Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ!

 

Μετά την κυκλοφορία του νέου του album, Voyage, από τη United We Fly, τον περασμένο Μάρτιο, ο Theodore επιστρέφει στη σκηνή του Temple την Πέμπτη 26 Μαΐου για ένα ξεχωριστό live.

Όποιος έχει δει live τον Theodore έστω και μία φορά αισθάνεται τη μοναδική ατμόσφαιρα που καταφέρνει να δημιουργεί, γοητεύοντας ακόμα και αλλότριο κοινό ή ανθρώπους που δεν έχουν έρθει ποτέ πριν σε επαφή με τη μουσική του. Και για όσους δεν το έχουν μέχρι σήμερα διαπιστώσει η live βραδιά που μας υπόσχεται ο Theodore για την Πέμπτη 26 Μαΐου συνοδεία ενός εντυπωσιακού light show, ειδικά σχεδιασμένου για τις «διαστημικές» ανάγκες και οδούς του νέου δίσκου, είναι μια εξαιρετική αφορμή και ευκαιρία επιβίβασης σε αυτό το ξεχωριστό μουσικό ταξίδι.

Ο Θοδωρής Πολυχρονόπουλος, ευρύτερα γνωστός ως Theodore, αποτελεί, αναμφισβήτητα, μια ιδιάζουσα και πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση Έλληνα μουσικού και δημιουργού. μέσα σε περίπου μια δεκαετία «καλλιτεχνικής ζωής» έχει καταφέρει να ζήσει το μουσικό του όνειρο εντός και εκτός Ελλάδας, να μοιραστεί την σκηνή με τους Sigur Ros και τους DIIV, να δει το όνομά του να φιγουράρει στις προτάσεις του NPR και στις κριτικές του BBC Radio 6 και του Gigwise, να παίξει σε μέρη που πολλοί θα εποφθαλμιούσαν, από τα στούντιο της Abbey Road στο Λονδίνο μέχρι τον Ναό του Ολυμπίου Διός – όπου έλαβε χώρα μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας του, η ζωντανή παρουσίαση της πρωτότυπης μουσικής που συνέθεσε για την επανακυκλοφορία ενός χρυσού classic του βωβού κινηματογράφου, του The Cameraman με πρωταγωνιστή τον Buster Keaton. Όλα αυτά τα μικρά βιογραφικά στοιχεία, συν άλλα τόσα που μπορεί κανείς εύκολα να βρει με μικρή αναζήτηση του ονόματός του, σκιαγραφούν -αν μη τι άλλο- ένα αεικίνητο και ανήσυχο πνεύμα που αξίζει να έρχεσαι σε επαφή μαζί του, να επιβιβάζεσαι στο ταξίδι του και να παίρνεις αυτό που έχει να σου δώσει.

Το νέο ταξίδι του Theodore, αυτό που αποτυπώνεται στο Voyage, προχωράει πολλά βήματα πιο πέρα και προς τα πάνω, κοιτώντας στο διάστημα, και μετατρέποντας αυτή τη διαστημική οδό σε ενδοσκοπικό καθρέφτη. Εμπνευσμένο σε μεγάλο βαθμό από τη διαστημική Οδύσσεια του Stanley Kubrick και το παιδικό ενδιαφέρον του Theodore για το σύμπαν και την προέλευση του κόσμου αλλά και του εαυτού μας, το νέο του concept album φιλοδοξεί να εξερευνήσει τα οικουμενικά αδιέξοδα της ανθρωπότητας και τα πνευματικά ταξίδια που απαιτούνται για να βγούμε από αυτά – όπως άλλωστε έχει δηλώσει ο Theodore σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Avopolis αυτό που τον γοητεύει στο διάστημα είναι ο ίδιος ο άνθρωπος που προσπαθεί να το κατανοήσει και να το “κατακτήσει”. Οι κλασσικές σπουδές του και η μαθητεία του στην βρετανική σχολή του ήχου -εργαλεία που έχει ήδη αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στις προηγούμενες δουλειές του- αναδεικνύονται στο Voyage περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά προσφέροντας πολύτιμα δομικά υλικά στα νέα ηλεκτρονικά ηχοτοπία που έχτισε ο Theodore για να εξυπηρετήσει το όραμά του. Ένα όραμα βαθιά σημειολογικό για τις φιλοσοφικές και καλλιτεχνικές αναζητήσεις του ίδιου του δημιουργού, την πορεία του μέσα στα χρόνια αλλά και το ταξίδι στο οποίο καλεί τους ακροατές του να δουν και να βρουν τον εαυτό τους και τις δικές τους ανησυχίες.

Για εισιτήρια και πληροφορίες πατήστε εδώ

theodore_poster

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured