View More

NFTs Made In Greece: Το πρώτο NFT από την ελληνική μουσική σκηνή είναι γεγονός

Η κουλτούρα των NFTs προσγειώνεται στη χώρα μας με το πρώτο μουσικό NFT προς πώληση να είναι ένα χειρόγραφο με στίχους του Φοίβου

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Η κουλτούρα των NFTs προσγειώνεται στη χώρα μας, με το πρώτο NFT προς πώληση να είναι ένα χειρόγραφο με στίχους του άκρως επιτυχημένου εμπορικά Έλληνα συνθέτη και παραγωγού, Φοίβου.

Ο Φοίβος, ανοίγει το προσωπικό του αρχείο και διαθέτει σε δημοπρασία το χειρόγραφο με τους στίχους για το «Ατόφιο Χρυσάφι», όπως ακριβώς αποτυπώθηκαν σε αυτό τη στιγμή της έμπνευσης του τραγουδιού.

Η δημοπρασία θα λάβει χώρα στο Spania.io, τη μοναδική πλατφόρμα NFT στην Ελλάδα,  θα διαρκέσει 6 ημέρες, από την Τετάρτη 16/2 στις 17.00 έως την Τρίτη 22/2 στις 21.00 και θα αφορά σε ένα μοναδικής έκδοσης (1/1) video, βασισμένο στο χειρόγραφο. Η μουσική που επενδύει το NFT είναι νέα και ακυκλοφόρητη ακουστική version από το "Ατόφιο Χρυσάφι”. Δείτε το video.

Ο νικητής της δημοπρασίας θα αποκτήσει μαζί με το NFT και το αυθεντικό χειρόγραφο, με την υπογραφή του Φοίβου, σε κορνίζα και θα έχει και meet and greet με το συνθέτη στο studio του.

Παράλληλα, στις 16/2 θα διατεθεί και ένα δεύτερο video, βασισμένο στο χειρόγραφο, σε περιορισμένη έκδοση, καθώς θα είναι διαθέσιμα μόλις 40 NFTs, σε συνολική έκδοση 50 αντιτύπων.

Το πρώτο NFT στο Spania.io, από το Νίκο Γκάλη, βασισμένο στις τέσσερις φανέλες της καριέρας του πουλήθηκε σε δημοπρασία τον περασμένο Δεκέμβριο προς 10.000 ευρώ.

photo1

photo2

Τι είναι τα NFTs;

Τα NFTs (Non-Fungible Tokens) είναι ψηφιακά πιστοποιητικά ιδιοκτησίας και αυθεντικότητας, που αντιστοιχούν σε μοναδικά αντικείμενα. Βασισμένα στην τεχνολογία blockchain επιτρέπουν για πρώτη φορά σε ένα ψηφιακό αρχείο, όπως το παραπάνω video να έχει πιστοποιημένο δημιουργό και ιδιοκτήτη. Επιπλέον, ένα ψηφιακό αρχείο αποκτά σπανιότητα, αφού ο δημιουργός του, όταν εκδίδει το NFT, ορίζει τον αριθμό των αντιτύπων του.

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=trmmWJHPduE

Η εγγραφή στο Spania.io γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά και η πλατφόρμα αναλαμβάνει να δημιουργήσει το ηλεκτρονικό πορτοφόλι του μέλους, με ένα μόνο κλικ. Μάλιστα τα πρώτα μέλη που θα εγγραφούν στο Spania.io αποκτούν δωρεάν ένα συλλεκτικό NFT του marketplace.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Σήλια Τσιούφη και το μουσικό project της, Colorgraphs, παρουσιάζουν ένα ολοκαίνουριο κομμάτι

Ακούστε το “Carolina”, το κομμάτι της Swift που ακούγεται στην κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος

Ο νέος δίσκος του χαρισματικού καλλιτέχνη, Hello, Hi, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 22 Ιουλίου

FEATURED TODAY

Εβδομάδα μεγάλων album κυκλοφοριών αυτή στα μέσα του Μάη και μένουν μόλις δύο ακόμα γεμάτες νέες μουσικές καμπάνιες πριν το καλοκαιρινό break

Λίγες ημέρες πριν την επιστροφή των Sad Lovers and Giants στην Ελλάδα για μια διπλή συλλεκτική εμφάνιση στο An Club στις 20 και 21 Μαΐου, μιλήσαμε με τον τραγουδιστή και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Garçe Allard για τη μουσική σκηνή των '80s, το session με τον John Peel, τα περασμένα αλλά και το νέο παρόν που απολαμβάνουν από το νέο κοινό τους. 

Μετά την περσινή hybrid version του, το αθηναϊκό φεστιβάλ για την τζαζ μουσική επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με νέα ταυτότητα και όραμα, ως ολοκληρωμένο φεστιβάλ πόλης, με τις γυναίκες της τζαζ στον πυρήνα της φετινής ατζέντας του.

Top
0
Shares