Ναταλία Πετρίτη

Συνεχίζεται τελικά κανονικά η παράσταση «Ρινόκερος», από την οποία ο Άρης Σερβετάλης αποχώρησε προ ολίγων ημερών, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο μέτρο της απαγόρευσης εισόδου σε ανεμβολίαστους πολίτες στα θέατρα.

Σε ανακοίνωσή του, ο θίασος της παράστασης αναφέρει ότι εκφράζει τη λύπη του για την διακοπή της και πως η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης «δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση».

Οι ηθοποιοί της παράστασης ενημέρωσαν μέσα από την ίδια ανακοίνωση πως, μετά από συνάντησή τους με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής, αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Άρη Σερβετάλη.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του θιάσου:

Ως εργαζόμενοι ηθοποιοί στην παράσταση «ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ» θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράστασης μας, λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου μας  Άρη Σερβετάλη.

Παρ' όλα αυτά, είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του.

Ούτε θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Και παρά το ότι είναι εύλογο να εκφράζει κανείς επιφυλάξεις ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι η αποχή από την τέχνη μας, η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το Θέατρο είναι τόπος επικοινωνίας , ανταλλαγής απόψεων. Είναι τόπος συνάντησης ανθρώπων, σκέψεων, ιδεών. Είναι τόπος που ο δημόσιος λόγος αρθρώνεται και πλάθονται συνειδήσεις. Είναι ένα από τα πιο βασικά κύτταρα της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά. Για μας αυτό είναι χρέος μας.

Με αυτές τις σκέψεις, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, οι ηθοποιοί της παράστασης συναντηθήκαμε με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση.

Η ομάδα του «ΡΙΝΟΚΕΡΟΥ»

Διαβάστε Ακόμα

Featured