Ναταλία Πετρίτη

Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2021, ο σκηνοθέτης του μουσικού ντοκιμαντέρ Greek Rock Revolution, Miguel Cano, αλλά και φωτογράφος, δημοσιογράφος και ακτιβιστής, έδωσε μια ξεχωριστή ομιλία στο TEDx Larissa. Εκεί μίλησε για τις προσωπικές του εμπειρίες από το μέχρι τώρα επαγγελματικό του ταξίδι, αλλά και για το πως μπορούμε να μετατρέψουμε τα όνειρά μας σε κινητήριο δύναμη για κάθε πτυχή της ζωής μας.

Γεννημένος το 1987, ο ίδιος διαθέτει το προσωπικό του στούντιο παραγωγής, το Mr. Challenge Films, ενώ έχει υπάρξει παραγωγός 8 ντοκιμαντέρ και 5 από τις ταινίες του έχουν βραβευθεί σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Ο ίδιος έχει δημιουργήσει και σκηνοθετήσει σε Meditation Retreat καλλιτεχνών στην Ταϋλάνδη, αλλά και ταξιδέψει για τους ίδιους σκοπούς σε περισσότερες από 80 χώρες στον κόσμο.

session_d-137

Ο Miguel Cano έχει συνεργαστεί με πληθώρα από ΜΚΟ για ακτιβιστικό έργο, ενώ η δουλειά του έχει δημοσιευθεί τόσο στο Diplomat, όσο και στο προσωπικό του author site στην Huffington Post. Αυτή την περίοδο εργάζεται ως video-journalist στην Deutsche Welle, συνεχίζοντας παράλληλα το μεγάλο του πάθος, το γράψιμο. Ο ίδιος δημοσιεύει τακτικά άρθρα του στα Ισπανικά και τα Αγγλικά και συνεργάζεται με διάφορα media ως blogger.

Λάτρης της ποίησης, της φιλοσοφίας και των ταξιδιωτικών journals, ο Miguel αναζητά διαρκώς τρόπους να εμπνέει τους ανθρώπους γύρω του ώστε να είναι ευτυχισμένοι και εργάζεται με γνώμονα μια κοινωνία ισότητας και αρμονίας  με σεβασμό στο περιβάλλον.

Δείτε εδώ την ομιλία του:

Το trailer του ντοκιμαντέρ του ίδιου που προβλήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στα πλαίσια του Backstage Festival του Avopolis:

https://youtu.be/E466KeN3wIE

Συζήτηση με τον δημιουργό της ταινίας, Miguel Angel Cano Santizo:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured