Ναταλία Πετρίτη

Τα Echo Tides μόλις κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single, «Τούνελ» από το επερχόμενο νέο album τους που αναμένεται να κυκλοφορήσει από την United We Fly!

Τα Echo Tides, όπως τους αρέσει να αποκαλούνται, αποτελούνται από τον Παναγιώτη Πανταζή (γνωστός ως Pan Pan) που παίζει synthesizers, τραγουδάει, αναλαμβάνει την παραγωγή και τους στίχους, και γράφει την μουσική μαζί με τον Γιάννη Αναγνωστόπουλο (μπάσο, synthesizers), την Καλλιόπη Μητροπούλου (φωνή) και τον Γιώργο Λυγουριώτη (drums).

Η συνεργασία τους με την United We Fly φέρνει την κυκλοφορία του τρίτου album τους.

echo-tides-video-2

Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των παλαιότερων τραγουδιών τους, το «Τούνελ» γράφτηκε και τραγουδήθηκε στα ελληνικά. Αυτό έγινε με πολύ αβίαστο τρόπο, οπότε τα Echo Tides πήραν την απόφαση να γράψουν ένα εξ ολοκλήρου ελληνόφωνο album.

Το «Τούνελ» ηχογραφήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021. Αν και γράφτηκε πριν από την καραντίνα, οι στίχοι του είναι σαν να μιλάνε για αυτήν, για τις σκέψεις, τους φόβους και τα συναισθήματα που βιώσαμε στη δυστοπική αυτή πραγματικότητα.

echo-tides-single

Το video clip του «Τούνελ» υπογράφει ο σκηνοθέτης Γιώργος Γούσης, γνωστός μεταξύ πολλών άλλων για την πολυβραβευμένη ταινία του, Μαγνητικά Πεδία, η οποία επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 95η διοργάνωση βραβείων Όσκαρ στην κατηγορία Διεθνής Ταινία Μεγάλου Μήκους.

«Δεν έχω ιδέα τι είχαν στο μυαλό τους τα Echo Tides όταν έγραφαν αυτό το κομμάτι, όπως δεν είχαν κι αυτά ιδέα τι είχαμε εμείς στο μυαλό μας όταν τραβούσαμε αυτό το φιλμάκι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν μου έστειλε ο Pan Pan το κομμάτι για να του πω μια γνώμη, εγώ το έβαλα δοκιμαστικά πάνω από τις εικόνες και του το έστειλα πίσω γράφοντας "η γνώμη μου είναι πως αυτό είναι το βιντεοκλίπ του". Μου απάντησε “Θενξ”»

-Γιώργος Γούσης

Δείτε το videoclip δια χειρός Γιώργου Γούση και αναζητήστε το κομμάτι σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured