Δελτίο Τύπου

Την Παρασκευή 4 Ιουνίου στις 19:00 ο διακεκριμένος νευροεπιστήμονας και συγγραφέας David Eagleman και ο Anthony Brandt, καθηγητής μουσικής στη Μουσική Σχολή Shepherd του Πανεπιστημίου Rice, με αφορμή το βιβλίο «Η Δύναμη του Νου - Επινοώντας τον κόσμο μέσα από τη δημιουργική διαδικασία», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύ σας προσκαλούν σε μια ενδιαφέρουσα, ζωντανή συζήτηση με θέμα «Η δημιουργικότητα και η καινοτομία σε δύσκολους καιρούς: Πως η πανδημία επηρεάζει την ικανότητα του μυαλού μας για δημιουργία».


Μαζί τους τρεις καταξιωμένοι επαγγελματίες από το χώρο των τεχνών, ο Γιάννης Καρλόπουλος, Leading Graphic Designer – Creative Director, Θάνος Φέσκος, διακεκριμένος σεφ, Σεραφείμ Τσοτσώνης, Electronic music Composer & Producer.

Συντονισμό στην συζήτηση θα κάνει ο Σπήλιος Λαμπρόπουλος, Curator - Consultant.

Ο David Eagleman είναι διακεκριμένος Αμερικανός νευροεπιστήμονας, επίκουρος καθηγητής στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Stanford και διευθυντής του Κέντρου για την Επιστήμη και τον Νόμο. Έχει συγγράψει το βιβλίο «Η Δύναμη του Νου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύ, ενώ, μεταξύ άλλων, έχει δημιουργήσει και το ντοκιμαντέρ του 2019 «Το Δημιουργικό Μυαλό» για το Netflix, το οποίο στις αρχές του 2021 μεταφράστηκε και στα ελληνικά. 

 

Ο Anthony Brandt είναι καθηγητής μουσικής στη Μουσική Σχολή Shepherd του Πανεπιστημίου Rice και καλλιτεχνικός διευθυντής του μοντέρνου μουσικού σχήματος Musiqa. Ο Brandt έχει γράψει δύο όπερες δωματίου και έργα για ορχήστρα, χορό, θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση. Έχει συνυπογράψει άρθρα σχετικά με τη γνωστική λειτουργία της μουσικής, που δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά Frontiers και Brain Connectivity. Έχει συγγράψει μαζί με τον David Eagleman το βιβλίο «Η Δύναμη του Νου».

 

Ο Γιάννης Καρλόπουλος είναι καταξιωμένος graphic designer και creative director. Σχεδιάζει κυρίως περιοδικά, βιβλία, εκδόσεις και πολιτιστικού περιεχομένου οπτικό υλικό. Έχει συνεργαστεί με την Graphopress, το k2design, τον Αθήνα2004, το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, τη YES!Hotels, τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και τα Χαρτιά Περράκης. Το διάστημα 2005–2012 υπήρξε υπεύθυνος σχεδιασμού στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη για πληθώρα εκδόσεων. Συνιδρυτής και creative director του φωτογραφικού πρακτορείου Fosphotos.com, του διαδικτυακού περιοδικού popaganda.gr (2013–’15), του βιβλιοπωλείου και των εκδόσεων Φωταγωγός. Σύμβουλος σχεδιασμού στο LiFO/lifo.gr, art director των εκδόσεων εκπαιδευτικού υλικού για την αγγλική γλώσσα MM publications από τo 1996, συμπαραγωγός του Stella project και της Ελληνικής Ψηφιακής Τυποθήκης από την ίδρυσή της. Τα τελευταία χρόνια είναι creative director του δημιουργικού γραφείου Karlopoulos & Associates.

 

Ο Θάνος Φέσκος ανήκει στην νέα γενιά Ελλήνων σεφ που διαπρέπουν στο εξωτερικό, ανεβάζοντας τον γαστρονομικό πήχη. Εδώ και αρκετά χρόνια κατέχει τη θέση του assistant head chef στο βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο Geranium της Κοπεγχάγης, No 5 στην πιο πρόσφατη λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο. Προσφάτως, ανακοινώθηκε πως θα αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της κουζίνας του νέου εστιατορίου στον 5ο όροφο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, πρότζεκτ για το οποίο εργάζεται πυρετωδώς τους τελευταίους μήνες. 

 

O Σεραφείμ Τσοτσώνης είναι διακεκριμένος μουσικός, παραγωγός και συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής. Το 2002 συνέθεσε τη μουσική για το video art project με τίτλο "E Pluribus Unum" για την ακαδημία της Belle Arti στη Βενετία και έγραψε τη μουσική για την ταινία "Merry Go Round" του Γιάννη Δράκου. Συνεχίζοντας τις παραγωγές για οπτικοακουστικά πρότζεκτ, ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, με συμμετοχές σε φεστιβάλ και εθνικές παραγωγές, ξεκινά παράλληλα και τη δισκογραφική του καριέρα, το 2005, με παραγωγές δίσκων στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Το τελευταίο του πρότζεκτ είναι οι Ocean Hope, ένα ντουέτο dream-pop που δημιούργησε το 2015 με την αδερφή του, Αγγελική Τσοτσώνη.  

 

O Σπήλιος Λαμπρόπουλος εργάστηκε ως συντάκτης σε περιοδικά και εφημερίδες (“Ε” της Ελευθεροτυπίας, Το Βήμα της Κυριακής, Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ, Δίφωνο, Downtown, Athens Voice κ.α.), ενώ παράλληλα δίδαξε δημοσιογραφία και αγγλική γλώσσα στα ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Χρημάτισε αρχισυντάκτης του περιοδικού Ποπ & Ροκ και στη συνέχεια ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο (Εν Λευκώ) και την τηλεόραση (ΝΕΤ/ΕΤ-1), ενώ διετέλεσε publicity manager στη DiDi Music/Big Star Productions και στην πολυεθνική κινηματογραφική εταιρεία United International Pictures.

Την περίοδο 2015-2020, κατείχε τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή Προϊόντων Ψυχαγωγίας στην αλυσίδα καταστημάτων λιανικής Public.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured