Τάνια Σκραπαλιώρη

Mόλις μας συστήθηκε o NTENTENIS με το νέο ελληνόφωνο disco anthem “Plumidisco" και ένα video γεμάτο πολύχρωμες φάτσες που χορεύουν στο κέντρο της πόλης. 
 
 
Το clip που συνοδεύει το single “Plumidisco” μετράει ελάχιστες ώρες από την youtube πρεμιέρα του και ήδη τα indie kids της πόλης έχουν ξεκινήσει να το μοιράζουν αναπολώντας τις στιγμές που έπιναν τζιν τόνικ και άκουγαν disco. Ο ΝΤΕΝΤΕΝΙS είναι το one man “μυστικό" project ενός από τους πιο οικείους POP djs της Αθήνας που αποφάσισε να εξωτερικεύσει τις disco house επιρροές του και να ηχογραφήσει τα παιχνίδια του με τα drum machines και τα synthesizer.  Σύντομα, οι ηχητικές ομοιότητες με ονόματα της νεοϋρκέζικης χορευτικής σκηνής όπως οι Metro Area, τον οδήγησαν υποσυνείδητα σε αυτό το φρέσκο μουσικό ιδίωμα με τις αέρινες ελληνόφωνες ερμηνείες της Colorgraphs και της Vassilina να απογειώνουν το concept. 
 
Ο ίδιος αναφέρει ότι στο ίδιο απόγευμα που σκάρωσε την κεντρική μελωδία “σχεδόν αυτόματα προέκυψε η βαθιά νοσταλγία για τα ατελείωτα βράδια στα bars, όταν καθόμασταν στην μπάρα ή στεκόμασταν σε οποιοδήποτε σημείο του μπαρ δίχως θέσφατα και απαγορεύσεις. Για όλες εκείνες τις στιγμές που φλερτάρουμε και τρώμε τα μούτρα μας ή (ακόμα καλύτερα) τρίβουμε αναμεταξύ μας τα μούτρα μας. Για εκείνες που χορεύουμε μέσα στην γλυκιά μέθη καθώς ξημερώνει, όταν όλα είναι πανέμορφα και αγαπάμε όλο τον κόσμο, την ώρα που τίποτε δεν μπορεί να πάει λάθος, την πιο όμορφη στιγμή ενός ξενυχτιού. Αυτό το συναίσθημα απέδωσαν άψογα οι Colorgraphs και Vassilina με τα φωνητικά τους. Κι αυτό είναι το PLUMIDISCO.”
 
unnamed-4
 
Τέλος, η μουσική πλαισιώθηκε ιδανικά από τη νεορομαντική video ιστορία που σκηνοθέτησε η Μαριλένα Παναγιώτου με τις Μαρία Όλγα Παρασήρη, Celia Τσούφη και τον Κωνσταντίνο Κονιό στους βασικούς ρόλους.  
 
Την παραγωγή και την μίξη του PLUMIDISCO ανέλαβαν οι Bhukhurah (a.k.a. Χρήστος Μπεκίρης) και Νίκος Τριανταφύλλου, το master είναι του Ηρακλή Βλαχάκη και το artwork του Χαράλαμπου Πανάγου. Η διανομή του digital single είναι της Just Gazing Records και προλογίζει το Motto E.P. το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2022 σε βινύλιο από την Veego Records και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την Just Gazing Records.
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured