Ναταλία Πετρίτη

Οι Ocean Hope είναι η Αγγελική και ο Σεραφείμ Τσοτσώνης, δυο αδέρφια που κάνουν μαζί μουσική. Ηχογραφούν στο σπίτι τους δίπλα στη θάλασσα, λίγο έξω από την Κόρινθο και στο home studio του Σεραφείμ στην Αθήνα, πειραματιζόμενοι με τον δικό τους ήχο, “nu-chamber pop”, όπως τον αποκαλούν οι ίδιοι: αιθέρια φωνητικά, αναλογικά synths, εναλλασσόμενες κιθάρες, ένας ονειρικός ήχος απόδρασης.

Το 2015 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους EP, Chamber Dreams,  και στη συνέχεια, το 2018, το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Rolling Days στην Hush Hush Records, στο Seattle.

doomsday-cover-1600

Σειρά έχει σήμερα το νέο τους κομμάτι με τίτλο “Doomsday”, για το οποίο μας μιλούν οι ίδιοι μέσα από σχετικό δελτίο τύπου:

«Τρομπέτες ηχούν, εμμονικές φράσεις αναδύονται στο μυαλό μου, άγνωστες φωνές με κυνηγούν..
Δεν ξέρω από που προέρχονται όλ ́ αυτά, δεν ξέρω τι σημαίνουν, αλλά νιώθω ότι είναι οι αγγελιοφόροι μιας αλλαγής. Της δικής μου. Είναι τα σημάδια μιας μετάβασης. Αυτής της ψυχής μου από την επικράτεια του πόνου στο βασίλειο της χαράς. Γιατί η χαρά περνάει μέσα απ ́το μονοπάτι του πόνου. Αυτός που 'χει βυθιστεί γνωρίζει από τα ύψη.

Θέλω απεγνωσμένα τη χαρά. Η ανάγκη της γέννησε αυτό το τραγούδι. Σε πείσμα των μέσα και έξω μου φωνών που μιλούν αδιάλειπτα για το βάρος της ζωής. Έχω δυο παιδιά μέσα μου: Το μεγάλο παιδί σκύβει στ ́ αυτί του μικρού εαυτού του και εξομολογείται με αγωνία: «Δεν θέλω να πεθάνω». Και το μικρό παιδί παίρνει το μεγαλύτερο από το χέρι, το παρηγορεί και το καθησυχάζει λέγοντας:

«Θυμάσαι όταν εσύ ήσουν εγώ πώς σχεδίαζες τη μεγάλη απόδραση με τ ́ άλλα παιδιά της γειτονιάς; Θυμάσαι που πήρες το ποδήλατο κι άρχισες να τρέχεις; Έφτασες μέχρι το διπλανό χωριό κι όμως ήταν σαν να έφτασες στην άκρη της γης και ο κόσμος να ’χε γίνει δικός σου.. Αυτή η ανάμνηση είναι η αρχή των πάντων. Εκεί βρίσκεται η απάντηση. Ήρθε η ώρα να καταλάβεις, να ζήσεις και να τραγουδήσεις. Μη φοβάσαι άλλο τη χαρά».

Κυκλοφορεί από την Hatsuyume Records.

Δείτε το video clip του εδώ:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured