View More

Παρουσίαση του βιβλίου Μάστερ Μπαζίλ του Στυλιανού Τζιρίτα στο Books 'n' Beer Festival

Την Κυριακή 6 Ιουνίου στις 17:30, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

news.team
news.team

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Books n Beer (4-6 Ιουνίου) οι εκδόσεις Στο Περιθώριο παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Στυλιανού Τζιρίτα, Μάστερ Μπαζίλ-Περιπλανήσεις ενός μυθικού Έλληνα στις ηχητικές κατακόμβες της δεκαετίας του 70, το οποίο και μόλις κυκλοφόρησε.

Το βιβλίο παρουσιάζουν εκ μέρους των εκδόσεων Στο Περιθώριο ο Θανάσης Αντωνίου μαζί με τον επιμελητή του βιβλίου Γιώργο Τσιρίκο και τον ίδιο το συγγραφέα, τον Στυλιανό Τζιρίτα.

Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 6 Ιουνίου στις 17:30 στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Θα ήταν εφικτές όχι μόνο οι αναφορές αλλά και οι συζητήσεις κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών στο χώρο της μουσικής με ανάλογους κολοσσούς της αλλοδαπής από το χώρο του rock n roll, των blues, του πειραματισμού, της ηλεκτρονικής μουσικής και της free jazz; Όσο αμφίβολο και αν ακούγεται ή διαβάζεται αυτό άλλο τόσο αναμφίβολα ενδιαφέρον θα είχε στο πλαίσιο ανακατανομής και ανταλλαγής της πληροφορίας πάνω στον κοινό κώδικα όλων των παραπάνω. Τον ήχο, βέβαια.

Οι πολιτισμικές διαφορές ενώνουν τελικώς τους ήρωες του νέου βιβλίου του Στυλιανού Τζιρίτα και ο κορυφαίος ίσως Έλληνας δημιουργός, ο συνθέτης εκ Τρικάλων φτάνει στους χώρους ηχογραφήσεων, πρόβας αλλά ακόμα και στα καμαρίνια προσωπικοτήτων όπως ο Brian Eno, ο Richie Blackmore, ο Jeff Lynne και ο Mike Bloomfield για να συνομιλήσει για τον αιώνιο ήχο ενώ παράλληλα τα σέβη τους επισκεπτόμενοι τους χώρους δράσης του αποτίνουν προσωπικότητες όπως ο McCartney και ο Bowie. Παράλληλα και μεταξύ άλλων στο βιβλίο εμφανίζονται οι Clash, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο  Rob Tyner, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η Laurie Anderson, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και o Peter Brötzmann, χωρίς μάλιστα να λείπουν παρουσίες όπως αυτές του Γιάννη Πάριου, της Λίτσας Διαμάντη και του Λευτέρη Πανταζή από το ελληνικό μουσικό στερέωμα.

Οι εκδόσεις Στο Περιθώριο παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Στυλιανού Τζιρίτα με τίτλο Μάστερ Μπαζίλ - Οι Περιπλανήσεις ενός μυθικού Έλληνα στις ηχητικές κατακόμβες της δεκαετίας του 70 το οποίο ήδη κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία της Αθήνας και σύντομα και σε επιλεγμένα δισκάδικα (και όχι μόνο της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης όπως καi της υπόλοιπης Ελλάδας.

Την εικονογράφηση του βιβλίο ανέλαβε ο μόνιμος επί σειρά ετών εικαστικός Αναστάσιος Μπαμπατζιάς που φιλοτέχνησε ένα πλήθος σκίτσων ειδικά γι' αυτή την έκδοση, το βιβλίο προλογίζει ο επίσης επί σειρά ετών συνεργάτης του Τζιρίτα και μουσικοκριτικός Χάρης Συμβουλίδης ενώ το επίμετρο υπογράφει ο αρχισυντάκτης του mic.gr Αντώνης Ξαγάς.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το συγκρότημα έδωσε τη δεύτερη συναυλία του στο φεστιβάλ του Louisville την Κυριακή

Το single περιλαμβάνεται στον νέο δίσκο της μπάντας, Future Past

Ο Spencer Elden πρόσφατα μήνυσε τα εναπομείναντα μέλη των Nirvana για εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο Παρατηρητήριο αυτής της Δευτέρας μας αναφέρει 6 αξιολογότατες περιπτώσεις δίσκων του 1991 από τις οποίες μας προστάτευσε η παντοκρατορία του Nevermind εκείνη την χρονιά.

Το Sex Education επέστρεψε για την τρίτη του σεζόν στο Neftflix. Αυτή είναι η ετυμηγορία του Avopolis.

Top