Ναταλία Πετρίτη

Με εντυπωσιακές δράσεις και καλό προγραμματισμό η εναλλακτική σκηνή της Κύπρου, αφενός έχει αρχίσει να συγκεντρώνει γύρω της μια κοινότητα πιστών ακροατών και αφετέρου έχει ξεκινήσει να ανοίγεται στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.  Με μπροστάρηδες ονόματα όπως ο Λευτέρης aka Freedom Candlemaker (και ιδρυτής της Louvana Records), η Ελένη Έρα ή οι έθνικ rockers Monsieur Doumani και οι psyche rockets Arcadian Child, η alt σκηνή της Κύπρου μας τροφοδοτεί εδώ και μια δεκαετία σχεδόν με εξαιρετικές κυκλοφορίες.

Ιθύνων νους και πρωτεργάτης του μουσικού κινήματος που θα μπορούσε απλά να ακούει στο όνομα Fengaros (τόσο για τα πολύτιμα workshop sessions του όσο και για το ομότιτλo ετήσιο φεστιβάλ του), ο Λευτέρης Μουμτζής συμφώνησε να μας ξεναγεί μια φορά το μήνα, μέσω της εκπομπής του Cyscene στον ιδιαίτερο και εντυπωσιακό μέχρι στιγμής μουσικό κόσμο της Κυπριακής σκηνής.

Και αν χρειάζεστε μερικά παραδείγματα για να δικαιολογήσετε το «εντυπωσιακό» έργο της νέας σκηνής της χώρας δεν έχετε παρά να ρίξετε μια μάτια στα μουσικά credits και την playlist της σειράς Love 101 του Netflix. Συγκεκριμένα, στη σειρά ακούγονται τα κομμάτια ‘Walk With Me’ της Eleni Era και ‘Astral Body’ του Freedom Candlemaker και αν μη τι άλλο πρόκειται  για μια από τις μεγάλες  επιτυχίες της Louvana Records, αλλά και για την κυπριακή μουσική παραγωγή γενικότερα.

Επιπλέον, σε εγχώριο επίπεδο ένας εκ των αγαπημένων συνεργατών της Louvana, o Φώτης Σιώτας, είδε το κομμάτι του «Σκουριά και Μέλι» σε σύνθεση και παραγωγή των Λευτέρη Μουμτζή και Ανδρέα Τραχωνίτη να ντύνει το μουσικό θέμα της σειράς «Μελίαρτος» στον Ant1.

Και εννοείται πως όλα τα παραπάνω ίσως είναι μόνο η αρχή για την -πάντα δημιουργική- και σωστά δομημένη -όπως όλα δείχνουν- σκηνή της γειτονική χώρας. Και είναι μόνο δίκαιο να περιμένουμε και εμείς με ανυπομονησία την πρεμιέρα της ραδιοφωνικής εκπομπής τους, σήμερα στις 4μμ στο avopolisradio.gr.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured