθέτρια και αυτοσχεδιάστρια, έχει εμφανιστεί σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, συνεργαζόμενη μεταξύ άλλων με διακεκριμένους μαέστρους και ερμηνευτές, καλλιτέχνες πολυμέσων, ποιητές και σκηνοθέτες του θεάτρου και του κινηματογράφου. Η έρευνά της πάνω στον ήχο, πέρα από τη σύγχρονη ερμηνεία στο πεδίο της ενόργανης ηλεκτροακουστικής μουσικής, εστιάζει σε διεπιστημονικές προσεγγίσεις στον ήχο και στην ηχογράφηση πεδίου, καθώς και στις πειραματικές ραδιοφωνικές τέχνες.

TADI

Η Tadi είναι εικαστική καλλιτέχνιδα, γραφίστρια, DJ και παραγωγός που ζει μεταξύ της Πρίστινα και του Βελιγραδίου. Είναι συνιδρύτρια μιας φεμινιστικής/κουίρ κλαμπ βραδιάς με τίτλο @bijat____ και της Prishtinë Is Burning, μιας κουίρ περφόρμανς/κλαμπ βραδιάς στην Πρίστινα. Με κυκλοφορίες της στη Hivern Records και DJ-sets για το NTS Radio και το Boiler Room, αυτή την άνοιξη εμφανίστηκε σε ορισμένους από τους πιο πρωτοποριακούς χώρους και φεστιβάλ ανά την Ευρώπη.

Lenhart Tapes (Vladimir Lenhart)

Πίσω από το όνομα Lenhart Tapes κρύβεται ένας καλλιτέχνης που παίζει με κασέτες και έχει γίνει γνωστός για τις εντυπωσιακές και αξέχαστες ζωντανές εμφανίσεις του. Και πράγματι, τα Walkman είναι τα μουσικά του όργανα, ενώ κάνει ζωντανή μείξη επιλεγμένων κομματιών από τη συλλογή του με κασέτες πάνω από τις ρυθμικές του λούπες. Φανταστείτε ένα μείγμα noise, world music και βαλκανικής έθνικ, περασμένα μέσα από ένα πολύ ιδιοσυγκρασιακό φίλτρο.

Souci

Με έμπνευση από το hardcore του παρελθόντος, μαζί με τους πρωτοποριακούς ήχους από τα ιδιώματα footwork, breakbeat και jungle που φιλοξενεί η δισκογραφική της, η Souci καλλιεργεί ένας διαρκώς εξελισσόμενο ύφος. Έχοντας μεγαλώσει στο Βερολίνο ως πρώτης γενιάς μετανάστρια από τη Σερβία, διαθέτει μια ιδιαίτερη προοπτική και μια ασυμβίβαστη εργασιακή κουλτούρα που τη συνοδεύει τόσο στο στούντιο όσο και ως DJ. Ξεκίνησε την καριέρα της ως DJ το 2019, έχει ήδη εμφανιστεί στα CTM Festival, IPSE και HÖR Radio, ενώ ο ρυθμός της εξέλιξής της ταιριάζει με τον έντονο ρυθμό της μουσικής της. Ως συνιδρύτρια της δισκογραφικής RAIDERS, η Souci έχει επιμεληθεί ηχογραφήσεις αλλά και raves, αρνούμενη να αγνοήσει την πολιτική πτυχή της χορευτικής μουσικής κουλτούρας και προσπαθώντας πάντα να αναδεικνύει γυναίκες καλλιτέχνιδες στη δουλειά της.

N/OBE

Ο παραγωγός, DJ, διοργανωτής, συνιδρυτής της συλλογικότητας @volta.zg και ραδιοφωνικός παραγωγός με έδρα το Ζάγκρεμπ είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς καλλιτέχνες από την περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Ως DJ, παρουσιάζει μια ιδιαίτερη επισκόπηση της ψηφιακής πρωτοπορίας, εστιάζοντας εξίσου στην ενέργεια και στην εξερεύνηση. Το εν εξελίξει δισκογραφικό του ντεμπούτο, με τίτλο “Monuments”, είναι ένα εκτενές χρονικό της ανόδου και της πτώσης της Γιουγκοσλαβίας, το οποίο εμπλουτίζεται με εικόνες και σημειολογικές αναφορές από τα παγκοσμίου φήμης μνημεία του μοντερνισμού έως την επανάσταση των Παρτιζάνων.

Jaša Bužinel

Ο Jaša Bužinel είναι υπεύθυνος για τη @sexo_cosmico κλαμπ βραδιά, συντάκτης για τη χορευτική μουσική στο @thequietus και επιμελητής του @sonica_ φεστιβάλ.

Είναι μια σπάνια και πολυσχιδής μορφή της μουσικής σκηνής της ευρύτερης περιφέρειας, DJ με βαθιά μουσική γνώση και διοργανωτής με αστείρευτη ενέργεια.

Regis

Μια ξεχωριστή φωνή στην κλαμπ σκηνή της ευρύτερης περιφέρειας και ένας από τους πιο συναρπαστικούς μουσικούς από το Μαυροβούνιο. Ο Regis δουλεύει με μια πλούσια παλέτα επιρροών από την περιοχή, προσθέτοντας μια μοναδική προοπτική στη σύγχρονη πειραματική μουσική σκηνή.

Ivan Lončarević

Το POP Depression είναι ραδιοφωνική εκπομπή, ατζέντης συναυλιών, δισκογραφική εταιρεία και webzine που λειτουργούν όλα υπό την μπαγκέτα του Ivan Loncarević. Κανείς διοργανωτής δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του στις προσπάθειες που κάνει για γεφύρωμα του χάσματος ανάμεσα στην παγκόσμια indie κουλτούρα και στο μουσικό τοπίο της Σερβίας.

Matej Rusmir

Ο Matej Rusmir είναι από τους νεαρότερους παραγωγούς και DJ’s στο Βελιγράδι. Από την αρχική του κλίση προς πιο σκοτεινούς και μίνιμαλ ήχους στο ξεκίνημα της καριέρας του, έχει στραφεί πλέον στα πιο πρόσφατα ενδιαφέροντά του για την εισαγωγή trance και jungle στοιχείων στις παραγωγές του. Το 2018 ξεκίνησε μια κλαμπ βραδιά μαζί με τον @undriia και με τίτλο Insolence. Από το 2021 ο Rusmir συμμετέχει στο @yesbelgrade που είναι ένας πυλώνας της προοδευτικής σκηνής στο περιβόητο @clubdrugstore του Βελιγραδίου.

Smeđi Šećer

Βινυλιοδίφης και DJ από τη Ριέκα της Κροατίας. Ειδικός στη γιουγκοσλάβικη φανκ, σόουλ, τζαζ και ντίσκο μουσική, αλλά και πέραν αυτών. Δημιουργός αναρίθμητων mixtapes με γιουγκοσλαβικό στίγμα και αντίστοιχων θεματικών φανκ πάρτι. Βουτήξτε στο mixcloud του για μια γεύση από τον εξωφρενικά πολύχρωμο κόσμο γιουγκοσλάβικων διαμαντιών και μουσικής που πιθανότατα δεν έχετε ξανακούσει.

Αδαμάντιος Καφετζής

Εδώ και κάποια χρόνια, ο Αδαμάντιος Καφετζής έχει γίνει μανιώδης συλλέκτης δίσκων αφρικανικής μουσικής, ένα πάθος που εντέλει τον οδήγησε να επισκεφθεί τη Σενεγάλη πολλές φορές την τελευταία δεκαπενταετία, ερευνώντας εμμονικά τον ήχο, αναζητώντας και αγοράζοντας βινύλια και, εν γένει, εκπαιδεύοντας τον εαυτό του στη σενεγαλέζικη και την ευρύτερη αφρικανική μουσική, τόσο τη σημερινή όσο και του παρελθόντος.

Ο ίδιος διευθύνει από την Αθήνα την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Teranga Beat, η οποία ειδικεύεται στην κυκλοφορία σπάνιων ηχογραφήσεων από τη Σενεγάλη και την Γκάμπια.

Christopher C. King

Ο Christopher C. King είναι βραβευμένος με Γκράμι παραγωγός, μουσικολόγος και συγγραφέας. Ασχολείται με την παραγωγή δισκογραφικών συλλογών παραδοσιακής μουσικής από όλο τον κόσμο εδώ και είκοσι δύο χρόνια και πλέον μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

Entropia Records

Αθηναϊκό δισκοπωλείο, που λειτουργεί από δύο φίλους και συλλέκτες δίσκων.

Pablo Stettler

Ο Pablo Stettler είναι ένας Ελβετοδανός καλλιτέχνης πολυμέσων και επιμελητής, εγκατεστημένος στην πόλη Μπιέν της Ελβετίας. Διαχειρίζεται καλλιτεχνικούς χώρους (m35 / Orange) και εργάζεται ως υπεύθυνος καλλιτεχνικών πρότζεκτ. Πειραματίζεται με τυχαία φιλμικά ευρήματα (found footage), ηχογραφήσεις πεδίου και ποιητικές περφόρμανς (spoken word).

Τάσος Στάμου

Συνθέτης και ερμηνευτής ηλεκτροακουστικής μουσικής, τεχνολόγος ήχου, παραγωγός εναλλακτικής μουσικής και εκπαιδευτικός, που ζει στη Μεγάλη Βρετανία. Με άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει από τις δισκογραφικές εταιρείες Discrepant (Μεγάλη Βρετανία), Ikuisuus (Φινλανδία), Moving Furniture Records (Ολλανδία) και Orila Records (Ελλάδα), αναμειγνύει ήχους του παρελθόντος και του μέλλοντος στις τελευταίες δισκογραφικές κυκλοφορίες και ζωντανές εμφανίσεις του. Για περισσότερα από δέκα χρόνια, περιοδεύει είτε σόλο είτε με διάφορα σχήματα σε όλη την Ευρώπη, συνεργαζόμενος με πρωτοποριακά ονόματα του πειραματικού ήχου και του αυτοσχεδιασμού, όπως είναι η Anna Homler, ο Mike Cooper, ο Steve Beresford, η Andrea Parkins, η Sharon Gal, ο Adam Bohman, ο Arma Agharta, ο Alan Wilkinson κ.ά. Οι τελευταίες του δουλειές συνδυάζουν το πάθος του τόσο για τη σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική όσο και για τη μουσική κληρονομιά της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ενώ το ηχητικό αρχείο του από αυτό το φάσμα μεγαλώνει διαρκώς, όσο επεκτείνει την έρευνά του σε αυτό το πεδίο. Η τριλογία των άλμπουμ του (“Musique Con Crete”/ “D.A.D.”/ “Antiqua Graecia”), με έμπνευση από την παραδοσιακή ελληνική μουσική, έχει τραβήξει την προσοχή ενός κοινού που αναζητά σήμερα την επανοικειοποίηση της πολιτιστικής παράδοσης.

Zen Audio Obsessions (Αλέξανδρος Ζεν)

Κιθαρίστας και τραγουδιστής της ελληνικής hardcore/πανκ μπάντας Αρνητική Στάση και εκδότης του θρυλικού πολιτικού/σατιρικού μουσικού φανζίν «Το Παπάρι». Ένα συνεπές και ακούραστο μέλος της underground αθηναϊκής σκηνής. Από το 2011 τραγουδάει και παίζει κιθάρα με τη hardcore πανκ μπάντα I Want the Moon. Σε ένα παράλληλο σύμπαν, είναι υπάλληλος βιβλιοπωλείου, μεταφραστής και –περιστασιακά– DJ σε μικρά μπαρ.

totsouko (Το Πικάπ)

to tsouko κάνει τη φυσική εμφάνισή του στα νότια βαλκάνια· είναι κούριερ· κουβαλάει τσάντες με δίσκους, συνθεσάιζερ, samplers, κονσόλες και διάφορα εφέ· περνάει τον χρόνο του πατώντας κουμπιά, γυρνώντας χερούλια, συνδέοντας και αποσυνδέοντας καλώδια και γυρνώντας από το ένα μπαρ στο άλλο.

«Το Πικάπ» είναι ένας πολυχώρος που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Ρωμαϊκής Αγοράς και του Μπιτ Μπαζάρ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Ολύμπου 57). Άνοιξε τον Ιούλιο του 2015 και λειτουργεί από έξι συνεταίρους/συν-εργαζόμενους. Καταλαμβάνει έκταση περίπου 250 τετραγωνικών μέτρων και απλώνεται σε τρία επίπεδα. Ανάμεσα στις δραστηριότητές τους είναι η διαχείριση μιας δισκογραφικής εταιρείας, ενός δισκοπωλείου, ενός βιβλιοπωλείου, ενός ραδιοφωνικού σταθμού, ενός καλλιτεχνικού χώρου που ονομάζεται “Kato”, ενός δεύτερου καλλιτεχνικού χώρου που ονομάζεται “The Room”, ενός καφέ-μπαρ όπου οι DJ’s παίζουν καθημερινά μουσική από βινύλια και δύο διαδικτυακών πλατφορμών που αφορούν τους εικαστικούς καλλιτέχνες και τους μουσικούς της Θεσσαλονίκης – “To Pikap Community” και “To Pikap The Scene”, αντίστοιχα. Έχουν κάνει επίσης την παραγωγή σε δύο σειρές βίντεο για τη μουσική και τα σχήματα που εμφανίζονται ζωντανά στην πόλη, καθώς και πολλές συνεργασίες με εξωτερικά άτομα, ομάδες και οργανισμούς.

Voltnoi Brege

Ο Voltnoi είναι ο ένας εκ των δύο μελών της αθηναϊκής επιμελητικής ομάδας DETACH.

Laurent Clouet

Ο Laurent Clouet, ένας εξαιρετικά πολυσχιδής μουσικός, έμαθε να παίζει κλαρινέτο και σαξόφωνο στη διάρκεια των ταξιδιών του και μέσα από τη γνωριμία του με παραδοσιακούς οργανοπαίκτες. Την τελευταία δεκαετία έχει ειδικευτεί στη βαλκανική μουσική, μαθαίνοντας από δασκάλους όπως ο Selim Sesler στην Τουρκία, ο Petar Voinikov στη Βουλγαρία, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος και ο Σταύρος Παζαρέντσης στην Ελλάδα και ο Denis Shavlev στη Βόρεια Μακεδονία. Συμμετέχει στις συλλογικότητες Çok Malko και Drom, στο σχήμα Selanik Turbo Bend, στο τρίο Bey.Ler.Bey, στο συγκρότημα κρεολικής μουσικής Infernale Biguine, ενώ εργάζεται τακτικά σε μουσικές επενδύσεις για κινηματογραφικές ταινίες.

Δημήτρης Καραγεώργος

Ο Δημήτρης Καραγεώργος είναι συνθέτης, σχεδιαστής ήχου και πολυοργανίστας αυτοσχεδιαστής. Η γκάμα των παραγωγών του περιλαμβάνει ηλεκτροακουστικές και διαπολιτισμικές μουσικές δημιουργίες, ηχογραφήσεις πεδίου, κονσέρτα, μουσική για θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες, χρησιμοποιώντας διάχυση του ήχου για διαδραστικότητα. Ενδιαφέρεται για το πεδίο της Ακουστικής Οικολογίας και, μέσω αυτής της κουλτούρας, ερευνά το ηχοτοπίο ως συνθετικό εργαλείο. Αυτή την περίοδο συνεργάζεται με τα σχήματα inSTUMmental και PanNik Project. Είναι πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής.

 

Λίγα λόγια για το Movement Radio

Το Movement Radio είναι ένας διεθνής διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός με έδρα την Αθήνα, που δημιουργήθηκε από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με το SAE Institute. Διερευνά διαπολιτισμικές αλληλεπιδράσεις, πολιτικά και θεωρητικά ζητήματα που απασχολούν τον δημόσιο διάλογο και αντανακλάσεις μετακίνησης πληθυσμών από τη Μεσόγειο και ακόμα πιο πέρα, μέσα από μια σειρά ανατεθειμένων έργων, θεματικών mixtapes, συνεντεύξεων, DJ-sets και πολλών άλλων δράσεων.

 

Ακούστε ζωντανά: http://www.movement.radio/Διαβάστε περισσότερα

Το Movement Radio παρουσιάζει το Trans Balkan Express: Μια διερεύνηση της περίπλοκης και ποικιλόμορφης κουλτούρας των Βαλκανίων – Ένα διαδικτυακό ραδιοφωνικό φεστιβάλ | Ίδρυμα Ωνάση (onassis.org)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured