View More

Ο Λευτέρης Μουμτζής εγκαινιάζει την μηνιαία εκπομπή Cyscene κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα 4-6μμ.

H εναλλακτική σκηνή της Κύπρου έρχεται στο Avopolis Radio

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Με εντυπωσιακές δράσεις και καλό προγραμματισμό η εναλλακτική σκηνή της Κύπρου, αφενός έχει αρχίσει να συγκεντρώνει γύρω της μια κοινότητα πιστών ακροατών και αφετέρου έχει ξεκινήσει να ανοίγεται στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.  Με μπροστάρηδες ονόματα όπως ο Λευτέρης aka Freedom Candlemaker (και ιδρυτής της Louvana Records), η Ελένη Έρα ή οι έθνικ rockers Monsieur Doumani και οι psyche rockets Arcadian Child, η alt σκηνή της Κύπρου μας τροφοδοτεί εδώ και μια δεκαετία σχεδόν με εξαιρετικές κυκλοφορίες.

Ιθύνων νους και πρωτεργάτης του μουσικού κινήματος που θα μπορούσε απλά να ακούει στο όνομα Fengaros (τόσο για τα πολύτιμα workshop sessions του όσο και για το ομότιτλo ετήσιο φεστιβάλ του), ο Λευτέρης Μουμτζής συμφώνησε να μας ξεναγεί μια φορά το μήνα, μέσω της εκπομπής του Cyscene στον ιδιαίτερο και εντυπωσιακό μέχρι στιγμής μουσικό κόσμο της Κυπριακής σκηνής.

Και αν χρειάζεστε μερικά παραδείγματα για να δικαιολογήσετε το «εντυπωσιακό» έργο της νέας σκηνής της χώρας δεν έχετε παρά να ρίξετε μια μάτια στα μουσικά credits και την playlist της σειράς Love 101 του Netflix. Συγκεκριμένα, στη σειρά ακούγονται τα κομμάτια ‘Walk With Me’ της Eleni Era και ‘Astral Body’ του Freedom Candlemaker και αν μη τι άλλο πρόκειται  για μια από τις μεγάλες  επιτυχίες της Louvana Records, αλλά και για την κυπριακή μουσική παραγωγή γενικότερα.

Επιπλέον, σε εγχώριο επίπεδο ένας εκ των αγαπημένων συνεργατών της Louvana, o Φώτης Σιώτας, είδε το κομμάτι του «Σκουριά και Μέλι» σε σύνθεση και παραγωγή των Λευτέρη Μουμτζή και Ανδρέα Τραχωνίτη να ντύνει το μουσικό θέμα της σειράς «Μελίαρτος» στον Ant1.

Και εννοείται πως όλα τα παραπάνω ίσως είναι μόνο η αρχή για την -πάντα δημιουργική- και σωστά δομημένη -όπως όλα δείχνουν- σκηνή της γειτονική χώρας. Και είναι μόνο δίκαιο να περιμένουμε και εμείς με ανυπομονησία την πρεμιέρα της ραδιοφωνικής εκπομπής τους, σήμερα στις 4μμ στο avopolisradio.gr.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το καθένα από τα NFTs θα συνοδεύεται από ένα μοναδικό πορτρέτο

Ο Bobby Gillespie και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας που μεσουράνησε στα χρόνια της έκρηξης της acid κουλτούρας, ...

Ένα από τα πιο επιτυχημένα ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ αποκτά την αμερικανική του εκδοχή, η οποία θα λάβει χώρα στο Los

FEATURED TODAY

Ο Άρης Καζακόπουλος φτιάχνει λίστες, λίστες, λίστες. Στο σημερινό Listomania επιλέγει και ιεραρχεί τους 30 καλύτερους δίσκους της χρονιάς που φεύγει.

Κάποιες χρονιές, τα πορνογραφικά φιλμ αποτέλεσαν την πλειοψηφία της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής στην Ελλάδα. Ο dj Electric Looser γράφει για την τέχνη της μουσικής επιμέλειας στα εγχώρια πορνογραφικά φιλμ και ετοίμασε ένα χορταστικό mixtape με θέματα από adult film των '70s.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, συζητά με τον Παντελή Νικηφόρο για το Τρία, τον νέο δίσκο των Λάμδα.

Top
0
Shares